Gele Rijders Plein

Het Gele Rijders Plein ligt in het centrum van Arnhem. De afgelopen jaren zijn er verschillende ideeën geweest om het plein een nieuw gezicht te geven. Het meest recente plan uit 2017, waar ook de gemeenteraad van Arnhem mee heeft ingestemd, knipt het plein op in twee delen.

De kant van het plein met de AKU-fontein tot aan het Willemsplein wordt een plek met veel reuring. De fontein wordt opgeknapt en de pergola verdwijnt. De kant van het plein richting Looierstraat krijgt een groene parkachtige invulling.

Hé, wat doet die kubus daar?

Ineens stond hij er, vlak voor de zomer in 2018: een grote gele kubus op het Gele Rijders Plein. Deze kubus is tijdelijk van aard en zal ongeveer een jaar in de pergola staan. In de kubus worden verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Na een jaar moet duidelijk worden wat de definitieve invulling van de plek wordt. 

We hebben de meest gestelde vragen over de kubus en de antwoorden daarop op een rij gezet. 

Parkachtige invulling 

Aan de kant van de Looierstraat wordt het Gele Rijders Plein opnieuw ingericht. Als eerste wordt het riool van de Looierstraat naar het Willemsplein vervangen. Daarna wordt een groen plein met zitmogelijkheden aangelegd. Ook wordt de huidige bestrating vervangen. Uiterlijk 19 april 2019 moeten de werkzaamheden klaar zijn. 

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens de hele duur van de werkzaamheden is het fietspad tussen Looierstraat en Willemsplein bereikbaar. Tijdens de rioolwerkzaamheden zijn de woningen en winkels alleen te voet bereikbaar via een voetgangersstrook langs de gevel. Tussen 21 en 30 januari 2019 is het voor autoverkeer niet mogelijk om via de Looijerstraat naar de Bovenbeekstraat te rijden. De Bastionstraat wordt tijdens de hele periode van de werkzaamheden in twee richtingen gebruikt. Op het Gele Rijdersplein wordt een keerlus aangelegd. Omleidingen worden ter plekke aangegeven. 

Documenten

 

 

Uitgelicht

Gele Rijders Kubus tekening
Gele Rijders impressie kubus
Gele Rijders impressie kubus 2
Uw Reactie
Uw Reactie