Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Ode aan Arnhem van burgemeester Ahmed Marcouch

  11 juli 2020

  Reisbureau 't Grune Hert vroeg verschillende Arnhemmers om een ode aan Arnhem te brengen onder het motto ‘Lief Arnhem’. Lees hier de liefdesbrief aan onze stad van burgemeester Ahmed Marcouch.

 • Geldzaken & Ondernemers van start op 8 juli

  08 juli 2020

  Arnhemse ondernemers met geldzorgen kunnen vanaf 8 juli aankloppen bij Geldzaken & Ondernemers. Dit loket biedt Arnhemse ondernemers met geldzorgen financieel advies en hulp bij schulden. De gemeente Arnhem start met deze service omdat er voor ondernemers met geldzorgen geen eenduidige, complete aanpak bestond. Ondernemers kloppen op verschillende deuren en betalen soms zelf voor de hulpverlening. De hulp die de gemeente gaat bieden is gratis. Zeker nu veel ondernemers het financieel zwaar hebben vanwege alle maatregelen rondom corona, kan Geldzaken & Ondernemers uitkomst bieden.

 • Arnhem maakt zich sterk voor acceptatie LHBTI personen

  08 juli 2020

  Regenbooggemeente Arnhem presenteert vandaag de Regenboogagenda voor de periode 2020-2022. Met deze agenda maakt gemeente Arnhem zich actief sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI personen). De strijd van LHBTI personen om het bestaan, gaat om het recht om er te mogen zijn als persoon, erkend door zijn of haar stadsgenoten.

 • Miljoeneninvestering in lokale economie

  07 juli 2020

  Fors investeren. Daarmee wil de gemeente Arnhem de stad een fikse steun in de rug geven om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Een pakket aan investeringen van ruim €19 miljoen euro in sectoren die getroffen zijn en in de bedrijven en mensen die veel geleden hebben onder de crisis. Dat maakt het college van B&W vandaag bekend. Het is een extra miljoenenimpuls die zichzelf versterkt en effect heeft op verschillende beleidsterreinen.

 • Koninklijk lintje voor 21 Arnhemmers

  03 juli 2020

  Vandaag heeft burgemeester Ahmed Marcouch 20 Arnhemmers koninklijk mogen onderscheiden en zaterdag ontvangt mevrouw Bollen-Steenbergen haar koninklijke onderscheiding in Zorgcentrum Vreedenhoff.

 • Ruim half miljoen om inwoners sneller en beter te helpen

  03 juli 2020

  Wie bij de gemeente een rijbewijs, bijstandsuitkering of paspoort wil aanvragen moet dat nu via internet of een bezoek aan een gemeentelijk loket regelen. Dat geldt ook voor het doorgeven van een verhuizing. Voor dit soort zaken moet je je namelijk kunnen identificeren. Wat de gemeente betreft kun je jezelf in de nabije toekomst ook via de telefoon identificeren tijdens het bellen, chatten of videobellen met de gemeente. Om dat mogelijk te maken ontving de gemeente deze week een subsidie van ruim een half miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Alle zorgverzekeraars in Arnhem helpen schulden voorkomen

  03 juli 2020

  Met de handtekening van Zilveren Kruis, is bereikt dat alle grote zorgverzekeraars met klanten in Arnhem, meedoen in strijd tegen schulden. Zilveren Kruis, de grootste zorgverzekeraar in Nederland, sloot zich onlangs aan bij Vroeg Eropaf Arnhem.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Arnhemmer Van der Ven

  03 juli 2020

  Hans van der Ven (66) heeft donderdag 2 juli een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Ahmed Marcouch mocht Van der Ven mededelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Publiek welkom bij spectaculaire verbouw Museum Arnhem

  02 juli 2020

  Geïnteresseerd publiek kan de verbouwing van Museum Arnhem van dichtbij meebeleven. Sinds vandaag is een speciale route langs de bouwplaats toegankelijk voor iedereen, van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur.

 • Gemeente wil pilot met extra standplaatsen op woonwagenkampen

  01 juli 2020

  De gemeente wil binnen enkele jaren extra standplaatsen voor woonagens realiseren. Dat staat in het plan van aanpak dat het college van B&W naar de raad heeft gestuurd. Zo komt de gemeente tegemoet aan de uitkomsten van het woonbehoefteonderzoek, dat in 2019 werd gepresenteerd. Daaruit bleek dat er in Arnhem behoefte is aan meer standplaatsen voor woonwagens.

 • CPO Cohousing Arnhem mag appartementen in Coehoorn realiseren

  29 juni 2020

  De bouw van een appartementengebouw volgens de principes van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) in Coehoorn is voorlopig gegund aan CPO Cohousing Arnhem. Dat maakte de gemeente op 29 juni bekend. Er waren zes collectieven van zeker tien huishoudens geïnteresseerd. 'De realisatie van Coehoorn Creatieve Wijk is hiermee weer een stap dichterbij', aldus wethouder Roeland van der Zee.

 • Nieuw asfalt Cronjéstraat en Paul Krugerstraat

  25 juni 2020

  Van 30 juni tot en met 17 juli krijgen de Cronjéstraat en de Paul Krugerstraat nieuw asfalt. De werkzaamheden worden in twee stappen uitgevoerd.

 • Gemeente publiceert Wob-verzoeken via internet

  25 juni 2020

  Via de website wob.Arnhem.nl worden alle Wob-verzoeken die sinds 1 april 2020 bij de gemeente Arnhem zijn ingediend en afgehandeld gepubliceerd. Naast het Wob-verzoek zelf, worden ook de beantwoording en daarmee de achterliggende stukken gepubliceerd. Het beschikbaar stellen van deze informatie past in de strategie van de gemeente om steeds meer informatie via zogenaamde 'open data' beschikbaar te stellen.

 • Nieuwe subsidieregeling houdt leerling op school

  24 juni 2020

  Om te voorkomen dat leerlingen stoppen met school zonder dat zij een diploma hebben gehaald, heeft de gemeente Arnhem een nieuwe subsidieregeling opengesteld. Deze regeling, 'Aanpak voorkomen voortijdig schoolverlaten Arnhem 2021-2024', moet er samen met een nieuw plan van aanpak voor zorgen dat het aantal voortijdig schoolverlaters verder daalt. De focus wordt gelegd op leerlingen van VMBO, ISK (Internationale Schakelklas) en MBO niveau 1 & 2, omdat daar de schooluitval het hoogst is. Uitgangspunt is dat de school centraal staat bij de aanpak van problemen. Daarom wordt in eerste instantie het zorgnetwerk direct om de school heen versterkt.

 • Nieuw asfalt Cattepoelseweg

  19 juni 2020

  Van 22 juni tot en met 17 juli krijgt een deel van de Cattepoelseweg vanaf ziekenhuis Rijnstate richting het centrum nieuw asfalt. De werkzaamheden worden in twee stappen uitgevoerd.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Van Sante: ‘Mantelzorgers maken Arnhem tot de speciale stad waarin wij alledaags samenleven'

  24 juni 2020

  Mantelzorger Maarten van Sante (1948) kreeg vandaag een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Ahmed Marcouch mocht Van Sante mededelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding is uitgereikt in het Stadhuis van Arnhem.

 • Locatie Drielsedijk in beeld voor huisvesting kunstenaars KW37

  24 juni 2020

  De locatie Drielsedijk aan de achterzijde van de Kynologenclub in Elderveld is in beeld voor de huisvesting van kunstenaarscollectief KW37. Het college van burgemeester en wethouders wil in overleg met omwonenden bekijken of deze plek geschikt is om de kunstenaars, die op dit moment in Presikhaaf zitten, te kunnen huisvesten.

 • Ayasofya-moskee verhuist mogelijk naar Nieuwe Kade Kwartier

  16 juni 2020

  Het college van burgemeester en wethouders is bereid om mee te werken aan de verhuizing van de Ayasofya-moskee uit Klarendal. De Islamitische Unie, gebruiker van de moskee, is al jaren op zoek naar nieuwe huisvesting omdat de huidige moskee aan de Sonsbeeksingel niet meer voldoet: te krap, onvoldoende parkeerplaatsen en geen uitstraling. De plek die nu in beeld is voor een nieuw te bouwen moskee is een kavel aan de Westervoortsedijk ter hoogte van het kruispunt met de Nieuwe Kade.

 • Arnhemse ingenieurs lopen voorop met waterstofvoertuigen voor het openbaar vervoer

  16 juni 2020

  Arnhem is dé pioniersstad voor waterstofmobiliteit. Regionale organisaties ontwikkelen diensten en producten rondom waterstof voor een schonere wereld. Gemeente Arnhem en provincie Gelderland bijvoorbeeld, willen meer dan 90 waterstofauto’s in en om Arnhem laten rijden met het project H2-Drive. En er gebeurt meer. Zo ontwikkelt het Arnhemse bedrijf HyMove waterstofbussen én laat deze al rijden op verschillende buslijnen in Nederland.

 • Elektrische deel(bak)fietsen in Arnhem

  15 juni 2020

  Met het coronaproof uitleveren van een elektrische fiets, nam wethouder mobiliteit Roeland van der Zee de Arnhemse 'eHUB' in gebruik. Op een eHUB kunnen Arnhemmers een elektrische fiets of elektrische bakfiets huren om bijvoorbeeld boodschappen in de stad te doen. In Arnhem zijn drie van deze eHUBs: aan de Bouriciusstraat vlakbij station Arnhem Centraal, bij het Transferium Gelredome en bij station Arnhem-Zuid.

 • Voorzitter van de Veiligheidsregio VGGM bedankt medewerkers

  12 juni 2020

  Voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden Ahmed Marcouch heeft donderdag 11 juni medewerkers van de GGD en andere medewerkers van de Veiligheids- en Gezondheidsregio bedankt voor hun inzet over de afgelopen drie maanden.

 • Word lid van Boom Kwaliteitsteam Arnhem

  11 juni 2020

  De gemeenteraad van Arnhem heeft het nieuwe Bomenplan vastgesteld. Arnhem wil zorgvuldiger met zijn bomen omgaan. Een van de maatregelen om dat te bereiken is de installatie van het Boom Kwaliteitsplan Arnhem (BKA).

 • Coronadashboard geeft inzicht in Arnhemse effecten Covid-19

  10 juni 2020

  De gemeente Arnhem publiceert vandaag het eerste Arnhemse 'coronadashboard'. Daarin zijn opgenomen effecten van de coronacrisis op het gebied van gezondheid, economie, welzijn en werk. Het coronadashboard wordt elke twee weken geactualiseerd en is beschikbaar voor alle inwoners en bedrijven. Wethouder financiën Ronald Paping: 'De coronacrisis heeft enorme gevolgen voor ons allemaal. Met dit dashboard willen we iedere Arnhemmer inzicht geven in die gevolgen, zodat ze zelf kunnen inschatten wat corona voor hen betekent.'

 • Regionale Energiestrategie Arnhem- Nijmegen: met elkaar naar een schone en duurzame regio

  10 juni 2020

  Heel Nederland werkt aan het opwekken van schone energie, om te beginnen met zon en wind. Dat gaan we terug zien in onze leefomgeving, ook in de regio Arnhem Nijmegen. Maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners van 16 gemeenten uit de regio Arnhem Nijmegen hebben samen met die gemeenten, de provincie, de waterschappen en netbeheerder Liander een plan opgesteld hoeveel schone energie we over tien jaar op willen wekken en waar we dat gaan doen. "Wij gaan voor 1,68 TWh in onze regio", zegt Harriët Tiemens, wethouder duurzaamheid in Nijmegen en bestuurlijk trekker van het proces. TWh (terawattuur) is de eenheid voor elektrische energie.