Persberichten RSS icoon

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Ruimte voor grote logistieke bedrijven in regio

  05 januari 2021

  Er is ruim veertig hectare grond beschikbaar in de regio om grote logistieke bedrijven (XXL-logistiek) te kunnen huisvesten. Dat blijkt uit het Regionaal Programma Werklocaties 2021-2024 dat door de portefeuillehouders Economische Zaken uit de regio Arnhem-Nijmegen ter besluitvorming wordt voorgelegd aan zeventien gemeenteraden van de regio. Voorgesteld wordt om 12,5 hectare beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het logistieke knooppunt De Grift in Nijmegen. Daarnaast wordt voorgesteld 20 hectare beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van DocksNLD in Montferland dat onderdeel uitmaakt logistieke knooppunt Emmerich, Montferland, Zevenaar.

 • Burgemeester Marcouch vraagt in nieuwjaarstoespraak aandacht voor de tweede crisis

  04 januari 2021

  Ahmed Marcouch: 'Achterstand in kwetsbare buurten inhalen blijkt onontkoombaar nu.' Ook moedigt hij Arnhemmers aan om voorbij corona te kijken: 'problemen doorstaan en bouwen aan onze toekomst.'

 • Gelderland-Midden: veel gehoor gegeven aan vuurwerkverbod, toch 90 uitrukken

  04 januari 2021

  Deze jaarwisseling tijdens de coronacrisis was het in de lucht en op straat met vuurwerk veel rustiger dan gebruikelijk. Toch moest de brandweer 90 keer uitrukken, onder meer voor een vuurwerkexplosie in een woning en verder vooral voor buitenbranden, zoals containers, afval, rommel en vreugdevuurtjes. Vorig jaar rukte de brandweer 97 keer uit.

 • Meerderheid Arnhemmers begreep dat het dit jaar draaide om de bestrijding van corona en is solidair met de zorg

  01 januari 2021

  Deze jaarwisseling tijdens de coronacrisis was het in de lucht en op straat met vuurwerk veel rustiger dan gebruikelijk. Burgemeester Ahmed Marcouch: 'De overgrote meerderheid van de Arnhemmers vierde thuis de jaarwisseling uit zorg voor elkaar en om solidair te zijn met de zorg.'

 • Arnhem krijgt meldpunt seksuele intimidatie

  30 december 2020

  Inwoners of bezoekers van Arnhem kunnen vervelende ervaringen door seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag op straat vanaf 1 januari melden bij het meldpunt seksuele intimidatie. Arnhem is hiermee één van de eerste gemeenten met een meldpunt speciaal voor seksuele intimidatie.