Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Nederlands consortium wint aanbesteding voor aanleg en exploitatie gecombineerde laadinfra

  01 december 2022 Dutchcharge

  Arnhem krijgt er vanaf 2023 zo’n 150 laadlantaarnpalen bij. Alle nieuwe buurten van Schuytgraaf, het Stadhouderskwartier en de Blauwe Golven, krijgen standaard laadpunten voor elektrische auto’s, die in een lantaarnpaal geïntegreerd zijn. De aanbesteding voor de aanleg van de circa 150 laadlantaarnpalen wordt gegund aan een consortium van Dutch Charge, Heijmans Emobility en Primevest Capital Partners.

 • Oranje gebouwen voor stoppen van geweld tegen vrouwen

  Orange the World Molen Arnhem

  Vanaf vandaag kleuren vele Arnhemse gebouwen en locaties oranje. Niet omdat het Nederlands elftal speelt, maar om aandacht te vragen voor de bestrijding van alle vormen van geweld tegen vrouwen, en femicide in het bijzonder. Oranje is de kleur van de internationale campagne ‘Orange the World’, over het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 • Gemeente stuurt niet langer op het slopen van de Paasbergflat

  25 november 2022

  De gemeente richt zich niet langer op het slopen van de Paasbergflat om het gebied er omheen verder te ontwikkelen. Wel is het gebied volgens de gemeente nog steeds geschikt voor de bouw van woningen. Hiervoor is een bestemmingswijziging nodig maar de erfpachter van de flat weigert vooralsnog een integriteitstoets.

 • Extra hulp voor Arnhemse ondernemers in nood

  25 november 2022

  De gemeente Arnhem gaat ondernemers die door de explosief gestegen energiekosten in acute nood verkeren extra helpen. De gemeente trekt daar € 1 miljoen voor uit, waar ondernemers in nood een beroep op kunnen doen. Dat kan al vanaf donderdag 1 december 2022. Ook kunnen ondernemers uitstel van het betalen van gemeentelijke belastingen aanvragen. Dat heeft het college van B&W vandaag besloten.

 • Stiller asfalt Velperweg (Velperpoort-Raapopseweg) en Arbeidstraat

  25 november 2022

  De Velperweg (tussen station Velperpoort en de Raapopseweg/ Tivolilaan) krijgt stil asfalt (geluid reducerend asfalt). Ook aan de Arbeidsstraat wordt gewerkt. Het asfalt is op beide wegen versleten. De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 5 december en vrijdag 23 december.

 • Gijs Schut krijgt Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marcouch

  25 november 2022 Gijs Schut

  Tijdens de viering van het 30-jarige bestaan van Stichting Kumpulan kreeg Gijs Schut van burgemeester Ahmed Marcouch het mooie nieuws te horen dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger.

 • Arnhemse ondernemers ‘zetten de knop om’ en gaan meteen energie besparen

  18 november 2022 Ondernemers energie besparen

  Vandaag, op de dag van de ondernemer, ontvingen Dirkzwager en Bakkerij Hilvers elk een slim energiemanagementsysteem uit handen van wethouder Economie Nermina Kundić en Ilko Bosman van VNO-NCW Midden. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Arnhem zet de knop om’.

 • Burgemeester Marcouch sluit woning Groningensingel

  17 november 2022

  Op last van burgemeester Marcouch is donderdagmiddag 17 november een pand gesloten aan de Groningensingel. De woning werd gebruikt als opslagplaats voor een grote hoeveelheid drugs. Er werd eerder door de politie 24 kilo henneptoppen en een doorgeladen vuurwapen aangetroffen.

 • Arnhemse leerlingen planten ruim 4000 struiken en bomen tijdens Boomfeestdag

  16 november 2022

  Tijdens de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag hebben leerlingen van Arnhemse basisscholen op verschillende locaties in de stad vandaag ruim 4000 inheemse bomen en struiken geplant. Zij deden dat samen met vertegenwoordigers van de gemeente en Natuurcentrum Arnhem, dat dit jaar 60 jaar bestaat.

 • Velperweg wordt veiliger en groener

  16 november 2022

  De Velperweg wordt weer de statige en groene bomenlaan die het ooit was. De bestaande bomen krijgen ruimte om verder uit te groeien, zodat het koeler is en er minder wateroverlast is na hevige regenval. Aan beide kanten van de weg komen er brede vrij liggende fietspaden. Ook worden de rijbanen smaller, zodat er minder hard wordt gereden. Dat staat in het voorlopig ontwerp van de ‘Renaissance van de Velperweg’, dat het college van Burgemeester en Wethouders deze week vaststelde. Met het project is € 8,4 miljoen gemoeid.

 • Nieuwe sporthal is circulair en geheel energieneutraal

  15 november 2022 Start bouw sporthal met tweedehands betonvloer Arnhem

  Met het afleveren van betonnen vloerplaten door gedeputeerde Jan Markink en het in ontvangst nemen ervan door wethouder Nermina Kundić is de bouw van de sporthal aan de Middachtensingel in Arnhem officieel begonnen. En heel bijzonder: de betonnen platen zijn niet nieuw, ze hebben meer dan 35 jaar dienst gedaan in een kantoor van de provincie Gelderland en krijgen nu een tweede leven.

 • Rijk draagt miljoenen bij aan ontwikkeling woningbouw Spoorzone Arnhem-Oost

  14 november 2022 Impressie tekening spoorzone

  Het Rijk heeft vandaag bekend gemaakt € 72 miljoen bij te willen dragen aan de ontwikkeling van Spoorzone Arnhem-Oost. In dit gebied wil de gemeente Arnhem extra woningen bouwen, meer groen aanleggen en de bereikbaarheid verbeteren. Ook komt er een studie naar de verplaatsing van het spooremplacement, dat nu een groot obstakel vormt.

 • Veilig uitgaan in het Korenkwartier

  11 november 2022

  Eind 2019 hebben de burgemeester, politie, brandweer, ondernemers van het Korenkwartier en het CCV een intentieverklaring getekend waarin genoemde partijen gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen voor het bieden van een kwalitatief goede en veilige uitgaansomgeving in het Korenkwartier te Arnhem.

 • Meer dan 40 watertappunten in Arnhem

  11 november 2022

  Vandaag opende wethouder publieke gezondheid Maurits van de Geijn bij de Lea Dasbergschool het 43ste watertappunt in Arnhem. Bij deze watertappunten kan iedereen gratis fris en gezond kraanwater tappen, op elk moment van de dag. De watertappunten passen in de ambitie van de gemeente om gezond leven, vooral voor jongeren, zoveel mogelijk te stimuleren.

 • Begroting 2023 gemeente Arnhem door gemeenteraad vastgesteld

  10 november 2022

  De gemeente Arnhem investeert de komende jaren fors om de klimaatcrisis, de wooncrisis en de kloof tussen arm en rijk tegen te gaan. Zo werkt de stad toe naar een duurzaam, groen, kansrijk en verbonden Arnhem. Dit is vastgesteld door de meerderheid van de gemeenteraad tijdens de zogenaamde Begrotingsraad van woensdag 9 november.

 • Dierentehuis kan door met nieuwbouw door garantstelling

  10 november 2022

  De gemeente Arnhem gaat akkoord met de garantstelling voor een lening voor het Dierentehuis Arnhem en omstreken (gevestigd in Velp). Met die garantstelling kan het Dierentehuis verdere stappen nemen om een lening aan te vragen voor de benodigde nieuwbouw van het Dierentehuis.

 • Nieuwe regels houden rekening met familieverband bij toewijzing woonwagenstandplaats

  08 november 2022

  Bij woonwagenbewoners gaat het leven in een woonwagen om veel meer dan alleen een plek om te wonen. Het gaat om de toekomst. Het is belangrijk dat het leven in een woonwagen wordt voortgezet door kinderen en kleinkinderen. De Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem, 3 grote woningcorporaties in onze stad en de gemeente kwamen samen tot nieuwe regels die daar in Arnhem rekening mee houden.

 • Warnsbornlaan klimaatbestendiger

  08 november 2022

  De komende periode worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Warnsbornlaan. In de buurt zijn er verschillende problemen met afwatering bij extreme regenval. Om dit op te lossen zal onder andere het huidige asfalt vervangen worden. De werkzaamheden starten vanaf maandag 14 november 2022.

 • 150 nieuwe opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Arnhem

  04 november 2022

  In het eerste kwartaal van 2023 opent in de Arnhemse wijk Schuytgraaf een opvanglocatie voor 150 Oekraïense vluchtelingen. Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne blijft de vraag naar opvang onverminderd groot. Met deze nieuwe locatie zijn er straks in totaal 680 plekken in Arnhem voor Oekraïense vluchtelingen.

 • Dit zijn de genomineerden voor de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2022

  04 november 2022 The Point, een van de genomineerden voor de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2022

  De oproep om kandidaten voor te dragen voor de Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk leverde dit jaar zo’n 40 inzendingen op. De 8 genomineerden in de 3 categorieën individueel, groep en jonge helden werden vrijdagochtend 4 november verrast met hun nominatie door onder andere Wethouder Vrijwilligersbeleid Mark Lauriks en bestuursvoorzitter Ine van Burgsteden.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Benny Aalbers

  04 november 2022 Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Benny Aalbers

  Tijdens het jubileumfeest van het Trolleybusmuseum werd een nietsvermoedende Benny Aalbers donderdag 3 november 2022 door burgemeester Ahmed Marcouch verrast met een Koninklijke Onderscheiding. De heer Aalbers stond 15 jaar geleden aan de wieg van het Trolleybusmuseum waar hij zich vandaag de dag nog steeds veel voor inzet.

 • Sonsbeek in 2024 niet realistisch: Gemeente geeft organisatie meer tijd

  03 november 2022 Sonsbeek

  Het is niet haalbaar om de jubileum-editie van de Sonsbeek-tentoonstelling in 2024 door te laten gaan. Tot dit advies komt onderzoeksbureau BMC. Het Arnhemse gemeentebestuur neemt de conclusies over en noemt 2025 realistischer. Dat biedt tijd en ruimte om de organisatie voor deze tentoonstelling op orde te krijgen.

 • Pride Photo Award 2022 in Arnhem

  03 november 2022 2 Winner Series - Yoppy Pieter - Transwoman_ Between Color & Voice - Trio

  De Pride Photo Tentoonstelling komt naar Arnhem. Van vrijdag 25 november tot en met 18 december is de tentoonstelling gratis te bezoeken op het Gele Rijdersplein. Deze openlucht fototentoonstelling heeft dit jaar als thema ‘Celebrating the Unseen’, waarmee Stichting Pride Photo de meer ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de LHBTQIA+ gemeenschap onder de aandacht wil brengen.

 • Arnhemse Leefbare Wijken Monitor laat zien hoe het volgens Arnhemmers met onze stad gaat

  03 november 2022 banner John Frostbrug werkzaamheden

  Sinds 2001 onderzoekt de gemeente Arnhem om de twee jaar de veiligheid, de leefbaarheid en het welzijn in de Arnhemse wijken volgens de beleving van inwoners. Voor het eerst zijn deze resultaten nu online af te lezen in de ‘Arnhemse Leefbare Wijken Monitor’.