Station Velperpoort en omgeving

De gemeente heeft verbeterplannen gemaakt voor station Velperpoort en omgeving. Het doel van deze verbetering is om de openbare ruimte rondom Velperpoort zo aan te passen dat het station beter toegankelijk wordt en de omgeving weer als een prettig verblijfsgebied en vooral als veilig ervaren wordt. Daarnaast staan ook ProRail en de NS in de startblokken om de entrees en de sporen zelf te verbeteren.

Alweer enige tijd geleden werd station Velperpoort door treinreizigers beoordeeld als het minst prettige station van Oost-Nederland. Het gebied werd en wordt soms ervaren als onveilig en onaantrekkelijk. Reden voor de gemeente om het gebied aan te pakken.

Wat gaan we doen?

Er komt meer plaats voor fietsen en ruimte voor terrassen en kleine evenementen. Het gebied wordt, net als de Steenstraat, ingericht als shared space. Ook pakken we de verlichting aan, waardoor een veilige en overzichtelijke situatie zal ontstaan. ProRail en NS hebben ook plannen om de entrees en de spoordijk te verbeteren. Om de overlast tot een minimum te beperken kijken we met deze partijen hoe we zoveel mogelijk en tegelijkertijd kunnen samenwerken.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden van stationsomgeving fase 1 zijn klaar. Wij hopen dat het voor u een prettiger gebied is geworden, waar u zich veilig voelt en graag verblijft.

De werkzaamheden rondom het Station Velperpoort zijn nog niet klaar.
Eind 2018 zullen wij het deel tussen de Roosendaalsestraat tot aan de Velperweg (fase 2) gaan aanpakken. U zult van deze werkzaamheden minder hinder ondervinden.

In 2019 zal ProRail de toegankelijkheid van het station verbeteren en de perrons vernieuwen.

De opknapbeurt wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, NS Stations, ProRail en de gemeente Arnhem.