Station Velperpoort en omgeving

De gemeente heeft verbeterplannen gemaakt voor station Velperpoort en omgeving. Het doel van deze verbetering is om de openbare ruimte rondom Velperpoort zo aan te passen dat het station beter toegankelijk wordt en de omgeving weer als een prettig verblijfsgebied en vooral als veilig ervaren wordt. Daarnaast staan ook ProRail en de NS in de startblokken om de entrees en de sporen zelf te verbeteren.

Alweer enige tijd geleden werd station Velperpoort door treinreizigers beoordeeld als het minst prettige station van Oost-Nederland. Het gebied werd en wordt soms ervaren als onveilig en onaantrekkelijk. Reden voor de gemeente om het gebied aan te pakken.

Wat gaan we doen?

Er komt meer plaats voor fietsen en ruimte voor terrassen en kleine evenementen. Het gebied wordt, net als de Steenstraat, ingericht als shared space. Ook pakken we de verlichting aan, waardoor een veilige en overzichtelijke situatie zal ontstaan. ProRail en NS hebben ook plannen om de entrees en de spoordijk te verbeteren. Om de overlast tot een minimum te beperken kijken we met deze partijen hoe we zoveel mogelijk en tegelijkertijd kunnen samenwerken.

Sfeerimpressie Velperpoort
Sfeerimpressie (pdf, 2MB)

Bovenaanzicht
Bovenaanzicht (pdf, 5MB)

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden van stationsomgeving fase 1 zijn in 2018 afgerond. Wij hopen dat het voor u een prettiger gebied is geworden, waar u zich veilig voelt en graag verblijft.

De werkzaamheden rondom het Station Velperpoort zijn nog niet klaar. In september 2019 zullen wij het deel tussen de Rosendaalsestraat tot aan de Velperweg (fase 2) gaan aanpakken. U zult van deze werkzaamheden, welke eind oktober/begin november worden afgerond, minder hinder ondervinden.

In 2020 zal ProRail de toegankelijkheid van het station verbeteren en de perrons vernieuwen.

De opknapbeurt wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, NS Stations, ProRail en de gemeente Arnhem.

Verwijderen van de fietsen

Ook de fietsenstalling wordt vernieuwd. Er is een tijdelijke fietsenstalling beschikbaar aan de Rosendaalsestraat. 

Vanaf 4 september worden de fietsen, die niet door de eigenaar zijn weggehaald, verplaatst. Op bijgaande afbeelding is te zien waar u uw fiets terug kunt vinden. Deze fietsen komen achter een hek bij het station te staan. Als u de fiets wilt ophalen kunt u contact opnemen via het telefoonnummer dat op het hek vermeld staat. 

bord met plattegrond waar de fietsen opgehaald kunnen worden