WOZ bezwaar (laten) indienen?

In de pers verschijnen regelmatig berichten over WOZ-bureaus en makelaars die namens u bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren daarbij slogans zoals: 'WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!'. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk?
Het is goed om te weten dat deze bureaus vergoedingen krijgen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Deze bureaus kunnen hier wel € 700 per bezwaar aan verdienen.

Hogere kosten voor gemeente en u als belastingbetaler

Het indienen van een bezwaar door een WOZ-bureau, heeft als consequentie dat dit voor de gemeente leidt tot hogere kosten dan als u zélf bezwaar zou maken. Deze kosten, die betaald moeten worden aan de WOZ-bureaus, worden namelijk betaald uit de algemene middelen van de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

De gemeente helpt u gratis

Gemeente Arnhem wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen we deze graag voor u aan. Wilt u bezwaar maken? Dan raden wij u aan eerst contact op te nemen met een medewerker van de afdeling Belastingen om toelichting te vragen over uw aanslag voordat u bezwaar maakt. Dit kunt u telefonisch doen via 0900-26 26 000 of u maakt gebruik van het contactformulier. Let op! Vermeld altijd uw aanslagnummer. Natuurlijk kunt u ook langskomen voor een persoonlijk gesprek. Maak hiervoor wel eerst een afspraak.

Aanvragen

Bent u toch van mening dat de WOZ-waarde niet klopt, dan kunt u bij de gemeente Arnhem heel makkelijk zélf bezwaar maken. U kunt dit gemakkelijk online regelen.

Online bezwaar maken

Geen DigiD?

Heeft u geen DigiD, dan kunt u dit aanvragen via www.digid.nl.

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie