Stedenbanden

We hebben al jaren een officiële stedenband met 2 Europese steden. En een projectband met verschillende steden binnen en buiten Europa.

Deze stedenbanden zijn gebaseerd op het uitwisselen van kennis op het gebied van sport, cultuur, economie en ontwikkeling.

Croydon (Verenigd Koninkrijk)

De band met de stad Croydon (een voorstad van Londen) is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog, toen zowel Arnhem als Croydon volledig waren verwoest. Op 9 april 1985 werd een officiële overeenkomst van vriendschap en samenwerking afgesloten tussen Croydon en Arnhem. Er gaan ieder jaar verschillende scouting-, en sportverenigingen uit Arnhem naar Croydon. En er komen jongeren uit Croydon naar Arnhem als onderdeel van een uitwisselingsproject. Er zijn plannen om ook op economisch gebied de banden met Croydon te versterken, door bedrijven uit beide steden meer te laten samenwerken. Bezoek de website van de stad Croydon.

Gera (Duitsland)

De stad Gera in de voormalige DDR is aan Arnhem aangeboden als jumelagepartner, nadat de gemeenteraad zich rond 1985 had uitgesproken over een stedenband met een stad in de DDR. De jumelage werd officieel op 13 april 1987. Daarna is het gekomen tot een uitwisselingsprogramma tussen Arnhem en Gera met als doel samen te werken aan gerechtigheid en vriendschap binnen Europa. Bezoek de website van de stad Gera

Vragen?

Voor eventuele vragen over de stedenband van Arnhem met Gera of Croydon kunt u contact opnemen met het kabinet van burgemeester Marcouch via telefoonnummer 026-3774611.