Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Gemeente Arnhem ordent ondergrond voor bodemenergie

  09 juni 2021

  Bodemenergie is een duurzame, lokale energiebron die kan bijdragen aan het terugdringen van CO2. Om ervoor te zorgen dat Arnhem zo goed mogelijk gebruik kan maken van deze energievorm heeft de gemeente voor de binnenstad en omgeving nu een bodemenergieplan vastgesteld. Hiermee komt er in de bodem ruimte voor zoveel mogelijk bodemenergiesystemen, zonder dat ze elkaar in de weg zitten en daardoor minder goed werken.

 • Arnhemmers geven massaal gehoor aan wapeninleveractie

  09 juni 2021

  De Arnhemse wapeninleveractie heeft binnen het brede offensief - tegen misdaad en criminaliteit, vóór een veilige stad waar kinderen kansrijk kunnen opgroeien, zijn kracht bewezen. Aan de oproep om tussen 31 mei tot en met 4 juni wapens in te leveren, gaven de Arnhemmers massaal gehoor.

 • Meer Arnhemmers krijgen coronasteun. Criteria voor TONK-regeling verruimd

  08 juni 2021

  Meer Arnhemmers kunnen een beroep doen op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De gemeente Arnhem heeft de criteria verruimd om voor de tegemoetkoming in aanmerking te kunnen komen. De verruiming geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

 • Van Bedrijven Weten helpt Arnhemse ondernemers

  08 juni 2021

  De pilot Van Bedrijven Weten om de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers te verbeteren, heeft duidelijk meerwaarde zo blijkt uit de evaluatie. Reden voor de gemeente Arnhem om de nieuwe werkwijze structureel in te voeren en verder te verbeteren.

 • Jan Herman de Baas tijdelijk gemeentesecretaris gemeente Arnhem

  08 juni 2021

  Jan Herman de Baas (1961) wordt tijdelijk gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Arnhem. Hij begint op 15 juni en zal werkzaam zijn bij de gemeente tot de functie definitief wordt ingevuld.

 • Arnhems Preventieakkoord: voor een betere gezondheid

  03 juni 2021

  De beste manier om gezond te blijven is om niet met ongezonde dingen te beginnen. Dat is de kern van het Arnhemse Preventieakkoord 'Een leven lang Gezond & Fit', dat deze week werd ondertekend door de gemeente Arnhem en 12 andere Arnhemse partners.

 • Arnhem mikt op meer bedrijvigheid en werkgelegenheid

  02 juni 2021

  Een economisch aantrekkelijke stad en speciale aandacht voor de duurzame energiesector. Met deze twee speerpunten presenteert de gemeente Arnhem vandaag haar economische agenda voor de komende vier jaar. Hiermee wil ze meer bedrijvigheid en werkgelegenheid naar de stad halen.

 • Bewoners Hoogkamp onderzoeken overgang van gasketel naar warmtenet

  02 juni 2021

  In de buurt Hoogkamp en een klein deel van Sterrenberg kunnen op termijn 400 tot 800 woningen worden aangesloten op een Buurt Energie Systeem, een duurzame warmteoplossing op buurtniveau. De gemeente Arnhem, netwerkbedrijf Alliander en de bewonerswerkgroep Hoogkamp Energie hebben vandaag een intentieovereenkomst getekend om de haalbaarheid hiervan te onderzoeken.

 • Arnhem neemt afscheid van gemeentesecretaris

  02 juni 2021

  Gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel vertrekt bij de gemeente Arnhem. Hij heeft per 1 augustus 2021 een betrekking gevonden bij Geerts en Partners. De gemeente Arnhem gaat nu op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris.

 • Betalen per afvalzak stopt op 1 juni, containers gaan zonder afvalpas open

  28 mei 2021

  Met ingang van 1 juni betalen Arnhemmers niet meer per afvalzak. Er komt weer een vast tarief. Dit is het resultaat van het referendum over afval dat op 17 maart tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen werd gehouden.

 • Burgemeester Marcouch sluit drugspand Johan de Wittlaan

  27 mei 2021

  Burgemeester Ahmed Marcouch heeft een drugspand aan de Johan de Wittlaan gesloten. In de woning - midden in de wijk - werden naast de ruim 300 planten ook allerlei materialen aangetroffen die wijzen op een professionele hennepkwekerij en eerdere oogsten.

 • Vrijstelling giften voor mensen in de bijstand

  21 mei 2021

  Arnhemmers die een bijstandsuitkering ontvangen worden wel eens geholpen door een familielid of vriend/kennis met het betalen van bijvoorbeeld rekeningen of ze krijgen een tas met boodschappen of een cadeautje. Vanaf 1 mei 2021 hoeven zij dat niet meer te melden als de giften in totaal niet meer dan € 1.200,- per jaar zijn.

 • Nu is je kans: lever het verwoestende wapen in

  21 mei 2021

  Heb je een wapen of ken je iemand met een wapen? Woon je in Arnhem? Nu is je kans: lever dit verwoestende wapen in en gun jezelf een eerlijke, kansrijke toekomst. Want met een mes op zak, slaat schijnveiligheid veel sneller om naar gebruik, met ingrijpende gevolgen die niet zijn te overzien. Van 31 mei tot 4 juni organiseren we samen met de politie en Openbaar Ministerie een wapeninleveractie. Gedurende deze week kun je straffeloos je wapen inleveren.

 • Nieuwe toekomst voor het AKU-monument op het Gele Rijders Plein

  21 mei 2021

  Het AKU-monument op het Gele Rijders Plein, bestaande uit de fontein, het beeld en de pergola, wordt opgeknapt en aangepast aan de wensen van deze tijd. Enkele muurtjes worden weggehaald en de pergola wordt opener en toegankelijker. Zo ontstaat een uitnodigende ontmoetingsplek die geschikt is voor allerlei activiteiten.

 • Spoorzone Arnhem-Oost: meer groen, mix van wonen en werken

  19 mei 2021

  Spoorzone Arnhem-Oost wordt aantrekkelijker voor bewoners en bedrijven. Door buurten in het stadsdeel beter met elkaar te verbinden, een mix van wonen en werken en ruimte voor nieuwe, duurzame bedrijven ontstaat een energiek, groen stadsdeel. Dat staat in het ‘Ontwikkelingsperspectief Spoorzone Arnhem-Oost’, dat het college vandaag aan de raad heeft aangeboden.

 • Langjarige impuls voor vijf kwetsbare Arnhemse wijken

  19 mei 2021

  Minder kinderen die opgroeien in armoede en die gelijke kansen hebben. Prettigere, groenere wijken met betere woningen. Meer inwoners aan het werk. Meer veiligheid en minder discriminatie. Deze ambities staan in een richtinggevend kader 'Een doorbraak voor Arnhem-Oost', die het college vandaag naar de raad stuurt. We gaan meteen aan de slag met het renoveren en verduurzamen van ruim 1.750 particuliere woningen. Daarvoor doen we een aanvraag bij het Rijk van ruim € 25 miljoen voor het Volkshuisvestingsfonds.

 • Echt Vitesse-gras in Arnhemse tuinen

  19 mei 2021

  Op zaterdag 22 mei kunnen inwoners van Arnhem tussen 10.00 en 15.00 uur tuintegels ruilen voor gras waar Vitesse-spelers echt op hebben gespeeld.

 • Cobercokwartier: 310 woningen, horeca, stadswinkel en bedrijven

  18 mei 2021

  Het terrein van de voormalige melkfabriek, het Cobercokwartier in Arnhem, ondergaat de komende jaren een flinke gedaanteverwisseling. Er komen 310 woningen, waarvan naast de al geplande 270 dure en middeldure woningen nog eens 40 betaalbare woningen.

 • Burgemeester Marcouch sluit drugspand in de Ir J.P. van Muijlwijkstraat

  18 mei 2021

  Burgemeester Ahmed Marcouch heeft het drugspand aan Ir J.P. van Muijlwijkstraat gesloten. In de woning trof de politie circa 300 hennepplanten aan. De woning is al eerder gebruikt voor een kwekerij en werd niet bewoond.