Evenement organiseren

Om u op weg te helpen bij de organisatie van uw evenement vindt u op deze pagina informatie over het gemeentelijke beleid, de regels en tips.

Evenementenwegwijzer

Wanneer u in Arnhem een evenement wilt organiseren is de Evenementenwegwijzer voor organisatoren (pdf 177kB) een handig hulpmiddel. Hiermee krijgt u snel inzicht in waar u moet zijn voor bv. een verzoek om gebruik te maken van openbaar gebied, een vergunningaanvraag, subsidiemogelijkheden of informatie over publiciteit.

Algemene én specifieke regels bij evenementen

De gemeente hanteert een aantal algemene randvoorwaarden die gelden voor alle evenementen en alle locaties. Het gaat daarbij om regels op het gebied van geluid, openbare ruimte, afval en stadsreiniging, groen en ecologie, cultuurhistorie, verkeer en (brand)veiligheid. Om de overlast voor omwonenden en de belasting van de omgeving te beperken heeft de gemeente voor een achttiental evenementenlocaties specifieke locatie-eisen vastgesteld. Meer informatie hierover vindt u in de Regels voor evenementen in de openbare ruimte (pdf 3MB)

Met ingang van 1 januari 2018 gelden er landelijke regels voor de brandveiligheid van ‘overige plaatsen’. Deze regels zijn o.a. van toepassing bij evenementen in de openbare ruimte. De nieuwe regels zijn te vinden in het ‘Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen’ op www.overheid.nl.

Vergunning of melding

Voor het organiseren van een evenement in de openbare ruimte of in een gebouw, heeft u vaak een evenementenvergunning nodig. 
Voor een buurt- of wijkgebonden activiteit, expositie, culturele of sportieve gebeurtenis kunt u in de meeste gevallen volstaan met een digitale melding klein evenement.

Evenementenpromotie

Wilt u evenementenpromotie doen in de openbare ruimte? Met het aanvraagformulier banieren (pdf, 125kB) kunt u in sommige situaties gebruik maken van de ongeveer 120 vlaggenmasten die de gemeente voor A- en B-evenementen inzet. Billboards inzetten kan ook, deze moeten voldoen aan de technische specificaties (pdf, 318kB).

Vragen?

Neem contact op met de contactpersoon uit 'de Evenementenwegwijzer voor organisatoren'. Voor algemene vragen over evenementen neemt u contact op met Afdeling Vergunningen Openbare Ruimte van de gemeente Arnhem via het contactformulier of telefoonnummer 0900 1809.

 

 

 

Uitgelicht

Nieuwsbrief Cultuur en Evenementen

Uw Reactie
Uw Reactie