Kaart met containers

In alle Arnhemse buurten staan ondergrondse containers. U brengt hier uw restafval naar toe. Bewoners van een flat of bovenwoning gebruiken ook ondergrondse containers voor oud papier en PMD-afval.

U kunt de ondergrondse containers onbeperkt gebruiken. U heeft hiervoor geen afvalpas nodig. Ook voor glas en textiel zijn er containers. Deze staan op verschillende plekken bij u in de buurt. Voor de binnenstad gelden aparte regels.

 

Kaartje ondergrondse containersLegenda

Klik op de kaart om te zien waar de containers staan.
De legenda wordt getoond door binnen de kaartapplicatie rechtsboven op 'i' te klikken.

Woont u in een flat of bovenwoning en wilt u groente-, fruit- en tuinafval (GFT) scheiden?  Vraag dan een citybin aan. Er zijn geen ondergrondse containers voor GFT-afval.

Meer informatie

Is de ondergrondse container vol? Bel dan 0900-1809 of doe een melding via www.arnhem.nl/melding. Zet geen afval naast een container maar probeer een andere container bij u in de buurt. Zo voorkomt u vervuiling van de omgeving. Als u afval naast de container zet kunt u een boete krijgen. Voor overige vragen of opmerkingen over containers kunt u bellen naar SUEZ servicelijn, tel. (0800 366 69 99 of ga naar www.afvalbalie.nl

Jaarwisseling

Ieder jaar tijdens de jaarwisseling wordt een groot aantal ondergrondse containers tijdelijk afgesloten. Dat is om brandstichting te voorkomen. Zet dan geen afval naast de afgesloten container maar bewaar het totdat deze weer wordt geopend. Zo voorkomt u dat het afval in brand wordt gestoken of dat u een boete krijgt.

Hulp bij het wegbrengen van restafval

De ondergrondse containers voor restafval zijn op loopafstand te vinden. Heeft u problemen om het restafval zelf weg te brengen? Probeer dan te kijken of bijvoorbeeld buren, vrienden of familie u kunnen helpen. Komt u er niet uit? Maak dan een afspraak met het wijkteam. Zij denken met u mee. Voor het maken van een afspraak belt u  tel. 088-226 0000.

 

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie