Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Meer schoolfruit, meer groentesnacks, gezondere leefstijl. Arnhem gaat verder met JOGG

  19 januari 2022

  Arnhem blijft meedoen met het JOGG-netwerk. JOGG heeft als doel om de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken en zo de jeugd te helpen gezonder op te groeien. Op woensdag 19 januari ondertekenden wethouder zorg Roeland van der Zee en MT-lid van JOGG Caroline Peeck de partnerovereenkomst waardoor de samenwerking nu voor onbepaalde tijd wordt voortgezet.

 • Shop & Go parkeerplaatsen blijven

  19 januari 2022

  De 21 Shop & Go parkeerplaatsen rondom het winkelgebied in het centrum van Arnhem blijven. Uit de evaluatie blijkt dat ze goed gebruikt worden en nauwelijks tot extra zoekverkeer leiden. Dat heeft het college van B&W vandaag besloten. De Shop & Go parkeerplaatsen zijn verdeeld over zes locaties rond het voetgangersgebied. Je kunt er maximaal 30 minuten parkeren.

 • Campagne wijst Arnhemmers met geldzorgen de weg

  17 januari 2022

  Arnhem wil dat inwoners met geldzorgen, de juiste weg naar hulp kennen en die stap naar hulp ook durven te zetten. Daarom loopt van januari tot en met maart 2022 de campagne ‘Hulp bij geldzorgen’. Met de campagne hoopt de gemeente ook het taboe dat rust op het hebben van schulden te doorbreken.

 • Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

  14 januari 2022

  Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers vanaf zaterdag 15 januari weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

 • Minder dak- en thuisloze jongeren in Arnhem en betere doorstroming uit opvang

  11 januari 2022

  Het aantal dak- en thuisloze jongeren in Arnhem is sinds 2019 gedaald en ruim 80% van de dakloze jongeren in de opvang, stroomt daar binnen 3 maanden weer uit. Dit zijn belangrijke resultaten van het actieprogramma dak- en thuisloze jongeren van VWS waar Arnhem als één van de 14 pilotgemeenten aan deelnam.

 • Zorgen voor een hulpbehoevende naaste, wat doet dat met u?

  28 december 2021

  Veel Arnhemmers zorgen voor een hulpbehoevend familielid, kennis of buurtgenoot. Dat kan bijvoorbeeld gaan om hulp bij het huishouden, gezelschap houden of het doen van klusjes. Hulp geven aan bekenden met gezondheidsproblemen wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers vervullen een erg belangrijke rol in onze stad.

 • College mikt met afvalkoers op schonere stad en beter afval scheiden

  11 januari 2022

  Een schone stad waar afval scheiden vanzelfsprekend is, dat willen burgemeester en wethouders bereiken met Arnhem schoner, de afvalkoers voor de jaren 2022-2026, die het college ter vaststelling naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

 • Arnhem ondersteunt plannen voor Islamitische natuurbegraafplaats

  23 december 2021

  In het Arnhemse buitengebied, in de buurt van het Postillion hotel bij knooppunt Waterberg, wordt de aanleg van een Islamitische natuurbegraafplaats voorbereid. De initiatiefnemers, Stichting Islamitisch Begraven (IBN) en Iman Stratenus, hebben de grond gekocht en onderzoek gedaan naar onder andere de gevolgen voor het landschap.

 • ‘Alleen Sukkels Hebben Het Druk ;-)’

  22 december 2021

  Maanden werkten medewerkers van 2Switch Arnhem en twee theatermakers aan een voorstelling over hoe het is om in armoede te leven. Het resultaat is een indrukwekkende film ‘Alleen Sukkels Hebben Het Druk ;-)’ waarin behalve de makers vooral de medewerkers van 2Switch een hoofdrol spelen.

 • Vondst van de maand

  06 januari 2021

  In de rubriek 'Vondst van de maand' tonen we een bijzondere vondst en vertellen het verhaal dat hierover bekend is.