Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Arnhem viert Keti Koti

  01 juli 2022

  Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft door het Koninkrijk der Nederlanden. Voor de tweede keer stond Arnhem stil bij deze historische gebeurtenis tijdens een herdenking in Sonsbeek met sprekers Barbara Esseboom en burgemeester Ahmed Marcouch.

 • Westervoortsedijk, Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg helemaal vernieuwd

  01 juli 2022

  Ruim een half jaar is eraan gewerkt, maar na het weekend zijn de Westervoortsedijk, de Zevenaarseweg en de Oude Zevenaarseweg weer als nieuw. De wegen zijn opnieuw geasfalteerd en de fietspaden zijn een stuk breder gemaakt. Op de Westervoortsedijk is een busbaan aangelegd, zodat de bus er in de toekomst ongestoord kan doorrijden. De bereikbaarheid van Arnhem krijgt hierdoor een flinke oppepper, in het bijzonder de bedrijventerreinen langs de Westervoortsedijk.

 • Arnhemse huishoudens met inwonende jongeren tot 27 jaar worden vanaf 1 juli niet meer gekort op bijstand

  01 juli 2022

  Arnhem heeft vanaf 1 juli de kostendelersnorm, een korting op de bijstand wanneer volwassenen in hetzelfde huis wonen, ten aanzien van inwonende jongeren van 21 tot 27 jaar afgeschaft. Verder verruimt Arnhem de mogelijkheden om de kostendelersnorm vaker niet toe te passen, bijvoorbeeld bij opvang van vluchtelingen of dreigende dakloosheid. Daarnaast gaat Arnhem het makkelijker maken voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen om samen te gaan wonen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Wil en Elise Boom van Boys Action

  26 juni 2022

  Het echtpaar Wil en Elise Boom kreeg zondagavond uit handen van locoburgemeester Mark Lauriks een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun belangrijke bijdrage aan dansonderwijs voor jongens.

 • Gouden Stadspenning voor Ton Wiggers

  25 juni 2022

  Algemeen directeur en (mede)oprichter van Introdans Ton Wiggers ontving zaterdagavond uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch een Gouden Stadspenning. Hij kreeg deze voor zijn uitzonderlijk grote verdienste voor onze stad.