Wonen aan de Kronenburgsingel 8 en 12

Voor de kantoorpanden aan de Kronenburgsingel 8 en 12 zijn ambitieuze plannen. Op dit moment staan de 2 kantoren leeg. Als het aan Kudo en Circle ligt brengen zij dit deel van Kronenburg weer tot leven. Ze willen de panden flink verbouwen. En een nieuw gedeelte bouwen dat de 2 panden met elkaar verbindt.

Met de aanpassingen aan de kantoren en de nieuwbouw wordt ruimte gecreëerd voor woningen. In totaal gaat het om ongeveer 135 betaalbare appartementen. Een ambitie die past op deze plek in de stad.

Groene buitenruimte met wandelpaden en fietsverbinding

Bijzonder aan het plan is de aandacht voor de ruimte buiten. Groen speelt een centrale rol bij de herontwikkeling. Naast woningen komt er een aantrekkelijke gemeenschappelijk groene buitenruimte om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Ook delen van gevels (voorkant van gebouwen) worden bedekt met planten voor nog meer groen. Verder wordt een fietspad aangelegd voor een goede bereikbaarheid. De bewoners kunnen parkeren op eigen terrein. 

Eerst transformeren dan nieuwbouw

De 1e fase is het verbouwen van de kantoren tot appartementen. De verwachting is dat in 2024 gestart wordt met het aanpakken van de kantoren. Daarna gaat de vastgoedontwikkelaar verder met het deel voor de nieuwbouw. Met het plan ontstaat een nieuw hoofdstuk voor deze locatie. De combinatie van duurzaamheid, nieuwe woningen en een groene buitenruimte is een fijne aanvulling voor de omgeving.