Persberichten RSS icoon

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Burgemeester Marcouch sluit woning ingericht voor hennepkwekerij

  16 september 2021

  Op donderdag 16 september heeft burgemeester Ahmed Marcouch een woning aan de Van Goghstraat in Arnhem gesloten. De woning in de wijk de Hoogkamp was volledig in gebruik voor de teelt van hennep en werd niet bewoond.

 • Arnhems Meisje voor Hans de Vroome

  13 september 2021

  Als blijk van grote waardering voor zijn inzet voor de stad Arnhem, ontving voormalig wethouder Hans de Vroome vandaag een Arnhems Meisje uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch.

 • Burgemeester Marcouch sluit twee panden vanwege drugsvondsten

  08 september 2021

  Burgemeester Marcouch heeft afgelopen week twee panden gesloten in verband met de aanwezigheid van drugs. Het gaat om een woning aan de Johan de Wittlaan en een woning aan de Parkstraat. De sluitingen staan los van elkaar maar zijn beide onderdeel van een offensief tegen criminele activiteiten in de wijk.

 • 7x Streetart NK Tegelwippen. Wip je mee?

  07 september 2021

  Op 7 plekken in Arnhem is streetart aangebracht op plekken waar veel verharding (asfalt en steen) is weggehaald of waar op korte termijn verharding weg gaat. Met minder verharding en meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Met de streetart willen Arnhem Klimaatbestendig en de gemeente Arnhem inwoners attenderen op het NK Tegelwippen.

 • Arnhem krijgt ouderwets oudemannen- (en -vrouwen) hofje

  03 september 2021

  In de Middeleeuwen was het een normaal verschijnsel: het oudemannenhofje, of het begijnenhofje. Woningen rond een binnentuin voor een specifieke doelgroep: oude mannen, lekenzusters of gepensioneerde gildemeesters: de hofjes. Arnhem krijgt nu ook zo'n hofje: speciaal voor 55-plussers. Een wens van zeventiende-eeuwse Arnhemmer Huybert van Olden, uit wiens nalatenschap het hofje betaald wordt. Vrijdag 3 september ondertekenen wethouder wonen Ronald Paping samen met Huib en Rudolf van Olden namens de stichting Huybert van Olden de overeenkomst die dit hofje mogelijk maakt.