Containers en ophaaldagen

Welk afval wordt opgehaald, wat moet u zelf wegbrengen en wanneer wordt de container geleegd?

De gemeente leegt regelmatig de containers en de ondergrondse containers van de Arnhemse inwoners. Dit wordt betaald uit de afvalstoffenheffing. Alle Arnhemse huishoudens betalen hiervoor. In de afvalwijzer  kunt u zien wanneer de containers worden geleegd. U kunt de afvalwijzer downloaden of koppelen aan uw agenda op uw smartphone of computer.

Containers bij een woning

Bij een woning staan drie containers:

  • een container met een groene deksel voor Groente- Fruit- en Tuinafval (GFT)
  • een container met een blauwe deksel voor oud papier en karton
  • een container met grijze deksel voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (PBD)

Voor het restafval is een ondergrondse container op loopafstand van uw huis te vinden.  Kijk hier op de kaart met containers   voor een ondergrondse container bij u in de buurt. 
Voor glas en textiel zijn er containers vaak in de buurt van een winkelcentrum. Bewoners van de Arnhemse buitengebieden gebruiken vier containers, ook een container voor restafval.

Container aanvragen of omruilen

Wilt u een container aanvragen of omruilen voor een ander formaat? Is de container beschadigd of kwijt, of wilt u containers bij een nieuwe woning aanvragen? U kunt dit regelen bij SUEZ via telefoonnummer 0800 366 69 99 of online via de Afvalbalie. Hier vindt u een overzicht van de kosten.

Aanbiedregels containers aan straat

Zet uw container op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat. Maak de container niet te vol en zorg ervoor dat de deksel gesloten is. Zet geen extra afval naast de container. Dit wordt niet meegenomen en kan u een boete opleveren. De container voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken mag maximaal 10 kilo wegen, de andere containers maximaal 75 kilo.
De papiercontainer moet u voor 18.00 uur aan de straat zetten (uitgezonderd de wijken waar papier op zaterdagochtend of maandagmiddag wordt opgehaald). Haal de container na het legen zo snel mogelijk weer van de straat.

afval ophalen door Suez

Ondergrondse containers bij flat of appartement

Woont u in een flat of appartement? Dan kunt u gebruik maken van ondergrondse containers voor restafval, papier en  Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken.  Op het overzichtskaartje vindt u de ondergrondse containers bij u in de buurt. Op dit moment wordt een proef gehouden om groenafval en etensresten in te zamelen bij flats en appartementen. Als u ook GFT-afval wilt scheiden kunt u gratis een ciytbin aanvragen bij SUEZ, telefoon 0800 366 69 99 of via www.afvalbalie.nl.

Afval inzamelen in de binnenstad

Het inzamelen van afval in het centrum van Arnhem gaat anders dan in de rest van Arnhem. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Hulp bij het wegbrengen van restafval

De ondergrondse containers zijn op loopafstand van uw huis te vinden. Heeft u problemen om het afval zelf weg te brengen? Misschien willen uw buren, vrienden of familie u helpen. Komt u er niet uit? Maak dan een afspraak met het wijkteam. Zij denken met u mee. Voor het maken van een afspraak belt u naar 088 – 226 0000.