Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

  • Arnhem strooit zout tegen hitte 23 juli 2019

    Een bijzonder straatbeeld morgen in Arnhem. Er wordt zout gestrooid op de Arnhemse wegen. Niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende plekken in de stad. Vooral de kruispunten op de hoofdwegen worden aangepakt omdat daar de meeste kans op beschadiging van het wegdek is door de hitte.

  • Gratis drinkwater op 7 plaatsen in centrum van Arnhem 23 juli 2019 Drinkwaterpomp Rozet 2

    In het centrum van Arnhem komen 7 nieuwe gratis watertappunten. Vorige week werden de watertaps op de Markt en bij Rozet al aangesloten, deze week volgen de watertaps bij Musis en het Nieuwe Plein. Inwoners en bezoekers van de stad kunnen er gratis hun flesjes met schoon drinkwater vullen. In september volgen nog watertaps bij het Willemsplein, het Johnny van Doornplein en het Audrey Hepburnplein. De tappunten zijn donkergrijs met het opschrift 'drinkwater'. De ingebruikname van deze tappunten komt mooi uit nu de temperaturen in Nederland deze week zo hoog oplopen.

  • Burgemeester sluit schuur na vondst hennep 23 juli 2019

    Naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek naar productie en handel in drugs zijn een woning en schuur aan de Mooieweg doorzocht. In de schuur werden 21 kilo hennep en 750 hennepstekken aangetroffen. Op last van de burgemeester van Arnhem is de schuur per direct voor een periode 3 maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. In de woning werd niets aangetroffen, deze wordt niet gesloten.