Persberichten RSS icoon

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Gemeente Arnhem ordent ondergrond voor bodemenergie

  09 juni 2021

  Bodemenergie is een duurzame, lokale energiebron die kan bijdragen aan het terugdringen van CO2. Om ervoor te zorgen dat Arnhem zo goed mogelijk gebruik kan maken van deze energievorm heeft de gemeente voor de binnenstad en omgeving nu een bodemenergieplan vastgesteld. Hiermee komt er in de bodem ruimte voor zoveel mogelijk bodemenergiesystemen, zonder dat ze elkaar in de weg zitten en daardoor minder goed werken.

 • Arnhemmers geven massaal gehoor aan wapeninleveractie

  09 juni 2021

  De Arnhemse wapeninleveractie heeft binnen het brede offensief - tegen misdaad en criminaliteit, vóór een veilige stad waar kinderen kansrijk kunnen opgroeien, zijn kracht bewezen. Aan de oproep om tussen 31 mei tot en met 4 juni wapens in te leveren, gaven de Arnhemmers massaal gehoor.

 • Meer Arnhemmers krijgen coronasteun. Criteria voor TONK-regeling verruimd

  08 juni 2021

  Meer Arnhemmers kunnen een beroep doen op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De gemeente Arnhem heeft de criteria verruimd om voor de tegemoetkoming in aanmerking te kunnen komen. De verruiming geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

 • Van Bedrijven Weten helpt Arnhemse ondernemers

  08 juni 2021

  De pilot Van Bedrijven Weten om de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers te verbeteren, heeft duidelijk meerwaarde zo blijkt uit de evaluatie. Reden voor de gemeente Arnhem om de nieuwe werkwijze structureel in te voeren en verder te verbeteren.

 • Jan Herman de Baas tijdelijk gemeentesecretaris gemeente Arnhem

  08 juni 2021

  Jan Herman de Baas (1961) wordt tijdelijk gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Arnhem. Hij begint op 15 juni en zal werkzaam zijn bij de gemeente tot de functie definitief wordt ingevuld.