Meldpunt voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

De Belastingdienst schat in dat ruim 300 Arnhemse gezinnen zijn gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire. Deze getroffen gezinnen krijgen door de Belastingdienst een compensatieregeling aangeboden. De inschatting is alleen dat dit niet altijd voldoende is. Daarom wil de gemeente u graag helpen.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Om te voorkomen dat de problemen steeds groter worden, kunnen gedupeerde ouders bij de gemeente terecht voor hulp.

Meldpunt voor hulp

Heeft u door de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst problemen? U kunt hulp krijgen bij bijvoorbeeld problemen met zorg, wonen, opvoeding of schulden. Een team vanuit Rijnstad, de Sociale Wijkteams en PLANgroep staat voor u klaar om samen naar oplossingen te zoeken.

Mail naar ikwilhulp@rijnstad, of bel met 026 312 7890.

U kunt het meldpunt bellen op:

• Maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur
  • Dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur
  • Vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur

Op alle andere momenten kunt u een voicemailbericht inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk (en uiterlijk binnen 3 werkdagen) teruggebeld. Mailen naar ikwilhulp@rijnstad kan altijd. Bent u gedupeerd door een andere toeslag dan de kinderopvangtoeslag? Ook dan kunt u terecht bij het meldpunt.