Milieuzone

In de binnenstad van Arnhem geldt sinds 2014 een milieuzone. Vanaf 1 januari 2019 mogen ook personenauto's op diesel van vóór 1 januari 2005 de zone niet meer in.

 

In de binnenstad van Arnhem geldt een milieuzone. Mag uw voertuig vanaf 1 januari de milieuzone nog in? Doe nu de kentekencheck.

De zone omvat de Arnhemse singels, het Nieuwe Plein en de Weerdjesstraat en het gebied dat daar binnen ligt. Dat is de Arnhemse centrumring met uitzondering van het Airborneplein. Op de milieuzone kaart  is de begrenzing  aangegeven.

Voldoet uw auto aan de eisen?

Het verbod geldt voor dieselpersonenauto's die vóór 1 januari 2005 op de markt zijn gebracht. Het verbod geldt alleen voor dieselvoertuigen, niet voor voertuigen die op benzine of gas rijden. 
U kunt zelf controleren of uw auto voldoet aan de eisen. U vindt de 'datum eerste toelating' op uw kentekenbewijs. U kunt ook via de kenteken-check de gegevens van uw auto bekijken zoals ze bij de RDW staan geregistreerd. 

  • Onder 'Basis' > 'Vervaldata' vindt u de datum van de eerste toelating van uw auto 
  • Onder 'Motor & Milieu' > 'Milieuprestaties' staat de milieuclassificatie van uw auto (van belang voor een langdurige ontheffing)

Voldoet uw auto niet?

Dan moet u de milieuzone mijden anders riskeert u een boete van € 95. Handhaving van de zone gebeurt met een geautomatiseerd digitaal camerasysteem. Vanaf 1 januari tot 1 april 2019 krijgen overtreders een waarschuwing, daarna wordt daadwerkelijk gehandhaafd. In sommige gevallen kunt u een ontheffing aanvragen. Bewoners van de milieuzone en aan zelfstandige ondernemers met een eenmanszaak in de milieuzone kunnen in aanmerking komen voor een sloopregeling

 

Uitgelicht

Mag uw voertuig in de milieuzone?

Dieselpersonenauto's van ná 1 januari 2005 mogen in de milieuzone. Check de datum eerste toelating bij het RDW.

Bezoek de site
Uw Reactie
Uw Reactie