Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Bezoekerscentrum Molenplaats wordt Arnhems groene VVV 17 oktober 2019

  Met ingang van 1 januari 2020 wordt de promotie van het groen in Arnhem uitgevoerd door Natuurcentrum Arnhem en Netwerk Groen Arnhem. De Molenplaats in Sonsbeek wordt de centrale plek van waaruit de activiteiten plaatsvinden. Het Natuurcentrum en Groen Arnhem nemen daarmee de huidige taken over van het bestuur van Stichting Molenplaats Sonsbeek en zullen nieuwe activiteiten gaan opzetten, bijvoorbeeld op het gebied van educatie over de kwaliteiten van het Arnhemse groen. Het wordt een groene VVV in de breedste zin van het woord, waar bezoekers terecht kunnen en vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen.

 • Arnhem uitgekozen voor pilot maatschappelijke diensttijd 16 oktober 2019

  Arnhem is één van de elf gemeenten die van het kabinet ervaring op mogen doen met het fenomeen maatschappelijke diensttijd (MDT). Kern hiervan is dat jongeren hun competenties en talenten ontdekken en ontwikkelen door zich voor een bepaalde periode vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Arnhem hoopt in twee jaar tijd zo'n 140 jongeren op deze manier een mooie zet in de rug te geven.

 • Arnhem zet vol in op trolleybussen 16 oktober 2019

  Uitsluitend zero emissie bussen. Bussen volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Een gezinstarief en speciale buslijnen van en naar kantorengebieden en P+R locaties. Deze en meer wensen legt de gemeente Arnhem neer bij de Provincie Gelderland voor de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio Rijn-Waal.

 • Andre Grotenhuis benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw 11 oktober 2019 grotenhuis

  Prof. dr. (André) Grotenhuis (64) is bij zijn afscheid op donderdag 10 oktober als hoogleraar Neurochirurgie en neurochirurg aan het Radboudumc benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, de woonplaats van Prof. dr. Grotenhuis.

 • Derde fase Groenplan Binnenstad in uitvoering 10 oktober 2019 groen groener groenst derde fase vergreoning binnenestad van start

  Vanaf de derde week van oktober wordt de derde fase uitgevoerd van het groenplan voor de Arnhemse binnenstad. In een periode van ongeveer vier weken worden 111 groene elementen in de vorm van boom- en plantbakken, geveltuintjes en klimgroen over de binnenstad uitgezet. Dit is daarmee de laatste fase van het project Binnenstad Groen. In een periode van drie jaar is de binnenstad verrijkt met ruim 300 groene elementen.