Nieuwbouw Focus Filmtheater

Op het Kerkplein wordt een nieuw pand voor Focus Filmtheater Arnhem gebouwd. Het pand blijft eigendom van de gemeente, Focus Filmtheater huurt het pand. De bouw is op 1 mei 2017 officieel van start gegaan.

Het college en Focus Filmtheater zijn enthousiast over nieuwbouw op het Kerkplein. Wethouder Elfrink: een mooi nieuw Filmtheater midden in de stad, met een mooi opgeknapte openbare ruimte, waar straks de Jansbeek weer bovengronds stroomt: een beter resultaat kan Arnhem zich niet wensen." Het pand krijgt 5 filmzalen met ongeveer 400 stoelen. Deze uitbreiding maakt het mogelijk om het filmculturele aanbod op het niveau te brengen dat hoort bij de positie van provinciehoofdstad Arnhem en biedt veel meer mogelijkheden om samen te werken met andere kunstdisciplines.

Bebouwing  Kerkplein

Het gedeeltelijk bebouwen van het Kerkplein stond al langer in de gemeentelijke plannen. Winkelend publiek komt dan niet langer op een leeg plein uit, maar kan via een aantrekkelijke route met cultuur en horeca, doorlopen naar de Zuidelijke binnenstad, of het winkelrondje afmaken via de Kerkstraat of de Koningstraat. Om dat doel te bereiken was het bouwvolume van het filmtheater overigens niet voldoende. Daarom worden er tussen de kerk en het filmtheater ook woningen gebouwd.

Uitgelicht

Focus---ontwerp-van-DP6-Delft.jpg-kl

Presentatie ontwerpvisie Focus Filmtheater Arnhem