Persberichten RSS icoon

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Nieuwe regels milieuzone Arnhem per 29 oktober 2020

  13 december 2019

  De regels voor de Arnhemse milieuzone gaan veranderen. De landelijke overheid wil meer duidelijkheid voor de weggebruiker en trekt de regels voor milieuzones gelijk. In Arnhem gaan de nieuwe regels gelden per 29 oktober 2020, net als in de andere Nederlandse steden met een milieuzone. Vanaf die datum is de milieuzone verboden gebied voor dieselpersonenauto's, dieselbestelauto's en dieselvrachtauto's met emissieklasse 3 en lager.

 • Op naar minimaal 90 waterstofauto’s in en om Arnhem

  13 december 2019

  Minimaal 90 waterstofauto’s die in Arnhem en omgeving rijden. Met dit doel is het project H2-Drive gestart op 12 december. H2-Drive is een initiatief van gemeente Arnhem en provincie Gelderland. Met dit project willen zij de luchtkwaliteit in de regio verbeteren. Tijdens het lanceringsevent hoorden bezoekers alles over het H2-Stimuleringspakket van H2-Drive, waarmee ze onder andere 50% korting krijgen op het tanken van waterstof in Arnhem.

 • Meer sociale huurwoningen in Arnhem

  12 december 2019

  Betaalbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid staan voorop in de Prestatieafspraken van 2020. De afspraken zijn ondertekend door de gemeente, de 3 grootste woningcorporaties en de huurdersorganisaties. Zo komen er meer betaalbare huurwoningen. Er komt meer groen rondom de woningen, is er meer aandacht voor leefbare wijken en worden. Steeds meer huurwoningen verduurzaamd.

 • Beter toekomstperspectief door nieuwe regels bij invordering van bijstandsschulden

  12 december 2019

  Verhoging van de beslagvrije voet bij inhouding op de bijstandsuitkering, verlaging van de incassokosten en een duidelijk kwijtscheldingsbeleid: onder andere deze maatregelen neemt de gemeente om te voorkomen dat schulden onnodig verder oplopen en inwoners verder in de problemen komen door toedoen van de gemeente. Verhoging van de beslagvrije voet naar 95 procent betekent in de praktijk dat de inhouding op de bijstandsuitkeringen bij mensen met schulden, worden verlaagd van 7,5 naar 5 procent. Incassokosten, voorheen gebaseerd op een percentage van de schuld, bedragen in de toekomst 75 euro. Eerder kon dat oplopen tot wel 700 euro. Verder is besloten om geen wettelijke rente te berekenen over de schulden, aan inwoners die langdurig een vordering hebben openstaan. De nieuwe regels gaan op 1 januari 2020 gelden.

 • Meer dan 400 woningen in nieuwe buurten in Schuytgraaf en Malburgen

  11 december 2019

  Schuytgraaf groeit verder. Het college heeft het bestemmingsplan voor de 'velden 6 en 11' ter inzage gelegd. Daar is plaats voor meer dan 400 woningen, waarvan circa 60 procent sociale huurwoningen. Inwoners kunnen nu hun zienswijze indienen, waarna het plan aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd.