Groot onderhoud Spijkerbuurt

Al een aantal jaren werken we als gemeente samen met onze aannemers aan de openbare ruimte in de Spijkerbuurt. ‘Groot onderhoud’ noemen we dat.

emmastraat

Het doel daarvan is om achterstallig onderhoud van de openbare ruimte weg te werken en de kwaliteit weer op niveau te brengen. Daarbij kijken we onder andere naar de bestrating, riolering, openbare verlichting, bomen en groen. Waar mogelijk pakken we ook onveilige verkeerssituaties aan. 

Spijkerstraat-west

De werkzaamheden in Spijkerstraat-west zijn afgerond, op ‘het groen’ na. Dat is voor het grootste deel aangeplant, het laatste deel volgt komend najaar.

Prins Hendrikstraat

Aan het zuidelijk deel van de Prins Hendrikstraat is de aannemer nog aan het werk. Voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden hier klaar. Aan het eind van dit jaar volgt de beplanting.

Parkstraat

De voorbereidingen voor de Parkstraat zijn bijna klaar. In het najaar gaan we van start met de uitvoering. We beginnen met de nutsvoorzieningen en daarna pakken we de hele straat aan. We gaan dan het riool, de verharding, de verlichting en het groen vervangen. In het voorjaar van 2025 is al het werk in de Parkstraat klaar. 

Verlichting

Omdat de openbare verlichting in de Spijkerbuurt echt aan vervanging toe is, wachten we daar niet langer mee en pakken we die nu aan. Na de bouwvak beginnen we in de volgende straten: Blekersgang, Blekerstraat, Boekhorstenstraat, Lombardstraat, Het Nieuwe Land, Het Oude Land, Riethorsterstraat, 1e Spijkerdwarstraat, 2e Spijkerdwarstraat en 1e Wijkstraat. Aan het einde van dit jaar is daar alle verlichting vernieuwd.

Volgend jaar vervangen we de verlichting in de Bestedelingentuin, Poststraat, Spijkerstraat (alleen parkeerplaats) en Eusebiusbuitensingel (alleen parkeerplaats).

Bij de verlichting die we de komende tijd vervangen gaat het om standaard verlichting. We onderzoeken nog of het mogelijk is om in meerdere straten de klassieke verlichting te kunnen aanbrengen. 

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, dan kunt u mailen naar: gospijkerbuurt@arnhem.nl.