Projecten

 • Slag om Arnhem 75 jaar

  In september is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. De slag om Arnhem veranderde het verloop van de Tweede Wereldoorlog én het leven van duizenden soldaten en 95.000 Arnhemmers. In september herdenken we dit: om niet te vergeten en om de verbinding te leggen met het nu. Want zelfs anno 2019 zijn vrede, veiligheid en vrijheid nog geen vanzelfsprekendheid.

 • Restauratie hoofdriool

  Een hoofdtak van het riool van Arnhem, ook wel bekend als het moerriool (moeder-riool), wordt gerestaureerd. Het hoofdriool ligt voor het grootste deel onder de drukke stadsring in het centrum van Arnhem. De werkzaamheden duren nog tot 2020.

 • Stadsblokken-Meinerswijk

  Stadsblokken-Meinerswijk is een uiterwaardengebied in het hart van Arnhem. Het ligt tegenover het centrum van Arnhem, aan de zuidelijke oever van de Nederrijn en is ongeveer 300 hectare groot.

 • Gele Rijders Plein

  Het Gele Rijders Plein ligt in het centrum van Arnhem. De afgelopen jaren zijn er verschillende ideeën geweest om het plein een nieuw gezicht te geven. Het meest recente plan uit 2017, waar ook de gemeenteraad van Arnhem mee heeft ingestemd, knipt het plein op in twee delen.

 • Winkelcentrum Presikhaaf

  Winkelcentrum Presikhaaf is de afgelopen jaren in kwaliteit en omzet achteruit gegaan. Eigenaar Wereldhave investeert daarom 25 miljoen euro om het winkelcentrum op te knappen. Het winkelcentrum wordt o.a. verbouwd. Als gevolg hiervan moet ook het rioolstelsel (vuil- en hemelwater) in de Schoutenstraat worden aangepast.

 • Coehoorn

  Het gebied Coehoorn heeft een bijzondere ligging. Het grenst zowel aan het vervoersknooppunt Arnhem Centraal, de binnenstad, als aan de toekomstige Creatieve Corridor en de rivier.

Overige projecten