De Slag om Arnhem

Het verhaal van de Slag om Arnhem, dé historische gebeurtenis van onze stad, verdient een zichtbare plek. Het nieuwe herinneren en herdenken krijgt vorm in bestaande en nieuwe initiatieven, mede dankzij financiële bijdragen van provincie Gelderland en het vfonds.

De gemeente Arnhem werkt hier samen met de andere Airborne gemeenten (Ede, Renkum en Overbetuwe), stichting Airborne Museum Hartenstein en stichting Eusebius Arnhem en andere organisaties aan een integrale keten van publiekspresentaties op verschillende locaties.

Informatiecentrum

Het Airborne Museum heeft met steun van de gemeente het Paviljoen aan de Rijnkade ingericht als informatiecentrum en herinneringscentrum voor de Slag om Arnhem. Bezoekers van het Paviljoen worden gastvrij ontvangen en kunnen naast de verhalen over de gebeurtenissen rondom de John Frostbrug ook informatie krijgen over wat er in de stad te doen is. Het Paviljoen is op 30 maart 2017 geopend voor publiek. Voor meer informatie en openingstijden zie www.airborneatthebridge.nl.

Historische plekken

Het is de bedoeling dat bezoekers het gebied rondom de John Frostbrug nog meer kunnen ervaren als de grond waar ooit de Slag om Arnhem plaatsvond. Zo komt er een looproute tussen verschillende monumenten en historische plekken, die de geschiedenis meer beleefbaar maakt.

Uitgelicht

sfeerbeeld-gevechten-brug.jpg-kl
sfeerbeeld-vitrine-expositie.jpg-kl
Impressie trappartij slag om Arnhem