Schuytgraaf

Schuytgraaf is Arnhem in de Betuwe. In deze nieuwe wijk in het zuidwesten van Arnhem, worden tot 2028 circa 6.250 woningen gebouwd in 26 karakteristieke buurten.

Winkels, zorg en onderwijs maken deze veelzijdige wijk compleet. Het station, twee buslijnen en de aansluiting naar de A50 en de A325 maken de Betuwse dorpjes en het centrum van Arnhem uitstekend bereikbaar. 

Schuytgraaf, op zo'n vijf kilometer van de binnenstad, wordt aan de oostkant begrensd door de spoorlijn Arnhem-Nijmegen. Daarachter liggen de bestaande wijken Elderveld en De Laar. Aan de noordkant stroomt de Rijn en ten zuiden en westen van de nieuwe wijk begint de Overbetuwe, met plaatsen als Elst en Driel.

Anders dan anders

Schuytgraaf is anders dan andere nieuwbouwwijken. De buurten in de wijk krijgen allemaal een eigen karakter met een verrassende variatie in woningen en straten. Daardoor voldoet Schuytgraaf aan veel individuele woonwensen. Het ontwerp van Schuytgraaf is een perfecte cocktail van 'wonen', 'landschap' en 'natuur'. Dwars door de gehele wijk stroomt water en centraal gelegen liggen een recreatieplas en een langgerekte vijver. Op verschillende plaatsen krijgen de oevers een eigen karakter dat aansluit bij de desbetreffende buurt.

Meer informatie

Lees alles over het project op de website van Schuytgraaf.

Contact

Informatiecentrum Schuytgraaf
MFC De Omnibus
Pallas Atheneplein 2
6846 XA  Arnhem

Telefoon 026-3773737 of bereikbaar via mail op schuytgraaf@arnhem.nl.

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie