Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Bijna 300 woningen in twee nieuwe buurten Schuytgraaf

  25 november 2020

  In twee nieuwe buurten in Schuytgraaf kunnen bijna 300 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Het gaat om de 'velden 3 en 23'. Veld 3 is de meest noordelijke buurt en heeft de naam 'Locatie 3.0!' gekregen. Daar is plek voor 264 woningen, waarvan minstens 82 sociale huurwoningen. Veld 23 ligt in het zuiden tegen park Lingezegen aan en krijgt 23 kavels waar mensen zelf kunnen bepalen welk huis ze erop willen bouwen.

 • Bestrijding invasieve exoten werpt vruchten af

  25 november 2020

  1 tuinmonster bijna uit Arnhem verdwenen.
  Twee jaar geleden heeft de gemeente Arnhem een plan van aanpak gemaakt om invasieve exoten tegen te gaan. In dit plan staat hoe drie van deze groene monsters worden bestreden. Het gaat om de Reuzenberenklauw, de Reuzenbalsemien en de beruchte Japanse duizendknoop.

 • Arnhem is Nederlandse gaststad voor campagne Orange the World

  24 november 2020

  Minister Kaag, minister Van Engelshoven en burgemeester Marcouch geven woensdag 25 november om 19.00 uur de aftrap voor Orange the World. Dat doen zij met een video vanuit Arnhem dat dit jaar de Nederlandse gaststad is voor de campagne, waarmee we 'nee' zeggen tegen geweld tegen vrouwen.

 • Bijna 1.000 gratis bomen voor Arnhemmers in 'hete wijken'

  24 november 2020

  Woensdag 25 november start de gemeente met het uitdelen van de gratis bomen en nestkastjes voor Arnhemmers. De actie voor gratis bomen en nestkastjes werd begin dit jaar aangekondigd.

 • Hoogstambrigade Schuytgraaf mag kapschuur bouwen

  20 november 2020

  Vlak naast de Linge, in de wijk Schuytgraaf, verrijst een kapschuur die speciaal bedoeld is voor De Hoogstambrigade Schuytgraaf. Dit is een groep vrijwilligers die zich al 14 jaar bezighoudt met het onderhoud van 385 hoogstam fruitbomen in de wijk. De vrijwilligers hebben behoefte aan ruimte voor opslag van materiaal en aan een plek om kleinschalige activiteiten te kunnen organiseren en elkaar te ontmoeten.

 • Burgemeester Marcouch sluit drugspand in Steenstraat

  19 november 2020

  Gisteren sloot burgemeester Ahmed Marcouch in de Steenstraat een pand waar de politie een grote hoeveelheid drugs heeft aangetroffen. Het ging om 296 hennepplanten en 24.785 gram henneptoppen. Het pand blijft vooralsnog 3 maanden gesloten.

 • Arnhem wil meer lokaal inkopen

  16 november 2020

  Om Arnhemse ondernemers meer kans te geven om opdrachten voor de gemeente uit te voeren is vandaag een speciale webpagina ingericht op de website van de gemeente. De gemeente Arnhem die jaarlijks voor ongeveer 100 miljoen euro productendiensten inkoopt heeft in haar inkoop- en aanbestedingsbeleid vastgelegd meer lokaal te willen inkopen.

 • Nu ook betalen met app in parkeergarages

  16 november 2020

  Vanaf vandaag werken de parkeerapps ook voor de drie gemeentelijke parkeergarages Musis, Centraal en Rozet. Betalen voor straatparkeren kon al langer. Inmiddels wordt al zo'n zestig procent van de parkeerkosten via een parkeerapp betaald.

 • Raad stelt Begroting 2021 nagenoeg ongewijzigd vast

  13 november 2020

  Op donderdag 12 november stelde de Arnhemse gemeenteraad de Begroting 2021 vast. Er werden daarnaast diverse amendementen en moties aangenomen, maar die leidden niet tot noemenswaardige financiële wijzigingen. In de begroting zijn ook de plannen uit de Arnhemse herstelagenda Coronacrisis opgenomen.

 • Gratis energieadvies en bespaarbox voor Arnhemse huiseigenaren

  13 november 2020

  Arnhemse huiseigenaren die energie willen besparen of hun woning willen verduurzamen kunnen gebruik maken van een speciaal voor hen ontwikkeld aanbod. Daarbij kunnen kiezen zij kiezen uit vier gratis opties die hen worden aangeboden vanuit de gemeente Arnhem.

 • Online ondertekening nieuwe Green Deal zorginstellingen en overheden

  06 november 2020

  Negen zorginstellingen, Milieuplatform Zorgsector, provincie Gelderland, gemeente Arnhem, gemeente Rheden en Omgevingsdienst Regio Arnhem zetten op 6 november 2020 hun handtekening onder de nieuwe Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving. Door de coronamaatregelen kwamen de bestuurders online samen en vond de ondertekening digitaal plaats.

 • Week van de Pleegzorg in Arnhem

  29 oktober 2020

  We willen in Nederland het liefst dat alle kinderen opgroeien in een warm gezin. Ook in Arnhem. Maar soms is dat niet mogelijk. Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Dan is het fijn als een kind bij een ander gezin kan opgroeien.