Weet jij waar je recht op hebt? Dat huurt lekker!

Het is voor veel mensen lastig om een goed huurhuis te vinden. Dus als je er eenmaal een hebt gevonden, kan het misschien spannend zijn om bij je huurbaas aan te kloppen als er onderhoud nodig is. Of als je het niet eens bent met die forse huurverhoging. Maar ook als huurder heb je rechten. Of je nou particulier huurt of via een woningcorporatie. Zorg daarom dat je weet waar je recht op hebt, want dat huurt lekker.

 • Huurprijs, servicekosten en contract

  Wat zijn de regels voor de maximale huurprijs van je woning of kamer? Hoe zit dat precies met de servicekosten? En wat mag de verhuurder eigenlijk opnemen in een eerlijk contract?

 • Privacy

  Mag je verhuurder zomaar je huis of kamer binnenkomen? Moet je daarvoor thuis zijn of moet het bezoek zijn aangekondigd? En wat kun je er aan doen als je dat niet prettig vindt?

 • Onderhoud

  Een koude douche, lekkages of een kapot slot. Moet je dat als huurder accepteren? En hoe zit het precies met onderhoud dat je zelf moet doen?

 • Neem actie

  Klopt de hoogte van je huur wel? Is er achterstallig onderhoud waar niks aan wordt gedaan? Heb je het gevoel dat je machteloos staat tegenover je huisbaas? Twijfel niet en neem contact op met De Huurdersbalie. Zij komen gratis op voor jouw rechten.