Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden treffen digitale veiligheidsmaatregelen

  17 januari 2020

  Wereldwijd wordt er gewerkt met het softwareprogramma Citrix. Deze software maakt het mogelijk om op afstand in te loggen en daarmee tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. De meeste Nederlandse gemeenten maken er gebruik van. Zo ook Arnhem, Renkum en Rheden.

 • Evenement organiseren op Koningsdag? Vraag op tijd een vergunning aan

  17 januari 2020

  Het lijkt nog ver weg, maar wij denken al aan Koningsdag. Bent u van plan om iets in Arnhem te organiseren? Voor een evenement (bijvoorbeeld feest of het optreden van een artiest) maar ook voor een buitenbar of bij bereiding van voedsel op uw terras moet u een evenementenvergunning aanvragen.

 • Holocaustmonument Levenslicht te zien in Rozet

  16 januari 2020

  Arnhem staat stil bij de Holocaustslachtoffers uit de stad. Van 23 januari tot en met 2 februari is daarom het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht en een mini-expo te zien in Rozet. Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan.

 • Samenwerking om Arnhemse jongeren sneller uit de schulden te helpen

  16 januari 2020

  Arnhemse jongeren (18-27 jaar) met schulden vinden, hen helpen en zorgen dat ze een perspectiefvolle toekomst hebben. Met dit doel ondertekenden gemeente Arnhem, Rijn IJssel, Opr€cht, Sociale Wijkteams en Plangroep vandaag een convenant dat de samenwerking bekrachtigt om samen aan dit doel te werken. Een van de acties in die samenwerking is de inzet van buddies die een werkplek in de school krijgen.

 • Daan, Noah en Eva populairste babynamen in Arnhem in 2019

  15 januari 2020

  In 2019 werden maar liefst 1.578 baby's in Arnhem geboren. Mede door deze geboortes, maar ook door overlijdens en verhuizingen stond het inwoneraantal op 31 december op 161.320. Dat is een stijging van 2.057 inwoners ten opzichte van 2018. Toen stond het inwoneraantal op 31 december namelijk op 159.263. Hoe worden Arnhems jongste inwonertjes het meeste genoemd? En hoe verschillen de populaire babynamen ten opzichte van 2018?

 • Betere informatie en snellere begeleiding voor Arnhemse daklozen

  15 januari 2020

  Sneller op de juiste plek, betere informatievoorziening, kortere wachttijden voordat een begeleidingstraject van start gaat en zinvolle dagbesteding: dat zijn de zaken waar het college mee aan de slag gaat op basis van suggesties en aanbevelingen uit het onderzoeksrapport 'Wat willen ze zelf'? Dit onderzoek naar de voorzieningenbehoefte van dak- en thuislozen is gehouden onder de doelgroep.

 • Nieuwjaarstoespraak door burgemeester Ahmed Marcouch

  08 januari 2020

  U kunt de nieuwsjaarstoespraak van burgemeester Marcouch bij de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2020 hier teruglezen.

 • Brand Gelderseplein tijdens nieuwjaarsnacht

  06 januari 2020

  Tijdens nieuwjaarsnacht zijn de bewoners van het Gelderseplein opgeschrikt door een brand in het trappenhuis van hun flat. Hierbij zijn twee mensen omgekomen. De politie, brandweer, ambulancedienst en Vivare waren snel ter plaatse om de brand te blussen, de bewoners in veiligheid te brengen en hulp te bieden. Een intens verdrietige gebeurtenis die diep ingrijpt in de levens van deze familie en ook veel impact heeft op de bewoners van de flat.

 • Arnhem krijgt half miljoen voor energiebesparing bij huizenbezitters

  20 december 2019

  De gemeente Arnhem krijgt bijna een half miljoen euro subsidie van het Rijk om huiseigenaren te adviseren hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Hiermee kan Arnhem honderden woningeigenaren met een energiecoach helpen op zoek te gaan naar mogelijkheden om energie te besparen. De subsidie is bedoeld om de CO2-uitstoot te verlagen, de energiekosten voor huiseigenaren te verlagen en het wooncomfort te vergoten.

 • 55 woningen en een mooi binnenplein in Bartok Park

  20 december 2019

  Ontwikkelaar Synchroon, eigenaar van de grond van het Bartok Park waarop nu het feestaardvarken ligt, heeft voor die plek ideeën voor de bouw van 55 woningen aan een mooi, openbaar binnenplein. Waarschijnlijk wordt ook een openbare fietsenstalling voor bezoekers van Rozet onderdeel van het ontwerp. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan verdere uitwerking van de plannen van Synchroon. Voor het feestaardvarken wordt in overleg met de kunstenaar Florentijn Hofman en de eigenaar Burgers' Zoo naar een nieuwe plek gezocht.

 • Ophalen afval met de feestdagen

  20 december 2019

  Tijdens de kerstdagen en en nieuwjaarsdag haalt SUEZ geen afval op. Dit gebeurt eerder of later.

 • Ruimte voor creatieve bedrijven en sociale huurwoningen

  20 december 2019

  Stichting Coehoorn Centraal, gemeente Arnhem en SLAK Ateliers ondertekenden gisteren verschillende overeenkomsten voor de verkoop en ontwikkeling van drie panden in het Coehoorn gebied. Er komt permanent ruimte voor de creatieve industrie en voor 20 tot 25 sociale huurwoningen. De drie panden worden tevens gerenoveerd en verduurzaamd.

 • Snel meer woningen bouwen

  19 december 2019

  In Arnhem is een groeiende behoefte aan nieuwe woningen. Vooral betaalbare huurwoningen, maar ook woningen die levensloopbestendig zijn, woningen voor kleine huishoudens, middenhuur en betaalbare koopwoningen. In totaal gaat het om een behoefte van 7.500 extra woningen in 2030. Om die te realiseren moet er versneld gebouwd worden. Daar heeft het college nu een plan van aanpak woningbouwontwikkeling voor gemaakt.

 • Nieuwe straatverlichting maakt Huissensedijk veiliger

  19 december 2019

  De Huissensedijk krijgt dynamische straatverlichting. Dat heeft het college vandaag besloten. Op de Huissensedijk fietsen dagelijks zo'n 800 mensen. Fietsers zien er in het donker soms geen hand voor ogen. Afgelopen jaar werden enkele keren fietsers in het donker overvallen. Met goede straatverlichting wordt de Huissensedijk een stuk veiliger. Met deze dynamische verlichting is de impact op omgeving en milieu een stuk kleiner dan bij traditionele straatverlichting.

 • Toegangskaarten Arnhemse nieuwjaarsreceptie

  19 december 2019

  Op woensdag 8 januari vindt de Arnhemse Nieuwjaarsbijeenkomst, georganiseerd door de gemeente Arnhem, plaats. Wilt u daar graag bij zijn? Er zijn gratis kaarten beschikbaar.

 • Burgemeester sluit drugspanden en trekt vergunning koffiehuis in

  19 december 2019

  Burgemeester Ahmed Marcouch sluit een pand in de Spijkerlaan en een in de Hanzestraat. In beide panden is een hennepkwekerij aangetroffen. Ook trekt de burgemeester de vergunning in van een koffiehuis in Arnhem-Zuid vanwege illegaal gokken.