In het buitenland tijdens de Europees Parlementsverkiezing

Bent u tijdens de Europees Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie. Maar staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente? Stem dan via een volmacht of per brief.

Iemand voor u laten stemmen (schriftelijke volmacht)

Bij het stemmen via een volmacht laat u iemand anders in een Nederlandse gemeente voor u stemmen. Dat heet machtigen. De persoon moet zelf ook gaan stemmen. U kunt een schriftelijke volmacht aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Stemmen per brief

U kunt ook per brief stemmen vanuit uw tijdelijke buitenlandse adres met een briefstembewijs. U moet dan wel een buitenlands postadres hebben waar uw briefstembewijs naartoe gestuurd kan worden.

Stemmen per brief aanvragen

Om per brief te stemmen, moet u een briefstembewijs aanvragen. Het aanvragen gaat via de gemeente Den Haag. Gebruik daarvoor het aanvraagformulier van de gemeente Den Haag.

Vul het formulier in met uw buitenlandse woon- of postadres. Maak de aanvraag definitief door het formulier te ondertekenen en met een kopie van uw identiteit op te sturen:

 • Via een persoonlijke upload link die u via de e-mail krijgt als u het formulier heeft ingevuld.
 • Via e-mail naar kbn.verkiezingen@denhaag.nl. Stuur uw aanvraag als bijlage mee, het liefst als pdf- of als jpg-bestand.
 • Per post naar:
  Gemeente Den Haag
  Verkiezingen KBN
  Postbus 84008
  2508 AA Den Haag
  Netherlands

Zorg ervoor dat uw volledige aanvraag uiterlijk vrijdag 10 mei 23.59 uur bij de gemeente Den Haag binnen is. Een volledige aanvraag bestaat uit het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier en een kopie van uw geldige paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Goed om te weten

 • De papieren die u nodig heeft voor het stemmen per brief worden altijd per post naar een buitenlands adres verstuurd.
 • Kiest u voor stemmen per brief? Houd er dan rekening mee dat het tijd kost om iets per post te versturen. Bent u in een land waar de postbezorging traag of minder betrouwbaar is? Dan is het verstandig iemand voor u te laten stemmen. Dit kan met een schriftelijke volmacht.
 • Een kopie van uw Nederlandse rijbewijs is 1 van de identiteitsdocumenten waarmee u de aanvraag kunt doen. Bij het stemmen per brief is dit niet een geldig identiteitsdocument.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Den Haag.