Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Arnhem werkt aan inclusieve en diverse organisatie

  09 april 2021

  De gemeente Arnhem werkt voor en met haar inwoners aan een stad waar iedereen zichzelf mag en kan zijn en welkom is. Om dat te bereiken streeft ze naar een inclusieve organisatie, waar de samenstelling divers is en niemand wordt uitgesloten. Het college wil daarom dat het personeelsbestand binnen vijf jaar een afspiegeling vormt van de beroepsbevolking van de stad.

 • Offensief veilige wijken: recentie actie levert tientallen aanhoudingen en boetes op in Arnhem Zuid en Spijkerkwartier

  09 april 2021

  Tijdens de meeste recente wijkactie van politie, gemeente, handhaving van NS, Connexxion, Ariva zijn negen personen aangehouden voor drugs en hufterig gedrag en 46 mensen beboet in het Spijkerkwartier, Steenstraat en omgeving, en Arnhem-Zuid. Burgemeester Marcouch: ‘Onze wijkverbetering begint met veiligheid, als basis voor beter wonen, leren en werken.'

 • Eerste van de 82.000 unieke tegels Museum Arnhem gezet

  09 april 2021

  Op vrijdagochtend 9 april zijn de eerste tegels voor de nieuwbouw van Museum Arnhem door Saskia Bak en Cathelijne Bouwkamp gezet. De komende maanden worden er in totaal 82.000 tegels aan de gevel van de nieuwe vleugel bevestigd. Naar verwachting zitten alle tegels in juli aan de gevel.

 • Parkeergarage Rozet wordt beter en moderner

  08 april 2021

  Parkeergarage Rozet krijgt een flinke opknapbeurt: de garage wordt lichter, ruimer en er komt meer service. Daarnaast wordt hij op de toekomst voorbereid. Er komen onder meer oplaadpunten voor elektrische auto's, die stroom krijgen via zonnepanelen op het dak.

 • Impuls voor digitalisering Arnhemse bedrijven

  08 april 2021

  Een impuls voor de digitalisering van bedrijven in de regio. Dat is het idee achter de MKB-deal Smart Together. Hierin helpen 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen honderden midden- en kleinbedrijven bij vragen en investeringen op het gebied van digitalisering.

 • Nieuw asfalt Kluizeweg

  07 april 2021

  Van dinsdag 20 april tot en met woensdag 2 juni zijn er werkzaamheden aan de Kluizeweg. De bovenste laag asfalt is versleten en aan vervanging toe. Daarom krijgt de Kluizeweg nieuw asfalt. Ook wordt het asfalt op enkele kruispunten vervangen door klinkers. Hier worden drempels aangebracht om de snelheid terug te brengen en de verkeersveiligheid te verhogen. De werkzaamheden zijn overdag tussen 7.00 uur en 16.30 uur.

 • Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief

  07 april 2021

  Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief. Deze cursus is voor iedereen die meer wil leren over (lokale) politiek en start op dinsdag 11 mei 2021. Meedoen is gratis.

 • Nieuw afvalsysteem: einde aan betalen per afvalzak op 1 juni

  07 april 2021

  De gemeente Arnhem stopt per 1 juni met diftar, het systeem waarbij inwoners per vuilniszak restafval betalen. Vanaf dat moment betalen inwoners weer een vast tarief, waarbij alleen onderscheid wordt gemaakt tussen éénpersoons- en meerpersoonshuishoudens. Dit is het gevolg van de uitslag van het referendum dat op 17 maart over diftar is gehouden. Een meerderheid van de Arnhemmers die een stem uitbrachten (53%) vond dat diftar weer moest worden afgeschaft. De gemeenteraad heeft daar afgelopen woensdag toe besloten.

 • Arnhem start met daklozenloket DAK

  06 april 2021

  Mensen die dak- en thuisloos zijn, of dat dreigen te worden, kunnen in Arnhem aankloppen bij het daklozenloket DAK (Daklozen Advies Kantoor) aan de Beekstraat 63. Daklozen kunnen bij het loket terecht voor aanmelding en intake voor de daklozenopvang, het verkrijgen van een briefadres, het aanvragen van een uitkering, toegang tot dagbestedingsactiviteiten en toegang tot medische zorg. Ook kunnen zij er terecht voor hulp en ondersteuning van een ervaringsdeskundige als 'buddy'.

 • Arnhemmers ontbijten met Pasen met burgemeester Marcouch

  04 april 2021

  Pasen staat voor een nieuw begin. Iets waar veel Arnhemmers op dit moment reikhalzend naar uitkijken. Onze burgemeester Ahmed Marcouch sprak aan het online Paasontbijt 7 Arnhemmers die een bewogen jaar achter de rug hebben. Samen keken ze terug op één jaar corona en vertelden ze over hun wensen voor een nieuw begin, nu hopelijk steeds meer vrijheid voor onze deur staat.

 • Huidige afvalsysteem verdwijnt

  02 april 2021

  Op 17 maart hebben Arnhemmers hun stem uitgebracht over het huidige afvalbeleid. Een meerderheid, namelijk 53,4% van alle stemmers heeft 'Ja' gestemd en daarmee tegen het huidige diftar. 46,6% stemde 'Nee' en wilde het afvalbeleid laten zoals het nu is.

 • Burgemeester Marcouch sluit drugspand aan de Nieuwe Aanleg

  02 april 2021

  Burgemeester Ahmed Marcouch heeft het drugspand aan de Nieuwe Aanleg in de wijk Geitenkamp gesloten waar het Arrestatieteam van de politie vanochtend een instap deed. In de woning trof de politie drugs en een vuurwapen, waarbij een bewoner werd aangehouden.

 • Wijkgesprekken Leefbare Wijken

  01 april 2021

  Inwoners van de Laar, Elderveld en het Centrum kunnen met de gemeente Arnhem meepraten - en denken over hoe deze wijken nu en in de toekomst leefbaar kunnen houden. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de leefbaarheid in deze wijken en wil graag weten of deze cijfers en gegevens kloppen met wat u zelf in uw wijk ziet en ervaart.

 • Bob Roelofs geïnstalleerd als wethouder in Arnhem

  01 april 2021

  Op woensdag 31 maart is de heer Bob Roelofs (1956) door de gemeenteraad van Arnhem geïnstalleerd als wethouder in Arnhem. Roelofs krijgt de portefeuilles jeugd, onderwijs, burgerparticipatie, openbare ruimte (inclusief afvalbeleid), evenementen en erfgoed. Hij is wethouder namens de partij Arnhem Centraal.

 • Alcoholverbod in Sonsbeekpark

  31 maart 2021

  Vooralsnog geldt tot donderdag 1 april om 20.00 uur een alcoholverbod in Sonsbeekpark. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft dit bevel gegeven. Aanleiding voor het bevel is dat er gisteren sprake was van samenscholingen door jongeren die veel alcohol bij zich hadden, grenzen vervaagden, (geluids)overlast ontstond en zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Toen er handhavend opgetreden werd ontstond een grimmige en vijandige sfeer en groepjes jongeren waren niet aanspreekbaar.

 • Expositie over huiselijk geweld en kindermishandeling op Audrey Hepburnplein

  31 maart 2021

  'Wij doorbreken de cirkel van geweld'. Dat is het thema van de expositie 'Open Mind' over huiselijk geweld en kindermishandeling die te zien is op het Audrey Hepburnplein. Wethouder zorg Roeland van der Zee opende dinsdag 30 maart de expositie, samen met Sameena - die zelf slachtoffer van huiselijk geweld was - en haar helper Sanne.

 • Burgemeester Marcouch sluit drugspand Spechtstraat

  30 maart 2021

  Dinsdagochtend is op last van burgemeester Ahmed Marcouch een drugspand gesloten aan de Spechtstraat in Arnhem. Op aanwijzing van diverse signalen deed de politie op 10 februari een inval in de woning waarbij twee personen zijn aangehouden. In de woning werden toen softdrugs, harddrugs en grote hoeveelheden contanten aangetroffen. De woning blijft vooralsnog voor drie maanden gesloten.

 • 82.000 unieke tegels geven kleur aan nieuwbouw Museum Arnhem

  29 maart 2021

  De nieuwe vleugel van Museum Arnhem die over de stuwwal zweeft krijgt een verrassend uiterlijk. Zo'n 82.000 unieke tegels sieren vanaf juli de buitenkant van de nieuwbouw van Museum Arnhem.

 • Arnhemmers tevreden over begeleiding en huishoudelijke hulp

  26 maart 2021

  Arnhemmers zijn erg tevreden over begeleiding en huishoudelijke hulp die zij via de Wmo ontvangen. Dat blijkt uit het meest recente inwonerservaringsonderzoek dat het college van B&W vandaag naar de raad stuurt. Dit onderzoek is een vervolg op het ervaringsonderzoek dat eerder gedaan werd naar de Wmo- en jeugdzorg. Ook daarvan waren de uitkomsten positief.

 • Arnhem gaat de strijd aan in het NK Tegelwippen

  25 maart 2021

  Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Arnhem gaat de strijd aan met Nijmegen en met tenminste veertig andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

 • Loket Geldzaken & Ondernemers maakt online tour voor meer bekendheid

  24 maart 2021

  De gemeente Arnhem is een actie gestart om het loket Geldzaken & Ondernemers beter onder de aandacht te brengen bij ondernemers. Dat gebeurt onder andere via online bezoeken aan ondernemersverenigingen, advertenties op online platforms en via social media.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen en referendum vastgesteld

  22 maart 2021

  53,4 procent van de Arnhemse stemmers steunt de voorgelegde vraag van het referendum over het afvalbeleid in Arnhem, die luidt: "Steunt u het voorgenomen besluit om: te stoppen met het betalen per afvalzak (diftar), de ondergrondse containers van het slot te halen en te zorgen dat er weer een normale (60 liter) afvalzak in past?". 46,6 procent van de stemmers steunt het niet.

 • Help de natuur met een Arnhems biodiversiteitpakket

  18 maart 2021

  Juist in de stad liggen kansen voor natuur. Door de stad natuurvriendelijker te maken, kunnen we dieren en planten een handje helpen.

 • Arnhem neemt extra maatregelen om dieren te beschermen

  17 maart 2021

  Arnhem is een groene en diervriendelijke stad met een grote biodiversiteit. Of het nu gaat om dieren die door mensen worden gehouden of leven in het wild, hun gezondheid gaat alle Arnhemmers aan. De gemeente komt daarom met extra voorstellen om het dierenwelzijn te verbeteren.