Kentekenparkeren op straat

Als u in Arnhem op straat parkeert, hoeft u geen parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. We maken gebruik van het kentekenparkeren.

U voert bij de parkeerautomaat uw kenteken in en u geeft aan hoe lang u wilt parkeren. Vervolgens rekent u af.

De parkeerhandhaving wordt gedaan met een scanauto. Dit is een auto met speciale camera's die via het scannen van kentekens snel kan controleren of er wel betaald is voor parkeerplekken. De privacy is gewaarborgd: bij het scannen van die kentekens geeft het systeem automatisch weer of er voor het opgevraagde kenteken betaald is. Het systeem kan geen persoonsgegevens zien. Lees hier de hele privacyverklaring.

Gehandicaptenparkeerkaart

Automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen van ons een speciale vergunning krijgen. Daarmee kunnen zij gratis blijven parkeren in het betaald parkeergebied in de stad. Ga voor het aanvragen hiervan en voor meer informatie naar arnhem.parkeer.nl.

Voor parkeren op een speciale gehandicaptenparkeerplaats is die vergunning niet per se nodig. De blauwe gehandicaptenparkeerkaart volstaat dan. 

Betalen met app

Het is ook mogelijk om te betalen via een parkeer-app. Dan hoeft u sowieso niet naar de parkeerautomaat. Nu al gaat 65% van alle betaalde parkeertickets via een app. Met zo’n app hoeft u niet van tevoren al in te toetsen hoe lang u wilt parkeren. Betalen voor parkeren via zo’n app kan bij alle parkeerplaatsen op straat en in de 3 gemeentelijke parkeergarages: Musis, Rozet en Arnhem Centraal. Heeft u nog vragen? Naam dan contact op met ons parkeerservicebureau via 026-3775900 of parkeerservicearnhem@p1.nl.