Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Toespraak burgemeester Ahmed Marcouch bij herdenking Slag om Arnhem

  18 september 2020

  Op vrijdag 18 september herdachten we de Slag om Arnhem die 76 jaar geleden plaatsvond. Lees hier de toespraak van burgemeester Ahmed Marcouch.

 • Diaconessenkerk wordt wijkcentrum Bakermat

  18 september 2020

  De Diaconessenkerk aan de Van Nispenstraat in Arnhem krijgt een nieuwe functie: het wordt een wijkcentrum voor de bewoners van Burgemeesterskwartier, Gulden Bodem, Hoogkamp en Sterrenberg. Het wijkcentrum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar allerlei activiteiten voor en door bewoners worden georganiseerd.

 • Praat mee over Arnhem in 2040

  16 september 2020

  Wie mee wil praten over hoe Arnhem er in 2040 uit komt te zien, kan vanaf 16 september terecht op de website www.koerswijzerarnhem.nl. Koerswijzerarnhem is een online stemwijzer waarmee Arnhemmers aan de hand van stellingen kunnen laten weten hoe zij denken over uitdagingen waar de stad de komende jaren voor staat.

 • Burgemeester Marcouch pakt intimidatie vrouwen abortuskliniek aan

  15 september 2020

  Veelvuldig verzamelen betogers zich rond de abortuskliniek om te demonstreren en om vrouwen op andere gedachten te brengen. De manier waarop dit gebeurt, wordt door vrouwen die de kliniek bezoeken als zeer intimiderend ervaren. Datzelfde geldt voor het personeel en passanten van de kliniek.

 • Regionale overheden willen 1,6 miljoen euro investeren in digitalisering mkb-bedrijven

  11 september 2020

  De 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen hebben samen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen een voorstel ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om honderden midden- en kleinbedrijven in de regio te helpen bij vragen en investeringen in digitalisering.

 • Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Arnhem

  10 september 2020

  Zijne Majesteit de Koning bracht vanmiddag een werkbezoek aan Arnhem. Het bezoek stond in het teken van de bestrijding en preventie van drugscriminaliteit onder jongeren.

 • Door lezen en schrijven kun je meedoen

  07 september 2020

  Dit jaar blijkt meer dan ooit hoe belangrijk het is om geletterd te zijn. Door het Corona-virus verloopt communicatie vaak via geschreven en digitale middelen. Maar dat gaat niet iedereen even makkelijk af. In de Week van Lezen en Schrijven worden mensen aangemoedigd een cursus te gaan volgen.

 • Burgemeester Marcouch sluit buurtcafé vanwege harddrugs

  04 september 2020

  Gisteravond sloot burgemeester Ahmed Marcouch per direct een horecazaak in de wijk Geitenkamp nadat er harddrugs werd aangetroffen. Daarbij is een persoon aangehouden vanwege bezit van harddrugs.

 • Asfalt busbaan Eldenseweg en Gelderse Rooslaan

  02 september 2020

  De busbaan aan de Eldenseweg krijgt nieuw asfalt. Ook wordt de kruising van de Eldenseweg met de Gelderse Rooslaan aangepast. Het werk wordt uitgevoerd vanaf maandag 7 tot en met vrijdag 18 september 2020. Tijdens de werkzaamheden is De Praets minder goed bereikbaar, rijden bussen om en komen haltes tijdelijk te vervallen.

 • Slag om Arnhem: 'Sta stil, vertel het verhaal aan uw kinderen, want vrijheid is ons leven'

  02 september 2020

  Vrijdag 18 september herdenken we de Slag om Arnhem die 76 jaar geleden plaatsvond. Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei, spreekt tijdens herdenking.

 • Openluchttentoonstelling Arnhem Boys

  Van eind augustus tot half oktober staat de openluchttentoonstelling 'Arnhem Boys' op vier plekken in Arnhem. 'Arnhem Boys' bestaat uit 28 portretten van veteranen die vochten tijdens Slag om Arnhem en terugblikken op september 1944.

 • Startclub Arnhem: de plek voor Arnhemse starters

  25 augustus 2020

  Startclub Arnhem bundelt het aanbod vanuit diverse partners in de stad en biedt dit aan op één online platform. Via dit platform zal de starter ook contact kunnen leggen met coaches uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Dit zijn echte mensen met kennis, ervaring of middelen die de starter écht verder kunnen helpen.

 • Flitsparkeren in de binnenstad

  25 augustus 2020

  Vanaf 1 september start een proef waarbij bezoekers van de binnenstad kunnen 'flitsparkeren' op speciale 'Shop&Go'-parkeerplaatsen. Op zo'n parkeerplaats mag je maximaal een half uur parkeren voor een korte boodschap. De proef duurt ruim een jaar en wordt vervolgens geëvalueerd. De gemeente heeft dit idee samen met Platform Binnenstad Arnhem (PBA) gezamenlijk uitgewerkt. In totaal komen er op 6 locaties 21 Shop&Go-plaatsen rondom de binnenstad.