Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Gemeente Arnhem koopt binnenplein winkelcentrum Drieslag voor symbolisch bedrag van 1 euro

  29 februari 2024 Mark Lauriks plaatst vlaggenmast op binnenplein Drieslag

  Winkelcentrum Drieslag ligt in het hart van Malburgen. En in het hart van het winkelcentrum ligt een binnenplein. Dit binnenplein ligt er al jaren slecht bij. Maar om het plein te kunnen onderhouden moet het eigendom zijn van de gemeente. Daarom verkoopt de huidige eigenaar het gebied aan de gemeente voor een symbolisch bedrag van 1 euro. Zo kan de gemeente verder werken aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum.

 • Toekomst herdenking Slag om Arnhem uitgewerkt tot raadsvoorstel

  27 februari 2024 Herdenking Slag om Arnhem bij Berekuil

  Een groot evenement in de kroonjaren, en in de tussenliggende jaren een jaarlijkse herdenking met ruimte voor specifieke programma’s voor bijvoorbeeld jongeren. Dat voorstel doet het college van de gemeente Arnhem aan de gemeenteraad met betrekking tot de herdenking van de Slag om Arnhem.

 • Deel damherten Park Sonsbeek gaat naar Mill

  22 februari 2024 Hert 2

  Een gedeelte van de damherten, afkomstig uit de hertenkamp in Park Sonsbeek, wordt overgeplaatst naar een damhertenopvang in het Brabantse Mill. In de hertenkamp zelf blijven straks 12 tot 15 dieren over. Dit besluit heeft het college van de gemeente Arnhem genomen om het dierenwelzijn van de damherten en de biodiversiteit van de omgeving te waarborgen.

 • Arnhem verwelkomt 24 Nederlanders

  21 februari 2024 Deelnemers Naturalisatieceremonie 20 februari 2024

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Maurits van de Geijn op dinsdag 20 februari 2024 tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 24 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Gemeente Arnhem betaalt mee bij beter toegankelijk maken winkel

  20 februari 2024

  Arnhemse ondernemers die hun winkel of horecagelegenheid toegankelijker willen maken voor mensen met een beperking, kunnen bij de gemeente Arnhem aankloppen voor een financiële bijdrage. Bijvoorbeeld als ze drempels willen weghalen, een toilet toegankelijk willen maken of de akoestiek willen verbeteren. Maar ook als ze bijvoorbeeld een voorleesfunctie aan hun webshop willen toevoegen.

 • Meer zekerheid en minder stress bij toewijzing zorg

  20 februari 2024 Thuiszorg

  De duur van de toewijzing voor WMO en jeugdzorg in Arnhem wordt in een aantal gevallen verruimd. Mensen bij wie geen verbetering meer wordt verwacht, zoals hulpbehoevende ouderen en mensen met (beginnende) dementie, kunnen zelfs een toewijzing voor onbepaalde tijd krijgen bij huishoudelijke ondersteuning en groepsbegeleiding. Dat stelt het college van de gemeente Arnhem in een brief aan de gemeenteraad. Sociale wijkteams gaan nu starten met de uitvoering van deze nieuwe aanpak.

 • NEC supporters welkom bij voetbalderby Vitesse - NEC

  12 februari 2024 NEC supporters welkom bij voetbalderby Vitesse - NEC

  Op zondag 7 april vindt de voetbalderby Vitesse – NEC plaats om 12.15 uur in het Gelredome.

 • Samenwerken voor een sterke Kenniscampus Arnhem-Velp

  09 februari 2024 Gemeenten Arnhem, Rheden en Kenniscampus Arnhem-Velp tekenen samenwerkingsovereenkomst

  De kenniscampus Arnhem-Velp, het gebied rondom HAN University of Applied Sciences, Yuverta en Hogeschool Van Hall Larenstein, aan de grens van Arnhem en Velp, wordt versterkt. Dit is nodig om de onderwijs- en kennisinstellingen aantrekkelijker te maken voor studenten. Op 1 februari hebben ze samen met de gemeenten Arnhem en Rheden een overeenkomst getekend om de Kenniscampus Arnhem-Velp verder te ontwikkelen.

 • Nieuwe groenacties van bewoners en gemeente in 3 Arnhemse buurten

  08 februari 2024 mensen samen aan het schoffelen langs straat

  In Malburgen, Rijkerswoerd en Arnhem-West zijn weer 3 wijkgroenagenda’s vastgesteld. Deze agenda’s zijn 51 acties van de gemeente en bewoners die gezamenlijk op een snelle manier ervoor zorgen dat plekken vergroend kunnen worden. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat buurten groen en klimaatbestendig zijn maar ook zodat buurtbewoners samen aan de slag gaan en het zorgt voor een mooiere buurt.

 • Arnhem verwelkomt 22 Nederlanders

  07 februari 2024 Deelnemers Naturalisatieceremonie 6 februari 2024

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Nermina Kundić op dinsdag 6 februari 2024 tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 22 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.