Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Postume Koninklijke onderscheiding voor Yuk Lun Chan

  22 maart 2023 Postume Koninklijke onderscheiding voor Yuk Lun Chan #2

  Burgemeester Ahmed Marcouch overhandigde vandaag een postume onderscheiding aan de familie van de heer Yuk Lun Chan. De heer Chan werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Chan was voorzitter, en later vicevoorzitter van de Landelijke Federatie van Chinese Ouderenverenigingen Chun Pah in Nederland. Chan, die op 18 januari dit jaar overleed, heeft zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor de Nederlandse Chinese gemeenschap, met name voor de ouderen.

 • Geen plaats voor racisme - Week tegen racisme 20-24 maart 2023

  17 maart 2023

  Iemand uitschelden op basis van zijn huidskleur. De politie bellen omdat er een persoon van kleur door de straat loopt. Geen kans bij een sollicitatie door een niet-westerse achternaam. Iemand bij een controle aanhouden op basis van zijn uiterlijk. Er zijn talloze voorbeelden van racisme. Wereldwijd, maar ook in Arnhem. ‘Dat moet stoppen. Ook daarom organiseren we een week tegen racisme’, zegt wethouder inclusie Maurits van de Geijn.

 • Liveblog Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen 2023

  16 maart 2023 headerarnhemstemt

  Op 15 maart kon u stemmen voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het bestuur van het waterschap. In dit liveblog delen we tussentijdse opkomstcijfers en nieuws over het verloop van de verkiezingen in Arnhem.

 • Gemeente Arnhem zet handtekening voor soepele werkwijze rondom schulden

  14 maart 2023 Ondertekening convenant NVVK

  Als schuldeiser werkt gemeente Arnhem zoveel mogelijk mee met schuldregelvoorstellen voor inwoners die schulden bij de gemeente hebben. Deze soepele werkwijze wil de gemeente onderstrepen en ook in de toekomst vasthouden. Daarom zet wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks een handtekening onder het Convenant Lokale Overheid van branchevereniging voor financiële hulpverlening NVVK.

 • Burgemeester Marcouch sluit pand aan de Dovenetellaan

  10 maart 2023

  Burgemeester Ahmed Marcouch sloot vandaag een pand in Malburgen. In de woning werden softdrugs aangetroffen en verschillende voorwerpen die gebruikt worden voor het dealen van drugs. Ook vond de politie illegaal vuurwerk.