Stadspenning, Zilveren en Gouden

De zilveren en gouden stadspenningen zijn gemeentelijke onderscheidingen. Ze worden uitgereikt bij jarenlange zeer grote verdienste voor de Arnhemse samenleving of bij bijzonder moedig of menslievend gedrag.

De uitreiking van de stadspenningen vindt plaats bij speciale gebeurtenissen zoals een jubileum of afscheid uit een economische of maatschappelijke functie.

Voor wie?

De stadspenningen zijn speciale beloningen voor Arnhemmers en bestuurders die zich – vanuit hun betaalde of vrijwillige functie – zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap.

Wat houdt de beloning in?

De Stadspenningen zijn van zilver of goud met aan één kant het wapen van Arnhem. Op de andere kant wordt een unieke tekst gegraveerd met de naam en verdienste van de ontvanger.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie over de aanvraag van een Stadspenning kunt u contact opnemen met de Klantenservice van de gemeente Arnhem: 0900 - 1809.

Een aanvraag moet minimaal zes weken voor de gewenste uitreikingsdatum ingediend worden per post (postbus 9029, 6800 EL  Arnhem) of via het contactformulier.