Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Meer plek voor jeugd in Schuytgraaf: nieuw jongerencentrum komt er

  28 september 2023 Wethouder jongerenwerk Mark Lauriks met jongerenwerkers

  Bij sportpark Schuytgraaf komt een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, mee kunnen doen aan activiteiten en terecht kunnen voor informatie en advies. Ook is daar jongerenwerk aanwezig om jongeren begeleiding te bieden. De Arnhemse gemeenteraad stemde gisteravond in met een voorstel van het college. Met deze plek komt er meer ruimte voor jongeren in Arnhem-Zuid en is er voor deze jongeren in deze wijken straks meer te doen.

 • Arnhem en regiogemeenten garant voor Dierentehuis

  27 september 2023

  De gemeente Arnhem en de regiogemeenten Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar zullen garant staan voor een sluitende begroting van het Dierentehuis Arnhem en omstreken.

 • Verrassing en ontroering op Bronbeek bij Koninklijke Onderscheiding voor Hans Cieraad 

  25 september 2023 Hans Cieraad ontvangt onderscheiding van burgemeester Ahmed Marcouch

  Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om vrijwilliger Hans Cieraad te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Cieraad ontving de onderscheiding voor ruim 25 jaar onbezoldigd vrijwilligerswerk op Bronbeek, waar burgemeester Ahmed Marcouch hem de versierselen opspeldde. De 89-jarige was naar het landgoed gelokt voor een vrijwilligersfeest met collega’s waar ook zijn familie welkom was. Marcouch: "Trouw wordt beloond."

 • Arnhem komt tegemoet aan oproep kabinet en vangt per direct extra vluchtelingen op aan Rijnkade

  22 september 2023

  Vandaag komt er een extra schip aan de Rijnkade voor de opvang van 95 asielzoekers. Daarnaast biedt Arnhem het COA de mogelijkheid een 2e schip aan te leggen voor de opvang van nog eens ongeveer 100 vluchtelingen. Hiermee geeft de gemeente Arnhem gehoor aan een dringend verzoek van staatssecretaris Van der Burg om extra tijdelijke opvangplekken te verzorgen. 

 • Gemeente Arnhem gaat schuldhulpverlening zelf uitvoeren

  21 september 2023 Schuldhulp in eigen beheer

  Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks: “Veel Arnhemmers hebben te maken met schulden. Het is vaak een hardnekkig probleem dat van invloed is op veel gebieden in hun leven, zoals werk, gezin en gezondheid. Het voorkomen en oplossen van schulden is veel meer dan een wettelijke taak, het is een essentiële taak voor ons. Daarom willen we zoveel mogelijk grip hebben op de schuldhulpverlening in onze stad."

 • Nieuw asfalt busbaan Eldenseweg, 13 tot en met 20 oktober

  21 september 2023

  Het asfalt op de busbaan tussen de Gelderse Rooslaan en de Eldensedijk is aan vervanging toe. De gemeente start op 13 oktober met het onderhoud. De werkzaamheden duren tot en met 20 oktober.

 • Arnhemse gebedshuizen willen flink verduurzamen

  21 september 2023 Koepelkerk met Eusebius op de achtergrond

  De aarde netjes doorgeven aan de volgende generatie. Dat is de insteek van de Green Deal Gebedshuizen die deze week door 12 kerken en moskeeën samen met de gemeente wordt ondertekend. De geloofsgemeenschappen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun gebedshuis, maar ook met duurzamer gedrag van de gemeenschap zelf. Thuis en op het werk. Het is de eerste Green Deal voor gebedshuizen in Nederland.

 • Arnhem presenteert ontwerpbegroting 2024: doorbreek kloof tussen arm en rijk

  21 september 2023

  Het college van burgemeesters en wethouders (B&W) van Arnhem presenteert de ontwerpbegroting voor 2024. Deze weerspiegelt de huidige Arnhemse uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, maatschappelijke betrokkenheid, volkshuisvesting en de tweedeling in de stad. Arnhem investeert de komende jaren extra in bestaanszekerheid, duurzaamheid, natuur, kansengelijkheid en wonen. Ook is er veel aandacht voor de nieuwe wijk Spoorzone Arnhem-Oost. 

 • Nieuw uiterwaardenpark wordt groene oase voor alle Arnhemmers

  20 september 2023 Nieuw uiterwaardenpark wordt groene oase voor alle Arnhemmers - 1

  Op 20 september draagt projectontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP, onderdeel van VolkerWessels) 126 hectare natuurgrond ‘om niet’ over aan de gemeente Arnhem. Daarmee ontstaat er in het hart van de stad een 300 hectare groot groen uiterwaardenpark. In het informatiecentrum in Meinerswijk tekenden de gemeente Arnhem en KWP de overdracht.

 • Arnhem verwelkomt 40 Nederlanders

  20 september 2023 Arnhem verwelkomt 40 Nederlanders

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Mark Lauriks op dinsdag 19 september tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 40 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.