Milieuzone

In de binnenstad van Arnhem geldt een milieuzone voor sterk vervuilende vrachtwagens en personenauto's. Hieronder leest u de huidige regels. Vanaf 29 oktober 2020 veranderen de regels. De grootste verandering is dat de milieuzone ook gaat gelden voor bestelauto's.

Benieuwd naar de nieuwe regels? Deze vindt u op deze pagina


In de binnenstad van Arnhem geldt een milieuzone. Mag uw voertuig vanaf 1 januari de milieuzone nog in? Doe nu de kentekencheck.

Het gaat om vrachtwagens die rijden op diesel en een Euronorm hebben lager dan vier. En het gaat om personenauto's die rijden op diesel en ouder zijn dan 1 januari 2005.

De zone omvat de Arnhemse singels, het Nieuwe Plein en de Weerdjesstraat en het gebied dat daar binnen ligt. Dat is de Arnhemse centrumring met uitzondering van het Airborneplein. Op de milieuzone kaart  is de begrenzing aangegeven.

Dieselpersonenauto's

Het verbod geldt voor dieselpersonenauto's die vóór 1 januari 2005 op de markt zijn gebracht. Het verbod geldt alleen voor dieselvoertuigen, niet voor voertuigen die op benzine of gas rijden. 
U kunt zelf controleren of uw auto voldoet aan de eisen. U vindt de 'datum eerste toelating' op uw kentekenbewijs. U kunt ook via de kenteken-check de gegevens van uw auto bekijken zoals ze bij de RDW staan geregistreerd. 

  • Onder 'Basis' > 'Vervaldata' vindt u de datum van de eerste toelating van uw auto 
  • Onder 'Motor & Milieu' > 'Uitstoot' staat de milieuclassificatie van uw auto (van belang voor een langdurige ontheffing)

Voldoet uw auto of vrachtwagen niet?

Dan moet u de milieuzone mijden anders krijgt u een boete van €95. Handhaving van de zone gebeurt met een geautomatiseerd digitaal camerasysteem. In sommige gevallen kunt u een ontheffing aanvragen.