Subsidieregeling elektrische scooters en fietsen

Arnhemmers kunnen vanaf nu subsidie aanvragen als zij een oude benzinebrommer of -snorfiets (hieronder vallen ook scooters) hebben laten slopen. Dit is de sloopsubsidie. Als u tegelijkertijd een elektrische scooter of een elektrische fiets heeft aangeschaft kunt u de sloop- en vervangsubsidie aanvragen.

Ook als Arnhemse onderneming kunt u 1 van de beide subsidies aanvragen. We willen met deze regeling een flinke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad en het verminderen van geluidsoverlast.

Als sloopsubsidie kunnen wij u € 400 betalen. Voor de sloop- en vervangsubsidie is het maximale bedrag € 800.

Voorwaarden sloopsubsidie

Als u deze keuze maakt kunt u € 400 ontvangen voor het laten slopen van uw voertuig.

 • U heeft een brommer of snorfiets laten slopen met datum eerste toelating van voor 2011 (deze datum staat op uw kentekenbewijs).
 • U heeft een verlopen kentekenbewijs van deze brommer of snorfiets waaruit de tenaamstelling en de datum eerste toelating blijkt.
 • De brommer of snorfiets die u heeft laten slopen stond op 1 januari 2022 al op uw naam.
 • Op de website van Scooter Recycling Nederland kunt u de voor Arnhem dichtstbijzijnde demontagepunten en inleverpunten vinden. Als u uw voertuig naar een demontagepunt brengt, ontvangt u daar een sloopbewijs en een vrijwaringsbewijs. Samen met het kentekenbewijs handelen wij uw aanvraag daarna zo snel mogelijk af. Bij een inleverpunt ontvangt u alleen een vrijwaringsbewijs. Dan dient u er bij te zeggen dat het voertuig gesloopt moet worden. Zij zetten dat dan in gang. Na verloop van tijd kunnen wij in het systeem van de RDW zien of dat ook daadwerkelijk gebeurd is. Daar gaat meestal een tijdje overheen maar uiteindelijk handelen we ook deze aanvragen af.
 • Als ondernemer gelden voor u ook deze voorwaarden en kunt u maximaal 5 voertuigen laten slopen.
Voorwaarden sloop- en vervangsubsidie 

Als u deze keuze maakt kunt u € 400 ontvangen voor het laten slopen van uw voertuig én een subsidie voor uw nieuwe e-scooter of e-bike, met een maximum van € 400.

 • U voldoet aan alle voorwaarden zoals (hierboven) genoemd onder de sloopsubsidie.
 • U kunt ons een aankoopbewijs en een betaalbewijs van de door u nieuw aangeschafte e-scooter of e-bike laten zien.
 • Voor ondernemers geldt een maximum aantal van 5 nieuw aan te schaffen voertuigen.

Aanvragen

U kunt aanvragen via onderstaand aanvraagformulier. Als u daar op klikt kunt u de sloop- of de sloop- en vervangsubsidie aanvragen. Als inwoner logt u in met uw DigiD, als onderneming geeft u zelf eerst de informatie over uw bedrijf (inloggen met e-herkenning is (nog) niet mogelijk). Vervolgens geeft u aan welke subsidie u aanvraagt. In het scherm dat daarna volgt hoeft u projectnaam en aanvraagbedrag niet in te vullen. Bankrekeningnummer en tenaamstelling wel. Als laatste kunt u de documenten die wij nodig hebben uploaden, doet u dat in de extra bijlage ruimte.

Aanvragen

Voor de sloopsubsidie stuurt u mee:

 • kentekenbewijs
 • sloopbewijs
 • vrijwaringsbewijs

Voor de sloop- en vervangsubsidie stuurt u mee:

 • kentekenbewijs
 • sloopbewijs
 • vrijwaringsbewijs
 • aankoop- en betaalbewijs e-scooter of e-bike

Procedure

Als u uw aanvraag heeft verstuurd krijgt u automatisch een digitale ontvangstbevestiging. Als er iets niet duidelijk is in uw aanvraag zal team Subsidiebeheer contact met u opnemen. Wij streven er naar compleet ingediende aanvragen binnen 6 weken af te ronden.

Geldende regelgeving

Van toepassing zijn de in oktober 2022 vastgestelde Subsidieregeling elektrische scooters en fietsen en de Algemene subsidieverordening Arnhem 2016.

Heeft u nog vragen?

Kijk dan eerst in het document met veelgestelde vragen en antwoorden (pdf, 31kB). Als u dan nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Peter Swart via peter.swart@arnhem.nl of Maud de Groot via maud.de.groot@arnhem.nl