Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Arnhem kiest voor Ja/Ja-reclamesticker

  30 maart 2023

  Vanaf 1 juli mogen ongeadresseerde reclamefolders in Arnhem alleen worden bezorgd bij brievenbussen met een ja/ja-sticker. Dat betekent dat iedereen die geen sticker op zijn brievenbus heeft geplakt ook geen reclamefolders meer zal ontvangen.

 • Gemeenteraad Arnhem vóór herbenoeming burgemeester Ahmed Marcouch

  29 maart 2023

  De gemeenteraad van Arnhem heeft vanavond besloten om burgemeester Ahmed Marcouch aan te bevelen voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van Arnhem.

 • Gemeente Arnhem verhoogt giftbedrag bijstand tot 1.800 euro per jaar

  28 maart 2023 boodschappentas - foto

  Vanaf 1 mei 2023 worden giften tot € 1.800,- euro per jaar bij inwoners van Arnhem niet meer bij een uitkering in mindering gebracht. Het college nam dit besluit na schriftelijke vragen van GroenLinks.

 • De Week van het geld gaat weer van start in Arnhem

  27 maart 2023

  Op maandag 27 maart start de jaarlijkse Week van het geld. Het thema dit jaar is ‘Bedwing de bling’. Tijdens deze week gaan in heel Nederland kinderen en jongeren aan de slag met geld. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? En wat zijn daarin verstandige keuzes? In Arnhem zijn de hele week gastlessen op verschillende scholen door onder anderen influencer’ de Skere Student en agenten van Bureau Arnhem.

 • Haal gratis een zak compost vanaf 25 maart

  23 maart 2023 Haal een gratis zak compost vanaf 25 maart

  Ook dit jaar willen we onze inwoners weer bedanken voor het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Op vertoon van uw afvalpas krijgt u daarom gratis een zak compost, gemaakt van Arnhems gft. Vanaf zaterdag 25 maart kunt u de compost afhalen bij de afvalbrengstations en bij de winkel van 2Switch.

 • Besloten raadsvergadering over de herbenoeming van burgemeester Ahmed Marcouch op 29 maart

  23 maart 2023

  De gemeenteraad van Arnhem zal op woensdag 29 maart a.s. vanaf 18.45 uur een besluit nemen over de aanbeveling aan de minister om burgemeester Ahmed Marcouch opnieuw te benoemen voor een periode van zes jaar.

 • Postume Koninklijke onderscheiding voor Yuk Lun Chan

  22 maart 2023 Postume Koninklijke onderscheiding voor Yuk Lun Chan #2

  Burgemeester Ahmed Marcouch overhandigde vandaag een postume onderscheiding aan de familie van de heer Yuk Lun Chan. De heer Chan werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Chan was voorzitter, en later vicevoorzitter van de Landelijke Federatie van Chinese Ouderenverenigingen Chun Pah in Nederland. Chan, die op 18 januari dit jaar overleed, heeft zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor de Nederlandse Chinese gemeenschap, met name voor de ouderen.

 • Geen plaats voor racisme - Week tegen racisme 20-24 maart 2023

  17 maart 2023

  Iemand uitschelden op basis van zijn huidskleur. De politie bellen omdat er een persoon van kleur door de straat loopt. Geen kans bij een sollicitatie door een niet-westerse achternaam. Iemand bij een controle aanhouden op basis van zijn uiterlijk. Er zijn talloze voorbeelden van racisme. Wereldwijd, maar ook in Arnhem. ‘Dat moet stoppen. Ook daarom organiseren we een week tegen racisme’, zegt wethouder inclusie Maurits van de Geijn.

 • Liveblog Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen 2023

  16 maart 2023 headerarnhemstemt

  Op 15 maart kon u stemmen voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het bestuur van het waterschap. In dit liveblog delen we tussentijdse opkomstcijfers en nieuws over het verloop van de verkiezingen in Arnhem.

 • Gemeente Arnhem zet handtekening voor soepele werkwijze rondom schulden

  14 maart 2023 Ondertekening convenant NVVK

  Als schuldeiser werkt gemeente Arnhem zoveel mogelijk mee met schuldregelvoorstellen voor inwoners die schulden bij de gemeente hebben. Deze soepele werkwijze wil de gemeente onderstrepen en ook in de toekomst vasthouden. Daarom zet wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks een handtekening onder het Convenant Lokale Overheid van branchevereniging voor financiële hulpverlening NVVK.