Afval

Op deze pagina vindt u informatie over afval scheiden, het inzamelen en het hergebruik van afval in Arnhem. Betalen per afvalzak stopt per 1 juni. Hierover volgt de komende tijd meer informatie.

 • Betalen per afvalzak stopt op 1 juni, containers gaan zonder afvalpas open

  28 mei 2021

  Met ingang van 1 juni betalen Arnhemmers niet meer per afvalzak. Er komt weer een vast tarief. Dit is het resultaat van het referendum over afval dat op 17 maart tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen werd gehouden.

 • Planning vergroten ondergrondse containers

  De komende maanden worden de openingen van de containers weer vergroot zodat er weer zakken van 60 liter inpassen. Kleinere zakken kan natuurlijk ook, er hoeft vanaf 1 juni 2021 immers niet meer per storting te worden betaald.

 • Afvalkalender

  De Afvalkalender geeft aan wanneer het afval op uw adres wordt opgehaald. Tussentijds kunnen er wijzigingen plaatsvinden in het ophaalschema. Deze worden verwerkt in de kalender.

 • Afvalpas

  Ieder huishouden in Arnhem heeft een afvalpas. U heeft deze afvalpas nodig om afval aan te bieden bij het afvalbrengstation en om de gf-verzamelcontainers bij hoogbouw te openen.

 • Containers en ophaaldagen

  Welk afval wordt opgehaald, wat moet u zelf wegbrengen en wanneer wordt de container geleegd?

 • Afvalsoorten

  Wanneer is een verpakking plastic en wanneer is het restafval? Wat mag in de gft-bak? Hier vindt u een handig overzicht met uitleg over bijna alle soorten afval.

Meer onderwerpen