Persberichten RSS icoon

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Zomer in Arnhem begint bij Arnhems Reisbureau ‘t Grune Hert

  10 juli 2020

  Op vrijdag 10 juli gaf wethouder Hans de Vroome de aftrap voor de ‘Zomer in Arnhem’. Veel mensen kunnen of willen niet op vakantie naar het buitenland. Daarom hebben Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen (TVAN), Stichting Citymarketing Arnhem en gemeente Arnhem de handen virtueel ineen geslagen om al het moois in Arnhem samen te brengen. "Voor het vakantiegevoel hoef je niet ver weg. Arnhem heeft zo veel te bieden", zegt De Vroome.

 • Steun voor 23 evenementen en culturele activiteiten

  08 juli 2020

  Op 7 juli heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om 23 organisaties te ondersteunen voor hun evenement en/of artistieke productie. Onder de gelukkigen bevinden zich onder meer Circus de La Liberté, Park Open, Sonsbeek TheaterAvenue, Muziektheater BOT, Theater aan de Rijn en Motel Spatie die de afgelopen jaren al ondersteund werden. Daarnaast zijn er ook meerdere nieuwkomers zoals dansgezelschap de Arnhemse Meisjes, die het afgelopen jaar nog de Arnhemse cultuurprijs won en de Grote Schijn, een lichtfestival georganiseerd door Mojo. Het gaat hier om activiteiten die met name in 2021 en 2022 plaatsvinden.

 • Geldzaken & Ondernemers van start op 8 juli

  08 juli 2020

  Arnhemse ondernemers met geldzorgen kunnen vanaf 8 juli aankloppen bij Geldzaken & Ondernemers. Dit loket biedt Arnhemse ondernemers met geldzorgen financieel advies en hulp bij schulden. De gemeente Arnhem start met deze service omdat er voor ondernemers met geldzorgen geen eenduidige, complete aanpak bestond. Ondernemers kloppen op verschillende deuren en betalen soms zelf voor de hulpverlening. De hulp die de gemeente gaat bieden is gratis. Zeker nu veel ondernemers het financieel zwaar hebben vanwege alle maatregelen rondom corona, kan Geldzaken & Ondernemers uitkomst bieden.

 • Arnhem maakt zich sterk voor acceptatie LHBTI personen

  08 juli 2020

  Regenbooggemeente Arnhem presenteert vandaag de Regenboogagenda voor de periode 2020-2022. Met deze agenda maakt gemeente Arnhem zich actief sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI personen). De strijd van LHBTI personen om het bestaan, gaat om het recht om er te mogen zijn als persoon, erkend door zijn of haar stadsgenoten.

 • Miljoeneninvestering in lokale economie

  07 juli 2020

  Fors investeren. Daarmee wil de gemeente Arnhem de stad een fikse steun in de rug geven om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Een pakket aan investeringen van ruim €19 miljoen euro in sectoren die getroffen zijn en in de bedrijven en mensen die veel geleden hebben onder de crisis. Dat maakt het college van B&W vandaag bekend. Het is een extra miljoenenimpuls die zichzelf versterkt en effect heeft op verschillende beleidsterreinen.