Nieuwbouw Focus Filmtheater

Op het Kerkplein wordt een nieuw pand voor Focus Filmtheater Arnhem gebouwd. Het pand blijft eigendom van de gemeente, Focus Filmtheater huurt het pand. De bouw is op 1 mei 2017 officieel van start gegaan.

Het college en Focus Filmtheater zijn enthousiast over nieuwbouw op het Kerkplein. Wethouder Elfrink: een mooi nieuw Filmtheater midden in de stad, met een mooi opgeknapte openbare ruimte, waar straks de Jansbeek weer bovengronds stroomt: een beter resultaat kan Arnhem zich niet wensen." Het pand krijgt 5 filmzalen met ongeveer 400 stoelen. Deze uitbreiding maakt het mogelijk om het filmculturele aanbod op het niveau te brengen dat hoort bij de positie van provinciehoofdstad Arnhem en biedt veel meer mogelijkheden om samen te werken met andere kunstdisciplines.

Bebouwing  Kerkplein

Het gedeeltelijk bebouwen van het Kerkplein stond al langer in de gemeentelijke plannen. Winkelend publiek komt dan niet langer op een leeg plein uit, maar kan via een aantrekkelijke route met cultuur en horeca, doorlopen naar de Zuidelijke binnenstad, of het winkelrondje afmaken via de Kerkstraat of de Koningstraat. Om dat doel te bereiken was het bouwvolume van het filmtheater overigens niet voldoende. Daarom worden er tussen de kerk en het filmtheater ook woningen gebouwd.

Woningbouw de Martinus

Nieuwbouwproject De Martinus omvat 13 stadswoningen die worden gebouwd op het Kerkplein. Er is gekozen voor één gebouw waarin 13 woningen worden gerealiseerd. Hierbij is rekening gehouden met de architectuur van het naastgelegen en nog te bouwen Filmtheater Focus en de Eusebiuskerk. Zo vormen de grote gebouwen op het plein straks een geheel. De woningen krijgen allemaal een grote buitenruimte en een eigen parkeerplaats op het binnenterrein.
De bouw van de woningen start naar verwachting in het derde kwartaal van 2017. Dit is afhankelijk van de verkoop, die halverwege dit jaar start. Voor meer informatie kijk op www.demartinusarnhem.nl.
 

Uitgelicht

Focus---ontwerp-van-DP6-Delft.jpg-kl
impressie-de-martinus-arnhem-kl

Presentatie ontwerpvisie Focus Filmtheater Arnhem

Uw Reactie
Uw Reactie