Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Impuls voor de Drieslag: meer leefbaarheid en veiligheid in winkelgebied

  29 november 2023 Impuls voor de Drieslag: meer leefbaarheid en veiligheid in winkelgebied

  Meer groen, opgeknapte en geschilderde buitenruimte, camerabewaking voor winkeliers, feestverlichting en een nieuwe huisstijl voor winkelcentrum de Drieslag in Malburgen; de eerste resultaten van een speciaal plan voor het winkelgebied zijn inmiddels merkbaar voor bezoekers, bewoners, ondernemers en professionals. Onder aanvoering van een door de gemeente aangestelde Stadsmarinier is door gebruikers en betrokkenen van de Drieslag een set aan prioriteiten vastgesteld die samen worden opgepakt.

 • Biodiversiteit bloeit: geen gif, wel bloemen en dieren

  29 november 2023 Biodiversiteit bloeit: geen gif, wel bloemen en dieren

  20 hectare landbouwgrond in de parken Zypendaal en Gulden Bodem komt weer in beheer van de gemeente Arnhem. Het gaat om percelen die eigendom zijn van de gemeente, maar die de afgelopen zeventig jaar verpacht werden aan een agrariër. Arnhem wil de grond natuurinclusief gaan beheren. ‘Dit moet een prachtig gebied worden, waar we landbouw en natuur weer met elkaar verbinden, aldus wethouder stadslandbouw en biodiversiteit Marco van der Wel.

 • Arnhem start met inleverpremie voor lachgascilinders

  29 november 2023 Lachgascilinder sticker

  Inwoners die gebruikte lachgascilinders inleveren bij het afvalbrengstation in Arnhem-Zuid of -Noord, kunnen vanaf 30 november rekenen op een inleverpremie van 5 euro per keer. Zo wil de gemeente Arnhem voorkomen dat lachgascilinders in het restafval belanden en mogelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

 • ‘Arnhemse Werkbrigade’ blijft om Arnhemmers die extra begeleiding nodig hebben klaar te stomen voor een baan; werkwijze blijkt succesvoller dan van tevoren gedacht

  27 november 2023 Arnhemse Werkbrigade

  De Arnhemse Werkbrigade geeft perspectief aan mensen voor wie een baan bij een reguliere werkgever op het eerste gezicht niet voor de hand lijkt te liggen. Deelnemers krijgen 2 jaar een baan met opleiding en begeleiding bij Scalabor. Hierna stromen ze door naar een andere betaalde baan buiten het ontwikkelbedrijf. Het blijkt een succesvolle werkwijze om mensen te helpen op de arbeidsmarkt en blijft daarom een vast onderdeel van de instrumentenkist op het gebied van werk in Arnhem.

 • De genomineerden voor de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2023 zijn bekend

  27 november 2023

  Dit jaar waren er bijna 60 inzendingen voor de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk: een recordaantal. De 7 genomineerden in de categorieën groepsprijs en individuele prijs werden vrijdag en zaterdag op de hoogte gebracht door onder andere wethouder Vrijwilligersbeleid Mark Lauriks en bestuursvoorzitter Ine van Burgsteden van de Stichting Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk. De vrijwilligers waren blij verrast met hun nominatie.