Projecten

 • De toekomst van het Merwedeterrein in Presikhaaf

  Het Merwedeterrein is de meest westelijke punt van de wijk Presikhaaf 1. Het totale terrein is in handen van verschillende eigenaren voor allerlei doeleinden. Er zijn enkele bedrijven gevestigd en het woonwagenkamp en de moskee staan in het gebied.

 • Regels woningsplitsing en verkamering

  In Arnhem zijn (nieuwe) regels vastgelegd voor het splitsen en/of verkameren van woningen. Splitsingen en verkameringen zijn belangrijk voor Arnhem, omdat de appartementen, studio’s of (studenten)kamers die ontstaan voorzien in een woonbehoefte.

 • De Omgevingswet in Arnhem

  Op 1 januari 2022 komt in Nederland de Omgevingswet. Op dit moment zijn er heel veel aparte wetten en regels die over onze fysieke leefomgeving gaan. Denk daarbij aan wetten en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. De nieuwe wet bundelt en vereenvoudigt de bestaande wetten.

 • Mogelijke verhuizing Ayasofya-moskee

  Het college van burgemeester en wethouders is bereid om mee te werken aan de verhuizing van de Ayasofya-moskee uit Klarendal.

 • Groot Onderhoud Spijkerbuurt

  Het project groot onderhoud draait alweer een paar jaar in de openbare ruimte van de Spijkerbuurt. Het project bestaat uit verschillende fases.

 • Akzo-terrein

  Op het voormalige Akzo-terrein en in de omgeving hiervan zijn veel ontwikkelingen. Zo komen er appartementen in het voormalige ING-kantoor, komt het ROC Rijn IJssel met 4 opleidingen naar het voormalige Akzo-terrein en is het voormalige Novartis-pand aan de Velperweg gekocht door Ter Steege.

Overige projecten