Wegwerkzaamheden

De gemeente Arnhem werkt aan het beheer en onderhoud van wegen en fietspaden. Jaarlijks worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd, meestal gaat het dan om asfalteren.

Op Bereikbaar Gelderland (zie de kaart hieronder) vindt u een actueel overzicht van de wegwerkzaamheden op alle wegen in en rondom Arnhem. U kunt eventueel de gewenste periode wijzigen door dit linksboven in het kaartscherm te wijzigen.

Kaart met wegwerkzaamheden 

Slim op weg

Werkzaamheden Lage Kade

Maandag 18 t/m woensdag 20 februari is een deel van de Lage Kade, ter hoogte van het paviljoen Airborne at the Bridge, afgesloten wegens werkzaamheden. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met bebording.

Herinrichting Gele Rijders Plein

Aan de kant van de Looierstraat wordt het Gele Rijders Plein opnieuw ingericht. Als eerste wordt het riool van de Looierstraat naar het Willemsplein vervangen. Daarna wordt een groen plein met zitmogelijkheden aangelegd. Ook wordt de huidige bestrating vervangen. Uiterlijk 19 april 2019 moeten de werkzaamheden klaar zijn. 

Opknapbeurt tegelwerk Airborneplein

Het tegelwerk in de fietstunnels van het Airborneplein krijgt een opknapbeurt. Het Airborneplein staat ook  wel bekend als de 'Berenkuil'. Het bedrijf Van Milt restaurateurs voert het werk uit, in opdracht van de gemeente. Het tegelwerk in de tunnels is onderdeel van het totale monument. Van dit monument hebben we vorig jaar de muren gerenoveerd en nu zijn de tegels in de fietstunnels aan de beurt.

Werkzaamheden Olympus tot Immerlooflats

NUON werkt aan de uitbreiding van het stadswarmtenet. Op de Olympus, Eimersingel-West, Immerlooplein, Whemedreef, Kleefseplein, Brandenburgseplein, Gelderseplein zijn tot eind maart 2019 werkzaamheden. De 6 flats in Immerloo (Kleefseplein, Brandenburgseplein, Gelderseplein) worden aangesloten op stadsverwarming. Soms gaat dat samen met een omleiding of een tijdelijke wijziging van de parkeersituatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf week 41 (2e week oktober). 

Wegwerkzaamheden Roermondsplein

De werkzaamheden bij het Roermondsplein en de Oude Kraan zijn zo goed als klaar. Wel staat nog een aantal kleine restwerkzaamheden op de planning. De Oude Kraan is, komende vanuit de Willemstunnel, alleen nog maar bereikbaar via Onderlangs. Dat wordt dus even iets doorrijden en dan drie maal rechtsaf. De winkels en woningen langs de Oude Kraan zijn vanuit Oosterbeek ook bereikbaar via deze koppelweg tussen Oude Kraan en Onderlangs. Dit geldt ook voor automoblisten die willen parkeren op de Blauwe Golven. Het bord 'Navigatie uit' wordt verwijderd als de nieuwe situatie op de verschillende navigatiesystemen is aangepast.
 

 

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie