Raad van de stad

Afgelopen woensdag – 17 april – organiseerde de raad in aanloop naar de behandeling van de Perspectiefnota ‘Raad van de stad’. Raadsleden gingen in gesprek met 27 maatschappelijke organisaties en 18 inwoners. Het waren drie levendige themagesprekken over de toekomst van Arnhem.

Arnhemmers en organisaties konden de afgelopen weken hun raad voor de stad toesturen. Zij gaven aan wat er goed gaat in Arnhem, wat er minder goed gaat en wat er beter kan. En waar de aandacht naartoe moet en wat de gemeente met geld zou kunnen doen, zowel als er extra geld is als er bezuinigd zou moeten worden. Organisaties en inwoners konden hun bijdragen woensdag toelichten. De avond werd gekenmerkt door drie themagesprekken. De organisaties kregen de kans om hun standpunten te presenteren in een pitch van twee minuten, waarin zij hun ideeën en aanbevelingen konden toelichten. Arnhemmers namen ook deel aan het gesprek, waar zij hun bijdragen konden delen aan het debat. Er werden tal van waardevolle suggesties en ideeën naar voren gebracht.

Het was inspirerend om te zien hoe verschillende belanghebbenden samenkwamen om hun visie te delen en bij te dragen aan de besluitvorming van de raad. De input van deze bijeenkomst neemt de raad mee tijdens de behandeling van de Perspectiefnota en het bepalen van de koers van de stad in de komende jaren.

Bijdragen organisaties en inwoners

Benieuwd naar de themagesprekken? De themagesprekken kun je terugkijken! Ook de schriftelijke bijdragen van inwoners en organisaties kun lezen.

Behandeling Perspectiefnota

Woensdag 24 april wordt de Perspectiefnota aangeboden en presenteert het college deze aan de raad. De behandeling loopt verder als volgt:

  • Op 22 mei vindt de meningsvormende bespreking plaats;
  • Op 5 juni de bespreking van moties en amendementen;
  •  Op 12 juni is de besluitvorming over de perspectiefnota.

Raadvandestad17april