Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

  • Nijmegen en Arnhem krijgen 13 eHubs 12 april 2019

    Om schoner vervoer te stimuleren, krijgt Nijmegen 10 eHubs en Arnhem 3. Dit zijn plekken waar op wijkniveau voorzieningen voor duurzaam deelvervoer bij elkaar komen. In een eHub staan elektrische deelauto’s die er ook kunnen opladen. Daarnaast kun je er gebruikmaken van andere vervoersmiddelen zoals de elektrische fiets, een elektrische bakfiets of het openbaar vervoer. Op die manier moet slimmer en duurzamer reizen makkelijker worden voor weggebruikers. Er wordt ook gekeken of een eHub oplaadruimte kan bieden aan andere elektrische auto’s, scooters of fietsen.

  • Jongerennetwerk zoekt jongeren met schulden 01 april 2019 Jongerennetwerk

    Presikhaaf University, Stichting Jam en AM-Supportteam gaan samen een jongerennetwerk opzetten waarmee ze schulden bij jongeren proberen te voorkomen. Dat hebben zij vastgelegd in een overeenkomst. De gemeente Arnhem ondersteunt ze daarbij. Dat kan dankzij een gift van 1 miljoen euro van de Dullertsstichting.

  • Ruim 200 nieuwe woningen erbij aan de Nijmeegseweg 26 maart 2019

    Hoe kijken de bewoners van Malburgen aan tegen woningbouw langs de Nijmeegseweg? Dat is de centrale vraag van de bewonersbijeenkomst, die de gemeente op 2 april organiseert over dat onderwerp. Het resultaat van die bijeenkomst bepaalt mede hoe de Nijmeegseweg er in de toekomst uit komt te zien. Nadat college en gemeenteraad zich hebben uitgesproken over de plannen, kan er op zijn vroegst in 2020 gestart worden met de bouw van naar verwachting ruim 200 woningen.

Uw Reactie
Uw Reactie