Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Arnhem gaat investeren in zelfstandige woonruimte voor daklozen

  04 mei 2021

  Een verblijf in de daklozenopvang zou zo kort mogelijk moeten zijn. Arnhem streeft ernaar om de capaciteit van de opvangvoorzieningen te verkleinen en mensen te laten doorstromen naar een eigen woonplek, eventueel met begeleiding. Belangrijke voorwaarde is dat er voldoende woonplekken zijn.

 • Dodenherdenking op 4 mei

  30 april 2021

  Op 4 mei staan we in Arnhem, net als in de rest van Nederland, stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissie waar Nederland sindsdien bij betrokken was. Vanwege de coronamaatregelen vindt de herdenking ook dit jaar in aangepaste vorm plaats, zonder publiek.

 • Arnhem krijgt groene bushalte met paspoort

  30 april 2021

  Vanaf vandaag staat een groen en de enige paspoorthoudende bushalte van Nederland in Arnhem. Niet alleen het dak maar ook de zijwanden staan vol bloemen en planten. De abri is circulair gebouwd en er zijn innovatieve duurzame technieken toegepast.

 • Eerste woningen en kantoren Kronenburg/Vredenburg in 2023 aardgasvrij

  28 april 2021

  De zeven bedrijven en organisaties die samen het plan hebben ontwikkeld om ongeveer 380 woningen in Arnhem-Zuid te verwarmen met warmte uit oppervlaktewater hebben overeenstemming bereikt over de aanpak en de financiën. Met twee andere partijen worden nog gesprekken gevoerd om aanvullend 150-200 woningen aan te sluiten op het warmtenet Smart Polder. Dat betekent dat het project, met een investering van 15 miljoen euro, de volgende fase in kan. Naar verwachting gaan de eerste woningen in de wijk Vredenburg/Kronenburg in 2023 van het aardgas af.

 • Demonstratie in Arnhem zonder grote incidenten verlopen

  27 april 2021

  Vandaag vond tussen 14 en 16 uur op de Markt in Arnhem een demonstratie plaats van de actiegroep Nederland in Verzet. Deze was onder voorwaarden toegestaan door de gemeente. Omdat er signalen waren dat ook andere groeperingen zouden afreizen naar Arnhem, met als
  doel om de openbare orde te verstoren, kondigde burgemeester Marcouch vanochtend een noodverordening af. De middag is rustig verlopen. De politie was zichtbaar aanwezig, controleerde proactief op de invalswegen en heeft meerdere groepen tegengehouden. De politie heeft zes aanhoudingen verricht, waarvan 5 voor belediging van politie-ambtenaren en 1 voor openlijke geweldpleging.

 • 21 Arnhemmers krijgen Koninklijke onderscheiding

  26 april 2021

  Maandagochtend ging burgemeester Ahmed Marcouch bij 20 Arnhemmers langs met de historische Arnhemse museumtrolleybus om hen te verrassen met een Koninklijke onderscheiding. Eén lintje werd uitgereikt in buurgemeente Westervoort.

 • Perspectiefnota 2022-2025: investeren in groene en gezonde stad

  23 april 2021

  Aan de slag met stadsvernieuwing en leefbaarheid in de wijken. Extra woningen bouwen. Extra investeren in parken en bossen. Schoolgebouwen verbeteren. Dat staat in de perspectiefnota 2022-2025, waarin het college voor de laatste keer in deze coalitieperiode nieuwe plannen en ambities voor de komende jaren presenteert. Daarnaast worden vandaag ook de Jaarstukken 2020 gepubliceerd.

 • Uitnodiging onderzoek voorschoolse periode kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte

  23 april 2021

  We vinden het als gemeente Arnhem belangrijk dat alle Arnhemse kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Ook kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte. De ontwikkeling van kinderen begint al voordat zij naar de basisschool gaan.

 • Breed steunpakket voor culturele sector Arnhem

  22 april 2021

  Arnhem neemt opnieuw flinke maatregelen om de culturele sector tijdens de coronaperiode te ondersteunen. Na de eerste ronde in 2020 volgt nu een tweede steunpakket voor instellingen en makers.

 • Afvalcontainers in Arnhem gaan 1 juni weer open

  22 april 2021

  Vanaf 1 juni gaan de ondergrondse afvalcontainers in Arnhem weer zonder afvalpas open. De opening van de containers wordt vergroot zodat er ook weer 60-liter zakken in passen. Betalen per afvalzak is vanaf die datum verleden tijd voor de Arnhemmers. Hiermee volgt de gemeente de uitslag van het referendum dat op 17 maart over diftar is gehouden.

 • Arnhem klaar voor gastvrije en veilige ontvangst bezoekers

  21 april 2021

  Met onder meer extra ruimte voor terrassen en bewegwijzering op en boven de winkelstraten neemt Arnhem beproefde maatregelen om de (gedeeltelijke) opening van horeca en detailhandel in goede banen te leiden. Zo kunnen bezoekers van de stad straks op een veilige en verantwoorde manier winkelen of een terras bezoeken.

 • Schoolgebouwen ROC maken plaats voor woningen

  20 april 2021

  Drie schoolgebouwen aan de Thorbeckestraat, Veluwestraat en Zijpendaalseweg in Arnhem maken op termijn plaats voor woningbouw. Volgens de gemeente is er op deze locaties ruimte voor naar schatting 300 woningen, waarvan het grootste deel appartementen. Minstens 30 procent hiervan is bestemd voor sociale huurwoningen.

 • Leerlingen SGA winnen prijs voor video over Arnhem in 2040

  15 april 2021

  Op donderdag 15 april heeft wethouder Cathelijne Bouwkamp een prijs uitgereikt aan een groep leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem (SGA). De prijs, een elektronische snijmachine, was voor de video die zij maakten over hoe zij Arnhem over 20 jaar zouden willen zien.

 • JAM helpt jonge moeders op weg

  15 april 2021

  Deze week bezocht wethouder Roeland van der Zee de Stichting JAM, Jonge (Alleenstaande) Moeders, en ging met hulpverleners in gesprek over huiselijk geweld. Voor jonge meiden is het moederschap niet altijd een roze wolk. Zeker als de vader uit beeld is of er geen sociaal vangnet is. Te vaak hebben ze te maken met huiselijk geweld. JAM ondersteunt deze jonge moeders weer regie over hun leven te krijgen.

 • Mist u een betaling? Dan gaan we u bellen

  14 april 2021

  Loopt u achter met het betalen van de gemeentelijke belastingen? En hebben wij uw telefoonnummer? Dan gaan we u binnenkort bellen. Of eigenlijk: dat gaat bureau Certin namens ons doen. We kunnen dan mogelijkheden bespreken zoals een betalingsregeling, een automatische incasso. Op die manier willen we voorkomen dat u onnodig schulden krijgt.