Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Online workshop ‘Kachel stoken zonder overlast’

  18 januari 2021

  Op donderdag 28 januari, van 19.30 -21.00 uur, kunnen de inwoners van Arnhem deelnemen aan de online workshop ‘Kachel stoken zonder overlast’. De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem.

 • Gezond en Fit: een gezonde levensstijl in Arnhem

  14 januari 2021

  Wij vinden het belangrijk dat alle Arnhemmers gelijke kansen krijgen om te sporten, te bewegen en gezond te leven. Want een goede gezondheid is de basis voor een gelukkig leven. In het plan 'Gezond en Fit' staan daarom onze ambities voor gezondere en fittere inwoners van Arnhem.

 • Hoe gebruiken we onze straat in de toekomst?

  06 januari 2021

  Hoe denkt de Arnhemmer over het gebruik van de straat in de toekomst? De gemeente legt hierover een aantal stellingen voor op meedenken.arnhem.nl. Meedenken kan tot 20 januari.

 • Ruimte voor grote logistieke bedrijven in regio

  05 januari 2021

  Er is ruim veertig hectare grond beschikbaar in de regio om grote logistieke bedrijven (XXL-logistiek) te kunnen huisvesten. Dat blijkt uit het Regionaal Programma Werklocaties 2021-2024 dat door de portefeuillehouders Economische Zaken uit de regio Arnhem-Nijmegen ter besluitvorming wordt voorgelegd aan zeventien gemeenteraden van de regio. Voorgesteld wordt om 12,5 hectare beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het logistieke knooppunt De Grift in Nijmegen. Daarnaast wordt voorgesteld 20 hectare beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van DocksNLD in Montferland dat onderdeel uitmaakt logistieke knooppunt Emmerich, Montferland, Zevenaar.

 • Gelderland-Midden: veel gehoor gegeven aan vuurwerkverbod, toch 90 uitrukken

  04 januari 2021

  Deze jaarwisseling tijdens de coronacrisis was het in de lucht en op straat met vuurwerk veel rustiger dan gebruikelijk. Toch moest de brandweer 90 keer uitrukken, onder meer voor een vuurwerkexplosie in een woning en verder vooral voor buitenbranden, zoals containers, afval, rommel en vreugdevuurtjes. Vorig jaar rukte de brandweer 97 keer uit.

 • Nieuwjaarsspeech 2021 burgemeester Ahmed Marcouch

  02 januari 2021

  Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem brengt zijn traditionele nieuwjaarsboodschap dit jaar voor het eerst niet in een volle Eusebiuskerk, maar in een reportage gemaakt door Arnhemse filmmakers.

 • Meerderheid Arnhemmers begreep dat het dit jaar draaide om de bestrijding van corona en is solidair met de zorg

  01 januari 2021

  Deze jaarwisseling tijdens de coronacrisis was het in de lucht en op straat met vuurwerk veel rustiger dan gebruikelijk. Burgemeester Ahmed Marcouch: 'De overgrote meerderheid van de Arnhemmers vierde thuis de jaarwisseling uit zorg voor elkaar en om solidair te zijn met de zorg.'

 • Burgemeester Ahmed Marcouch geeft bevel tot beëindiging feest in een pand aan Koningsweg

  01 januari 2021

  Op bevel (artikel 58b van de Wet publieke gezondheid) van de Arnhemse burgemeester is een feest beëindigd aan de Koningsweg. 70 personen waren aanwezig. Bij de ontruiming verzetten de overtreders zich hevig en gebruikten geweld waardoor vier politiemensen gewond raakten waarvan twee medisch behandeld moesten worden. Vooralsnog zijn 4 personen aangehouden. De politie doet onderzoek.

 • Arnhem krijgt meldpunt seksuele intimidatie

  30 december 2020

  Inwoners of bezoekers van Arnhem kunnen vervelende ervaringen door seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag op straat vanaf 1 januari melden bij het meldpunt seksuele intimidatie. Arnhem is hiermee één van de eerste gemeenten met een meldpunt speciaal voor seksuele intimidatie.

 • Arnhemse YouTubers, hulpverleners en burgemeester in boodschap aan jongeren rond deze vakantietijd en Oud en Nieuw: 'Help nog even mee, want het vaccin komt eraan.'

  29 december 2020

  Bekende Arnhemse YouTubers, wijkagenten, een ambulancebroeder, een jongerenwerker en burgemeester Marcouch roepen in een videoboodschap jongeren op om ook aan het eind van dit jaar mee te helpen om het coronavirus tegen te gaan. "We zien wat jou dit kost en echt bedankt daarvoor, maar we moeten dus nog even dat laatste stukje door. Help jij nog even mee, maak die laatste meters; we rekenen op jou, want samen lukt dit beter," stellen ze.

 • Verhuurt u 5 of meer kamers? Meldt u dan bij de gemeente

  29 december 2020

  Sinds 15 december 2020 gelden er in Arnhem nieuwe regels voor het verkameren van woningen. Zo moeten kamerverhuurbedrijven die 5 of meer kamers verhuren zich melden bij de gemeente. Ook moeten zij een beheerder aanstellen als aanspreekpunt voor bewoners, omwonenden en de gemeente. De beheerder moet daarnaast toezien op de hygiëne en veiligheid binnen het pand.