Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Nieuw fietspad Velp-Arnhem duurzaam aangelegd

  26 mei 2023 Bouwbord Fietspad Velp

  Op 30 mei starten de gemeenten Arnhem en Rheden met de aanleg van een nieuw deel van het fietspad tussen Velp en Arnhem. Dit onderdeel loopt van de Lange Water in Arnhem tot de Zuider Parallelweg in Velp. De werkzaamheden duren tot eind juli en worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd.

 • Meer geld voor Arnhemmers die in een VvE wonen en willen verduurzamen

  25 mei 2023

  Arnhemmers die in een Vereniging van Eigenaren (VvE) wonen en graag willen verduurzamen moeten een lening kunnen aanvragen die in sommige gevallen met 0% rente is. De Toekomstbestendig Wonen Lening (TWL) van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland hielp al 500 huishoudens om te verduurzamen.

 • Arnhem gaat inwoners sneller uit de schulden helpen: binnen 18 maanden van schuld af

  23 mei 2023

  Arnhem verlaagt de drempel voor schuldhulpverlening en versnelt het proces voor inwoners die van hun schulden af willen komen. De gemeente heeft besloten om per direct de aflosperiode van nieuwe schuldregelingen te halveren: van 36 naar 18 maanden. Dat betekent dat mensen in de helft van de tijd van hun schulden af kunnen zijn.

 • Arnhem verwelkomt 37 Nederlanders

  17 mei 2023

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Mark Lauriks op dinsdag 16 mei jl. tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 37 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • De bij floreert in Arnhem, 2 zeldzame soorten aangetroffen

  17 mei 2023

  Het gaat goed met de bij in Arnhem, zo blijkt uit een onderzoek van EIS-Kenniscentrum Insecten dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeente.

 • Nieuw stadspark tussen eeuwenoude verbinding Onderlangs en Utrechtseweg: Museumpark

  17 mei 2023

  De gemeente Arnhem gaat het gebied tussen Onderlangs en de Utrechtseweg flink op de schop nemen, de nieuwe naam voor het nieuwe gebied: Museumpark. Het park wordt een mix van inspiratie van hoe het groen een eeuw geleden was geregeld was en geeft ruimte aan studenten van ARTEZ en Museum Arnhem. In het park komt een nieuw kunstwerk van internationaal gerenommeerd kunstenaar Jennifer Tee.

 • Nieuwe invulling aan het jongerenwerk in Presikhaaf en Geitenkamp

  16 mei 2023 The G.O.A.T Geitenkamp

  The G.O.A.T op de Geitenkamp en Push in Presikhaaf zijn de nieuwe namen die vanaf volgende week invulling gaan geven aan het jongerenwerk in die wijken. Het nieuwe jongerenwerk komt voort uit samenwerkingen tussen Presikhaaf University, Kansenmakers en AM Support samen met maatschappelijke partners zoals Sportbedrijf en Rozet. Jongerencentra de Sperwer (Geitenkamp) en de Push (Presikhaaf) worden voor het jongerenwerk behouden.

 • Gemeentelijke belastingen nog niet kunnen betalen? Dan bellen wij u!

  10 mei 2023

  Is het u (nog) niet gelukt de gemeentelijke belastingen te betalen? En hebben wij uw telefoonnummer? Dan gaan wij u binnenkort bellen. U kunt dan de mogelijkheden zoals een betalingsregeling of een automatische incasso bespreken. Op die manier willen we voorkomen dat u onnodig schulden krijgt.

 • Arnhem massaal bijeen voor stilte bij 4 mei-herdenking

  05 mei 2023 Arnhem 4 mei

  De Arnhemse samenleving heeft op 4 mei bij het oorlogsmonument 'Mens tegen Macht’ na twee minuten stilte een kleine dertig kransen gelegd, onder meer door het gemeentebestuur, de kinderen van Ome Joop’s Tour en de jongeren uit Presikhaaf en Malbergen. Voor de kinderburgemeester was de kranslegging nieuw. Meer dan duizend mensen waren aanwezig.

 • Uitvoering Renaissance van de Velperweg begin 2024

  04 mei 2023

  De werkzaamheden in het kader van het project Renaissance van de Velperweg starten in het eerste kwartaal van 2024. Het gaat om het deel van de Tivolilaan tot aan de A12. Dit deel wordt heringericht. Er komt bijvoorbeeld meer groen en de weg wordt veiliger gemaakt. De uitvoering is later dan gepland. Dit heeft verschillende oorzaken.