Impressies uitbreiding Museum Arnhem

Impressie Benthem Crouwel Architecten BV

Impressie Benthem Crouwel Architecten BV

In de visie die wij presenteren, wordt het gebouw van Outshoorn in oude luister hersteld. De unieke ligging van het museum en de kenmerkende kwaliteiten van het gebouw worden versterkt: het landschap gaat een grote rol spelen in de beleving van het museum, er komen zalen die volledig gewijd zijn aan het ervaren van kunst, en de koepel krijgt zijn originele, ruimtelijke karakter terug. Lees verder (pdf, 104 kB)
 

Impressie Cruz Yortiz Amsterdam BV i.s.m. Laura Alvarez architecture

Impressie Cruz Yortiz Amsterdam BV i.s.m. Laura Alvarez architecture

MMKA ligt op een geprivilegieerde locatie in het decor van de stuwwalzone in Arnhem. Dit wapenfeit ligt echter verscholen achter de bomen. Met de beperkte relatie met Onderlangs en de entree in de curve van de Utrechtseweg bedt het Museum stedenbouwkundig niet optimaal in. Lees verder (pdf, 69 kB)
 

Impressie Happel Cornelisse Verhoeven BV i.s.m. DRDH Architects (UK)

Impressie Happel Cornelisse Verhoeven BV i.s.m. DRDH Architects (UK)

In ‘Intense Absence’ wordt Museum Arnhem een lommerrijke bestemming dichtbij het centrum, waarin architectuur, landschap en kunst in een optimale symbiose worden samengebracht. Daartoe wordt ingezet op een ruimtelijke scheiding tussen een vrij toegankelijk publieksgebied in monument en tuin én een ondergrondse museale uitbreiding. Lees verder (pdf, 63 kB)
 

Impressie Kraaijvanger BV in samenwerking met krft Amsterdam

Impressie Museum Armhen volgens Kraaijvanger BV in samenwerking met krft Amsterdam

Een museum dat de samenleving verrijkt en mensen verbindt is een ontmoetingsplaats. Een open, zichtbaar gebouw dat is verweven met stad en landschap; een toegankelijke collectie; en een open organisatie. Dit museum wordt het sluitstuk van de Arnhemse cultuurallée. Lees verder (pdf, 29kB)
 

Impressie van SeARCH.nl BV

Impressie Museum Arnhem SeARCH.nl BV

Museum Arnhem verdient naast optimale expositieruimte een gebouw dat recht doet aan deze schitterende locatie. Een plek die je toch het liefste weer opent en waar je graag de ruimtelijkheid die het ooit had, herstelt. Lees verder (pdf, 229kB)