Peuteropvang

Alle peuters in de gemeente Arnhem mogen naar de peuteropvang*. Daar kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar spelen en leren. Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van uw kind en zorgt voor een goede start op de basisschool.

* Met peuteropvang bedoelen we ook 'peutercentrum', 'peuterspeelzaal' en 'peuterwerk'


Bekijk de video op YouTube

Gesubsidieerde peuteropvang 

Wij geven subsidie aan een aantal peuteropvang organisaties. Dit zijn organisaties die voldoen aan de kwaliteitseisen die we stellen aan peuteropvang. Deze subsidie is voor een plek op de peuteropvang voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag of wanneer de peuter een VVE- verklaring heeft. Het consultatiebureau geeft deze verklaring af. Met een VVE-verklaring krijgt de peuter extra ondersteuning in bijvoorbeeld taal.

Waarom peuteropvang?

Bij de peuteropvang is van alles te doen: buitenspelen, puzzelen, woordjes leren, zingen en tekenen bijvoorbeeld. Dat helpt uw kind beter denken, leren en bewegen. Ook ontmoet uw peuter andere kinderen om samen mee te spelen. Zo leert uw kind sociale vaardigheden zoals speelgoed delen en wachten op de beurt. Uw kind krijgt de ondersteuning of de uitdaging die het nodig heeft. Op de peuteropvang wennen peuters aan een andere omgeving dan thuis. Uw kind ontwikkelt zich spelenderwijs, zodat het straks goed voorbereid naar de basisschool gaat.

Waar is de gesubsidieerde peuteropvang in Arnhem?

De locaties van Skar, SPA, Partou, Twins en het Kuikentje bieden in Arnhem gesubsidieerde peuteropvang aan. U kunt een afspraak maken om bij een locatie te kijken. U kunt uw kind hier ook opgeven voor peuteropvang. 

Alle overige aanbieders en locaties voor kinderopvang in de gemeente Arnhem vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang

Hoeveel uur kan mijn kind naar de peuteropvang?

Uw kind kan 14 uur per week naar de peuteropvang. Ook in de zomervakantie is een aantal locaties 2 of 3 weken open. 

Informatie

Hoeveel kost de peuteropvang?

U krijgt een deel van de kosten vergoed via de Belastingdienst of de gemeente Arnhem. Hoeveel dat is hangt af van uw inkomen. In de folder Peuteropvang (pdf, 288kB) staat informatie hierover. 

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veel voorkomende vragen

Contact

Heeft u de informatie die u zoekt niet gevonden? Maak dan gebruik van het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk iemand spreken? Bel dan naar 0800-1809.