Musis

Met Musis & Stadstheater Arnhem, Het Gelders Orkest en architectenbureau Van Dongen-Koschuch heeft de gemeente Arnhem samen aan de vernieuwing van Musis Sacrum gewerkt.

Een belangrijk onderdeel van de vernieuwingsplannen was de bouw van een nieuwe multifunctionele concertzaal. De zaal is aan de zijde van de Lauwersgracht tegen het monumentale deel van Musis aangebouwd. Deze nieuwe zaal kan alle soorten concerten huisvesten: van popconcerten tot een klassiek concert van Het Gelders Orkest. Kenmerkend voor de nieuwe aanbouw is de verbinding met het park. Een groot deel van de buitenkant is van glas, waardoor mensen vanuit het park naar binnen kunnen kijken en publiek vanuit de aanbouw naar buiten. De nieuwe zaal heeft aan de zijde van het podium een groot raam, waardoor Arnhem ziet én soms ook hoort wat er op het podium gebeurt. Het raam kan deels open, zodat het ook mogelijk is om naar het park toe te spelen.

Renovatie monument

Musis is sinds 1847 een icoon van de stad Arnhem. De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem vinden het belangrijk dat deze historie voor de stad bewaard blijft. Daarom is ook het oude, monumentale deel van Musis respectvol gerenoveerd.

 

 

Uitgelicht

New collage of old building
14004 DO Exterior Render
150415 Park Bird Eye View DO
Wat vindt u van onze website?