Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Oranje gebouwen voor stoppen van geweld tegen vrouwen

  Orange the World Molen Arnhem

  Vanaf vandaag kleuren vele Arnhemse gebouwen en locaties oranje. Niet omdat het Nederlands elftal speelt, maar om aandacht te vragen voor de bestrijding van alle vormen van geweld tegen vrouwen, en femicide in het bijzonder. Oranje is de kleur van de internationale campagne ‘Orange the World’, over het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 • Gemeente stuurt niet langer op het slopen van de Paasbergflat

  25 november 2022

  De gemeente richt zich niet langer op het slopen van de Paasbergflat om het gebied er omheen verder te ontwikkelen. Wel is het gebied volgens de gemeente nog steeds geschikt voor de bouw van woningen. Hiervoor is een bestemmingswijzing nodig maar de erfpachter van de flat weigert vooralsnog een integriteitstoets.

 • Extra hulp voor Arnhemse ondernemers in nood

  25 november 2022

  De gemeente Arnhem gaat ondernemers die door de explosief gestegen energiekosten in acute nood verkeren extra helpen. De gemeente trekt daar € 1 miljoen voor uit, waar ondernemers in nood een beroep op kunnen doen. Dat kan al vanaf donderdag 1 december 2022. Ook kunnen ondernemers uitstel van het betalen van gemeentelijke belastingen aanvragen. Dat heeft het college van B&W vandaag besloten.

 • Gijs Schut krijgt Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marcouch

  25 november 2022 Gijs Schut

  Tijdens de viering van het 30-jarige bestaan van Stichting Kumpulan kreeg Gijs Schut van burgemeester Ahmed Marcouch het mooie nieuws te horen dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger.

 • Arnhemse ondernemers ‘zetten de knop om’ en gaan meteen energie besparen

  18 november 2022 Ondernemers energie besparen

  Vandaag, op de dag van de ondernemer, ontvingen Dirkzwager en Bakkerij Hilvers elk een slim energiemanagementsysteem uit handen van wethouder Economie Nermina Kundić en Ilko Bosman van VNO-NCW Midden. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Arnhem zet de knop om’.