Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • SUEZ leegt containers extra vroeg

  07 augustus 2020

  Vanwege de verwachte hitte rijdt SUEZ volgens een tropenrooster. Dit betekent dat de ondergrondse containers, citybins en minicontainers vanaf 6.00 uur 's ochtends worden geleegd.

 • 70 extra waterstofauto’s dankzij succesvol project H2-Drive

  30 juli 2020

  Sinds december 2019 zijn er in en rondom Arnhem maar liefst 70 waterstofauto’s gaan rijden. Dit is mede te danken aan H2-Drive, een initiatief van gemeente Arnhem en provincie Gelderland. Via H2-Drive konden mensen H2-Stimuleringspakketten aanvragen, waarmee het leasen of kopen van een waterstofauto laagdrempeliger werd gemaakt. Op 24 juli stopte H2-Drive volgens planning, met dus 70 extra waterstofauto’s als resultaat.

 • Arnhem neemt maatregelen om gevolgen klimaatverandering te beperken

  29 juli 2020

  Tien procent minder asfalt, het aanleggen van schaduwroutes en koelteplekken, meer bomen planten en een nieuwe stadsbrede subsidieregeling. Een greep uit de Klimaatadaptiestrategie 2020-2030 die het college van burgemeester en wethouders heeft aangeboden aan de Arnhemse gemeenteraad. Een plan dat met verschillende partners in de stad tot stand is gekomen en dat antwoord geeft op de vraag hoe Arnhem zich wil wapenen tegen de toenemende hitte, droogte en hevige regenbuien.

 • Arnhem wordt duurzamer, socialer en lokaler dankzij nieuw inkoopbeleid

  17 juli 2020

  Het inkopen van goederen en diensten door de gemeente Arnhem wordt nog duurzamer, socialer en lokaler. Met een vernieuwd inkoop- en aanbestedingsbeleid wil de gemeente nog meer dan voorheen bijdragen aan deze drie doelstellingen. Door concrete voorwaarden op te nemen zoals het aantonen van de afname van CO2-uitstoot, de mogelijkheid van hergebruik van materialen of de wijze waarop mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een plek kunnen krijgen wil de gemeente een flinke slag maken als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 • Bridge to Liberation in 2020 is dit jaar ‘on screen’

  17 juli 2020

  Ook in 2020 herdenkt Arnhem de Slag om Arnhem en de evacuatie die daarop volgde. Met een aangepast programma, vernieuwend en voor iedereen. Er wordt gewerkt aan een speciale editie van Bridge to Liberation met alle vertrouwde elementen, on screen. Ook het programma voor de officiële herdenking met kranslegging in de Berenkuil en de evacuatie herdenking worden aangepast. De komende weken wordt duidelijk hoe dit binnen de coronamaatregelen vorm krijgt.

 • Vanaf 18 juli werkzaamheden aan het Huissens viaduct.

  13 juli 2020

  De gemeente voert vanaf 18 juli werkzaamheden uit aan het Huissens viaduct. Naar verwachting duren deze werkzaamheden vier tot vijf weken. In dit bericht leest u meer.

 • Ode aan Arnhem van burgemeester Ahmed Marcouch

  11 juli 2020

  Reisbureau 't Grune Hert vroeg verschillende Arnhemmers om een ode aan Arnhem te brengen onder het motto ‘Lief Arnhem’. Lees hier de liefdesbrief aan onze stad van burgemeester Ahmed Marcouch.

 • Geldzaken & Ondernemers van start op 8 juli

  08 juli 2020

  Arnhemse ondernemers met geldzorgen kunnen vanaf 8 juli aankloppen bij Geldzaken & Ondernemers. Dit loket biedt Arnhemse ondernemers met geldzorgen financieel advies en hulp bij schulden. De gemeente Arnhem start met deze service omdat er voor ondernemers met geldzorgen geen eenduidige, complete aanpak bestond. Ondernemers kloppen op verschillende deuren en betalen soms zelf voor de hulpverlening. De hulp die de gemeente gaat bieden is gratis. Zeker nu veel ondernemers het financieel zwaar hebben vanwege alle maatregelen rondom corona, kan Geldzaken & Ondernemers uitkomst bieden.

 • Arnhem maakt zich sterk voor acceptatie LHBTI personen

  08 juli 2020

  Regenbooggemeente Arnhem presenteert vandaag de Regenboogagenda voor de periode 2020-2022. Met deze agenda maakt gemeente Arnhem zich actief sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI personen). De strijd van LHBTI personen om het bestaan, gaat om het recht om er te mogen zijn als persoon, erkend door zijn of haar stadsgenoten.

 • Miljoeneninvestering in lokale economie

  07 juli 2020

  Fors investeren. Daarmee wil de gemeente Arnhem de stad een fikse steun in de rug geven om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Een pakket aan investeringen van ruim €19 miljoen euro in sectoren die getroffen zijn en in de bedrijven en mensen die veel geleden hebben onder de crisis. Dat maakt het college van B&W vandaag bekend. Het is een extra miljoenenimpuls die zichzelf versterkt en effect heeft op verschillende beleidsterreinen.