Abonnement p-garage 2e auto

Als u in het bezit bent van een tweede auto en in het centrum van Arnhem woont, kunt u in aanmerking komen voor een bewonersabonnement parkeergarages.

Besluit college over abonnement

Vanwege de toenemende druk op de binnenstad is heeft het college van burgemeester en wethouders  besloten om vanaf 1 januari 2023 geen nieuwe abonnementen voor een tweede auto meer uit te geven. 

In de binnenstad zijn voldoende voorzieningen op loop- of fietsafstand. De bereikbaarheid via het openbaar vervoer is op hoog niveau. Daarnaast is er sprake van een wachtlijst in het centrum voor een (eerste) parkeervergunning. 

Verlengen

U kunt uw bewonersabonnement uit 2022 verlengen via parkeerservicebureau P1.

Kosten

Een abonnement verlengen op de parkeergarages voor een tweede auto kost € 299 per jaar.

Gebruik van abonnement

Met dit abonnement kunt u een tweede auto 7 dagen per week, 24 uur per dag, parkeren in de gemeentelijke parkeergarages Rozet, Musis en Centraal. In deze garages zijn de algemene voorwaarden (pdf, 24kB) van toepassing.

Voorwaarden

  • U staat ingeschreven in de binnenstad (gebied tussen singels en Rijnkade),
  • Het kentekenbewijs van de auto op uw naam staat. Heeft u een lease-auto dan kunt u dat aantonen met het lease-contract of met een verklaring van uw werkgever.
  • U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein.
  • Er mag op dat adres niet al een bewonersabonnement zijn afgegeven.
  • Uw adres mag niet zijn uitgesloten voor een vergunning in het uitwerkingsbesluit.

Gegevens wijzigen

Als u verhuist of als het kenteken wijzigt, moet u dit doorgeven aan de balie van parkeerservicebureau P1, gevestigd in parkeergarage Rozet aan de Langstraat 10 te Arnhem.

Een adreswijziging kunt u ook doorgeven via parkeerservicearnhem@p1.nl. Er zal dan opnieuw worden beoordeeld of u nog aan de voorwaarden voldoet voor het verkrijgen van het abonnement. Als u uw abonnement wilt beëindigen, dan kunt u dit inleveren aan de balie van het parkeerservicebureau, gevestigd in parkeergarage Rozet, langstraat 10 te Arnhem.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het parkeerservicebureau P1 via telefoonnummer 026-3775900 of via parkeerservicearnhem@p1.nl. U vindt meer contactinformatie en de openingstijden op de website van P1.