Gerrie Elfrink: Haalbare plannen

De gemeente Arnhem gaat verder met de aanpak van gebieden in de zuidelijke binnenstad. Dat gebeurt niet langer als één groot project (Rijnboog), maar op kleine schaal en geleidelijk.

Stap voor stap

Paradijs verrijst als nieuwe woonbuurt in hartje stad. Station en binnenstad krijgen een fraaie entree bij de herinrichting van het tussenliggend verkeersgebied, met een goede en aantrekkelijke verbinding voor fietsers en voetgangers. Coehoorn ontwikkelt zich als creatieve wijk. De provincie Gelderland richt de ruimte rond haar nieuwe kantoorhuisvesting in als een mooie, open, groene verbinding tussen Markt en Rijn. Zó richten de gemeente en haar partners de zuidelijke binnenstad stap voor stap in tot een goed woon- en verblijfsgebied. 

Kleinschalig

Wethouder binnenstad zuid Gerrie Elfrink: “Het is nu nog een wederopbouwgebied aan de zuidkant van de binnenstad. We knappen dit gebied netjes op en herstellen hier de structuur en het stratenpatroon van de oude binnenstad. We brengen hier de Jansbeek terug en verbinden de binnenstad met de Rijn. Het gebied wordt nu nog sterk beheerst door de auto. We leggen er nieuwe bestrating en veel groen aan met ruimte voor de voetganger en de fietser. Het wordt ook een mooie plek om te wonen, daar is vraag naar. Natuurlijk blijven we de stad betrekken bij de ontwikkeling van het gebied. Dat hebben we de afgelopen jaren ook gedaan, toen we de grootschalige, onbetaalbare plannen terugschroefden tot kleinschalige, haalbare plannen mét groot draagvlak.”

Meer achtergrondinformatie vindt u in de Projectbeschrijving Zuidelijke Binnenstad Arnhem (pdf, 6MB). Dit boekje geeft inzicht in ambities en ruimtelijke doelstellingen die leidend zijn voor de vernieuwing van de zuidelijke binnenstad.

Foto: Ralph Schmitz

Uitgelicht

Gerrie Elfrink
Wat vindt u van onze website?