Werkbezoek Rijnpark

Raadsleden verzamelden zich (woensdag 27 maart) bij Rijnpark voor een werkbezoek. Zij werden technisch bijgepraat over de ontwikkelingen in het gebied. Woensdag 3 april zal de raad zich buigen over de ‘Gebiedsvisie Rijnpark’ tijdens de Politieke Avond.

Gebiedsvisie Rijnpark 

De verwachting is dat de stad over enkele jaren 180.000 tot 190.000 inwoners telt. De bouw van extra woningen is daarom belangrijk. Het doel is om 16.000 nieuwe woningen in Arnhem te bouwen tot 2040. Rijnpark is één van de plekken waar de gemeente woningen wil realiseren. De raad stemde eerder in met het gebiedsprogramma Rijnpark. Als vervolg daarop behandelt de raad nu de gebiedsvisie Rijnpark. Dit voorstel voor de nieuwe wijk, Rijnpark (in Arnhem-Oost), ligt voor bij de raad. Rijnpark is een verouderd bedrijventerrein en wordt een woonwijk met ruimte voor bedrijven en veel groen. De toekomstige wijk is op loopafstand van het centrum en dichtbij de Veluwe. Rijnpark wordt een gemengde, diverse en inclusieve wijk met 7.000 woningen, waarvan een groot deel sociale huur en betaalbare koop. Er worden 750-800 plekken voor de vrijblijvende opvang van vluchtelingen ingepland. De ontwikkeling van Rijnpark komt tegemoet aan de behoefte voor meer commerciële en maatschappelijke voorzieningen in Arnhem-Oost. Rijnpark biedt 5000 banen. Bij het toewijzen van ruimte in Rijnpark, kijkt de gemeente eerst naar bestaande bedrijven in de Spoorzone die terug willen keren en passen binnen de visie van de wijk. Daarna kijkt de gemeente naar bedrijven die een toevoeging bieden aan de stad. Zoals creatieve-ondernemers, lokaal midden- en kleinbedrijf, detailhandel en horeca. Er komt ook een nieuw stadspark en groene inrichting. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de leefomgeving, biodiversiteit en verkoeling. De focus ligt op fietsers, voetgangers en openbaar vervoer, waardoor het park, scholen en andere voorzieningen gemakkelijk bereikbaar zijn.

Inspreken

Op woensdag 3 april wordt de gebiedsvisie Rijnpark voor het eerst behandeld. Ook u kunt uw mening geven door in te spreken. Wilt u inspreken? Mail dan naar griffie@arnhem.nl.
 

Werkbezoek Rijnpark