Persberichten RSS icoon

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Arnhem werkt aan inclusieve en diverse organisatie

  09 april 2021

  De gemeente Arnhem werkt voor en met haar inwoners aan een stad waar iedereen zichzelf mag en kan zijn en welkom is. Om dat te bereiken streeft ze naar een inclusieve organisatie, waar de samenstelling divers is en niemand wordt uitgesloten. Het college wil daarom dat het personeelsbestand binnen vijf jaar een afspiegeling vormt van de beroepsbevolking van de stad.

 • Offensief veilige wijken: recentie actie levert tientallen aanhoudingen en boetes op in Arnhem Zuid en Spijkerkwartier

  09 april 2021

  Tijdens de meeste recente wijkactie van politie, gemeente, handhaving van NS, Connexxion, Ariva zijn negen personen aangehouden voor drugs en hufterig gedrag en 46 mensen beboet in het Spijkerkwartier, Steenstraat en omgeving, en Arnhem-Zuid. Burgemeester Marcouch: ‘Onze wijkverbetering begint met veiligheid, als basis voor beter wonen, leren en werken.'

 • Parkeergarage Rozet wordt beter en moderner

  08 april 2021

  Parkeergarage Rozet krijgt een flinke opknapbeurt: de garage wordt lichter, ruimer en er komt meer service. Daarnaast wordt hij op de toekomst voorbereid. Er komen onder meer oplaadpunten voor elektrische auto's, die stroom krijgen via zonnepanelen op het dak.

 • Impuls voor digitalisering Arnhemse bedrijven

  08 april 2021

  Een impuls voor de digitalisering van bedrijven in de regio. Dat is het idee achter de MKB-deal Smart Together. Hierin helpen 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen honderden midden- en kleinbedrijven bij vragen en investeringen op het gebied van digitalisering.

 • Arnhem start met daklozenloket DAK

  06 april 2021

  Mensen die dak- en thuisloos zijn, of dat dreigen te worden, kunnen in Arnhem aankloppen bij het daklozenloket DAK (Daklozen Advies Kantoor) aan de Beekstraat 63. Daklozen kunnen bij het loket terecht voor aanmelding en intake voor de daklozenopvang, het verkrijgen van een briefadres, het aanvragen van een uitkering, toegang tot dagbestedingsactiviteiten en toegang tot medische zorg. Ook kunnen zij er terecht voor hulp en ondersteuning van een ervaringsdeskundige als 'buddy'.