Arnhems Meisje

Het Arnhems Meisje is een gemeentelijke erkenning voor mensen die jarenlang op actieve en op baanbrekende wijze hebben deelgenomen aan het maatschappelijk leven in Arnhem.

Het Arnhems Meisje wordt doorgaans uitgereikt bij een bijzondere gebeurtenis zoals algemeen erkende jubilea of afscheid van de betrokkene uit een maatschappelijke of economische functie.

Voor wie?

Het Arnhems Meisje wordt uitgereikt aan mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Mensen die zich jarenlang uitzonderlijk en/of vrijwillig in hebben gezet op uitvoerend en bestuurlijk vlak en daarmee een belangrijke bijdrage aan de Arnhemse samenleving hebben geleverd.

Wat houdt de waardering in?

De waardering bestaat uit een Arnhems Meisje, een beeldje gemaakt door de beeldhouwer Joop te Riele. In 1980 heeft hij dit ontworpen als bijzonder relatiegeschenk voor de gemeente Arnhem. Een levensgroot exemplaar ervan staat sinds 1993 in de wijk De Weerdjes in Arnhem.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie over de aanvraag van het Arnhems Meisje kunt u contact opnemen met de Klantenservice van de gemeente Arnhem, telefoonnummer 0800 - 1809.

Een aanvraag moet minimaal 6 weken voor de gewenste uitreikingsdatum ingediend worden per post (postbus 9029, 6800 EL  Arnhem) of via het contactformulier.