Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Meer plek voor jeugd in Schuytgraaf: nieuw jongerencentrum komt er

  28 september 2023 Wethouder jongerenwerk Mark Lauriks met jongerenwerkers

  Bij sportpark Schuytgraaf komt een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, mee kunnen doen aan activiteiten en terecht kunnen voor informatie en advies. Ook is daar jongerenwerk aanwezig om jongeren begeleiding te bieden. De Arnhemse gemeenteraad stemde gisteravond in met een voorstel van het college. Met deze plek komt er meer ruimte voor jongeren in Arnhem-Zuid en is er voor deze jongeren in deze wijken straks meer te doen.

 • Arnhem en regiogemeenten garant voor Dierentehuis

  27 september 2023

  De gemeente Arnhem en de regiogemeenten Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar zullen garant staan voor een sluitende begroting van het Dierentehuis Arnhem en omstreken.

 • Verrassing en ontroering op Bronbeek bij Koninklijke Onderscheiding voor Hans Cieraad 

  25 september 2023 Hans Cieraad ontvangt onderscheiding van burgemeester Ahmed Marcouch

  Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om vrijwilliger Hans Cieraad te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Cieraad ontving de onderscheiding voor ruim 25 jaar onbezoldigd vrijwilligerswerk op Bronbeek, waar burgemeester Ahmed Marcouch hem de versierselen opspeldde. De 89-jarige was naar het landgoed gelokt voor een vrijwilligersfeest met collega’s waar ook zijn familie welkom was. Marcouch: "Trouw wordt beloond."

 • Arnhem komt tegemoet aan oproep kabinet en vangt per direct extra vluchtelingen op aan Rijnkade

  22 september 2023

  Vandaag komt er een extra schip aan de Rijnkade voor de opvang van 95 asielzoekers. Daarnaast biedt Arnhem het COA de mogelijkheid een 2e schip aan te leggen voor de opvang van nog eens ongeveer 100 vluchtelingen. Hiermee geeft de gemeente Arnhem gehoor aan een dringend verzoek van staatssecretaris Van der Burg om extra tijdelijke opvangplekken te verzorgen. 

 • Gemeente Arnhem gaat schuldhulpverlening zelf uitvoeren

  21 september 2023 Schuldhulp in eigen beheer

  Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks: “Veel Arnhemmers hebben te maken met schulden. Het is vaak een hardnekkig probleem dat van invloed is op veel gebieden in hun leven, zoals werk, gezin en gezondheid. Het voorkomen en oplossen van schulden is veel meer dan een wettelijke taak, het is een essentiële taak voor ons. Daarom willen we zoveel mogelijk grip hebben op de schuldhulpverlening in onze stad."