Individuele Studietoeslag

De individuele studietoeslag is voor mensen die door een arbeidsbeperking niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen tijdens hun studie.

Het afronden van een studie versterkt de positie op de arbeidsmarkt. Deze toeslag biedt een financiële compensatie omdat het vaak moeilijk is om de studie te combineren met een bijbaan. 

Voor wie?

Inwoners van Arnhem van 18 jaar of ouder die studeren en geen zicht hebben op een hoger inkomen. Voor hen is er de Individuele Studietoeslag. Dit is bijzondere bijstand.

Voorwaarden

U kunt een studietoeslag krijgen als u aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U volgt een opleiding of studie en ontvangt studiefinanciering (Wsf 2000) of een tegemoetkoming in de studiekosten (Wtos)
  • U heeft geen of weinig eigen vermogen:  alleenstaande € 6.225 en alleenstaande ouder/gehuwden €12.450
  • U bent (nu) niet in staat om met werk (voldoende) het wettelijk minimumloon te verdienen, maar er bestaan wel mogelijkheden tot arbeidsparticipatie in de toekomst.

Aanvragen
 

Online aanvragen

U kunt de toeslag ook schriftelijk aanvragen door het aanvraagformulier Individuele Studietoeslag (pdf, 61kB) te downloaden, invullen en opsturen naar de gemeente Arnhem, W&I, afdeling Inkomen Bestanden, Antwoordnummer 3740, 6800 XA Arnhem.

Hoogte van de toeslag

De hoogte van de toeslag  is vastgesteld op € 135 per maand. De toeslag wordt per maand uitbetaald. 

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Klantenservice 0800-1809.