Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Maak kennis met het concept-bomenplan 20 september 2019

  Het afgelopen halfjaar hebben vele Arnhemmers meegepraat en meegedacht over het nieuwe bomenbeleid van de gemeente Arnhem. Het concept-bomenplan is klaar en wij willen u graag laten zien wat er met de ideeën uit de stad is gedaan en wat er in het plan komt te staan.

 • Burgemeester beëindigt bedrijfsvoering Arnhemse massagesalon 20 september 2019

  De bedrijfsvoering van een massagesalon in Arnhem is beëindigd. Naast massageactiviteiten werden ook seksuele handelingen aangeboden. Daarmee werd de salon als een seksinrichting geëxploiteerd.

 • Geen (brom)fietsen rondom Eusebiuskerk op 20 en 21 september 19 september 2019

  Vanaf vrijdag 20 september 2019 om 12.00 uur tot zaterdag 21 september 2019 om 18.00 uur mogen er geen (brom)fietsen gestald worden buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen (fietsenrekken) rondom de Eusebiuskerk.

 • Herdenking evacuatie 19 september 2019

  Op 24 september om 14.30 uur in de Jubileumzaal van Musis de gedwongen evacuatie van 95.000 inwoners van Arnhem in 1944, herdacht. Daarna leggen we een krans bij het monument op de hoek van de Apeldoornseweg.

 • ZKH Prins Charles, The Prince of Wales, opent toren Eusebiuskerk 18 september 2019

  ZKH Prins Charles, The Prince of Wales bezoekt zaterdag 21 september Arnhem om de toren van de Eusebiuskerk na een tien jaar durende restauratie officieel te heropenen. De Prins onthult een plaquette ter ere van 75 jaar Slag om Arnhem en brengt een bezoek aan de kerk.

 • World Cleanup Day: in actie tegen zwerfafval 16 september 2019 banner world cleanup day

  Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door straten, parken, bossen en langs kusten om samen zwerfafval op te ruimen. Ook in Arnhem gaan we aan de slag!

 • Arnhemse peuters kunnen langer naar opvang 16 september 2019

  Vanaf september 2019 kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf 2 jaar wekelijks 14 uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen 12 uur per week. De gemeente Arnhem is daarmee een van de eerste gemeenten in Nederland waar dit aanbod geldt. Uniek is dat het aanbod in Arnhem geldt voor kinderen met en kinderen zonder taal- of leerachterstand.

 • Mobiel cameratoezicht straks ook mogelijk in Arnhem 16 september 2019

  Naast permanente toezichtcamera's wordt in Arnhem nu ook het tijdelijk plaatsen van mobiele camera's mogelijk. Bijvoorbeeld bij evenementen, of als op een bepaalde locatie aanhoudend overlast is. De burgemeester wil die mogelijkheid opnemen in zijn Beleidsregels Cameratoezicht Openbare Orde en zal de gemeenteraad vragen om dat door een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

 • Verhalen van oorlogsslachtoffers maken veel indruk 13 september 2019 Mozaiek wint Arnhems Jeugddebat

  'Een verhaal van een iemand die de oorlog zelf heeft meegemaakt, geeft zoveel meer indruk dan dat de meester of juf iets vertelt.' Met deze en meer scherpe bijdragen heeft Het Mozaïek de derde editie van het Arnhemse jeugddebat gewonnen, dat op 13 september in het Arnhemse stadhuis werd georganiseerd.

 • Muurkunst in tunnels Airborneplein klaar 12 september 2019 tunnel

  De muurkunst in 2 tunnels op het Airborneplein is klaar. In deze bijzondere creaties worden woorden en beelden afgewisseld die met de Slag om Arnhem te maken hebben.

 • De Arnhemse inzending voor het Eurovisie Songfestival 11 september 2019 brochure-songfestival

  Arnhem heeft zich gemengd in de strijd om het Eurovisie Songfestival in 2020 te mogen organiseren. Het voorstel van Arnhem heeft het uiteindelijk niet gehaald. Op 16 juli 2019 werd bekend dat Arnhem niet bij de laatste twee finalisten hoorde.

 • Personeelstekort te lijf met regionale branchegerichte aanpak 11 september 2019 Arbeidsmarkt

  Werkgevers hebben gebrek aan personeel, gemeenten hebben te veel mensen in de bijstand en veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt slagen er niet in een geschikte baan te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt is zo groot dat die niet meer met 'regulier' personeel ingevuld kan worden. Dat betekent kansen voor mensen uit deze regio die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

 • Vergoeding voor aardgasvrij maken woningen 17 september 2019

  Arnhemse particuliere huizenbezitters die voorop willen lopen bij het afsluiten van hun woning van het gas verdienen een steuntje in de rug. Daarom hebben we een financiële regeling uitgewerkt om deze pioniers te ondersteunen. Het gaat om een bijdrage van maximaal €600 per huishouden. In totaal is er voor deze regeling €33.000 beschikbaar.

 • Activiteiten tijdens Week van Alfabetisering 06 september 2019

  Begrijpen wat er in je post staat, je kinderen helpen met het huiswerk of een formulier invullen voor een lidmaatschap. Vanzelfsprekende activiteiten voor menigeen, maar voor veel mensen toch nog een hele uitdaging omdat zij moeilijk kunnen lezen of schrijven. In Nederland heeft 1-op-de-6 volwassenen* moeite met lezen en schrijven. Arnhem vormt daarop geen uitzondering.

 • Historische trolley rijdt eerste rit opnieuw 05 september 2019 1949 09 05 Ingebruikname van de trolleyexploitatie met trolleys 101, 102 en 103, Velperplein bij Musis. Foto Persbureau Oost Nederland, collectie Gelders Archief

  Vandaag is het exact 70 jaar geleden dat in Arnhem de eerste trolleybus reed. Bus 101 vertrok op vrijdag 5 september 1949 vanaf Musis Sacrum met diverse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder toenmalig burgemeester Matser, voor een rit door de stad. Om dit te vieren, rijdt deze originele trolley, donderdag 5 september opnieuw door de stad. Gevolgd door de een moderne trolley, die ook zonder bovenleiding kan rijden. Aan boord vele trolley-enthousiastelingen en Arnhemmers.

 • Arnhem goed op weg met aanpak radicalisering 05 september 2019

  De Arnhemse aanpak van radicalisering is doelgericht en effectief. Organisaties werken intensief en goed samen en betrokken organisaties worden goed ondersteund. Daardoor is er een goede basis om de aanpak nog verder te ontwikkelen. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Utrecht in hun rapport "Al doende leren" over het onderzoek naar de radicaliseringsaanpak dat in opdracht van gemeente is uitgevoerd.

 • Verkeersmaatregelen finish Boels Ladies Tour in Arnhem 04 september 2019 boels ladies tour

  Ook dit jaar doet de Boels Ladies Tour Arnhem weer aan. Op zondag 8 september is de finish van de slotetappe in Arnhem. De Ladies Tour is hét internationale wielerevenement in Nederland voor vrouwen. Met toppers als Anna van der Breggen en wereldkampioene Annemiek van Vleuten.

 • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij herdenkingsavond Slag om Arnhem 04 september 2019

  Samen herdenken en vrijheid vieren met nationale en internationale gasten en sprekers.

 • Eerste herinneringsmaaltijden succesvol verlopen 02 september 2019 Maaltijd 1 september afb 29

  Het Arnhemse college van B&W heeft op 1 september de eerste herinneringsmaaltijd georganiseerd voor alle initiatiefnemers van alle andere herinneringsmaaltijden die in september plaatsvinden. De maaltijden vinden plaats in het kader van de herdenking 75 jaar Slag om Arnhem.

 • Arnhem verwelkomt 33 Nederlanders 28 augustus 2019 naturalisatieceremonie 27-08-2019

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Hans de Vroome op dinsdag 27 augustus jl. tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 33 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Vuurwerk bij de jaarwisseling: wel of niet doen? 27 augustus 2019

  Steekt u vuurwerk af bij de jaarwisseling? Of ziet u liever dat het aantal vuurwerkvrije zones wordt uitgebreid? Zou u een vuurwerkshow bezoeken? Vul de online vragenlijst in en geef uw mening.

 • Beter afval scheiden loont voor minima 27 augustus 2019

  Arnhemmers die van een minimuminkomen moeten rondkomen, worden zodra de gemeente overstapt op een ander betaalsysteem voor de afvalstoffenheffing (diftar) uitgedaagd hun afval beter te scheiden. Als ze goed afval scheiden gaan ze er niet op achteruit. Bieden ze minder afval aan, dan worden ze positief beloond.

 • Start bouw hotel en woningen bij Arnhem Centraal 26 augustus 2019 Start bouw hotel en woningen bij Arnhem Centraal - Ontwerp

  De bouw van een hotel, appartementen, winkels en horeca is maandag 26 augustus gestart. Wethouder Roeland van der Zee zette een ceremoniële hei-installatie in werking een sloeg zo de officiële eerste paal.