Uitbreiding Museum Arnhem

Museum Arnhem verbouwt en breidt uit. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel van waaruit u straks kunt genieten van een prachtig uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het huidige gebouw. Dit is oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en is later in gebruik genomen als museum.

Inmiddels is er een aannemer geselecteerd voor de uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem, Rots Bouw BV uit Aalten. Benthem Crouwel Architects heeft het ontwerp gemaakt. De bouw is begin 2020 gestart. Alle bouwontwikkelingen zijn te volgen via de website van Rotsbouwt Museum Arnhem. De verwachting is dat het gebouw eind 2021 klaar is en dat het vernieuwde Museum Arnhem begin 2022 zijn deuren opent. 

Aanbesteding in herkansing

Om de plannen van Museum Arnhem mogelijk te maken heeft de gemeenteraad van Arnhem begin 2016 ingestemd met de bijbehorende investering van bijna € 15 miljoen. In februari 2018 is de aanbesteding voor verbouw van Museum Arnhem stopgezet, omdat er geen aannemer was die het museum binnen het beschikbare budget kon (ver)bouwen. Eind 2018 stelde de gemeenteraad € 7,5 miljoen extra budget beschikbaar, waarna een nieuwe aanbesteding kon starten. Op 8 juli 2019 vond de voorlopige gunning aan Rots Bouw BV uit Aalten plaats. 

Waarom moet het museum verbouwen?

Het museumgebouw voldeed niet meer aan de eisen voor een modern museum. Ook was het te klein om een actief, publieksgericht programma en goede publieksvoorzieningen te herbergen.