Bomen

Bomen leven en zorgen voor leven. Daarnaast worden ze steeds belangrijker voor mens, milieu en klimaat. We willen meer bomen in de stad, meer bladmassa en dus een nog groenere stad. Meer buitengewone en waardevolle bomen en meer bomen die gezond en sterk zijn en daardoor oud kunnen worden.

 • Bomenbeleid

  De gemeenteraad heeft het bomenbeleid van Arnhem vastgesteld. In het Bomenplan Arnhem staat het beleid over bomen beschreven.

 • Soorten bomen

  We maken bij de zorg, het onderhoud en de kap van bomen onderscheid tussen 2 soorten bomen: straat- en plantsoenbomen en bomen in bossen en parken.

 • Boombeheer zorg en onderhoud

  In Arnhem telt iedere boom mee. Van jonge scheut tot volwassen boom tot (bijna) dode boom. Daarom gaan we er zorgvuldig mee om en dat betekent dat Arnhemse bomen worden verzorgd en onderhouden.

 • Boombeheer snoei en kap

  Arnhemmers houden van de bomen in hun straat en brengen graag tijd door in onze bossen en parken. Daarom is het belangrijk dat bomen geen gevaar opleveren. Door bomen te snoeien of te kappen voorkomen we gevaarlijke situaties. Daarom is er goed boombeheer nodig.

 • Waardevolle bomen

  Eén van de doelen van het Bomenplan is om meer buitengewone bomen in Arnhem te krijgen. Bomen zijn beschermd via het bestemmingsplan of omdat het buitengewone bomen zijn. Er is een omgevingsvergunning nodig wanneer deze bomen gekapt moeten worden.

 • 10.000 nieuwe bomen in Arnhem

  Van boomfeestdag 2021 tot boomfeestdag 2022 komen er in Arnhem 10.000 nieuwe bomen bij. Hiermee wordt de stad groener, klimaatbestendiger en wordt de biodiversiteit verbeterd.

Meer onderwerpen