Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Ruim baan voor fietsers Onderlangs

  22 november 2023 Fietsroute Onderlangs

  Arnhem krijgt er een nieuwe snelfietsroute bij. De fietspaden langs Onderlangs worden omgevormd tot comfortabele en brede fietspaden, vanaf het Rijnhotel tot en met de Blauwe Golven. De fietsroute maakt deel uit van het Nederrijnpad, de snelfietsroute van Wageningen naar Arnhem. Daardoor ontstaat er een goede en vlotte fietsverbinding tussen Arnhem, Oosterbeek, Renkum en Wageningen, als alternatief voor de auto.

 • Arnhem introduceert eeuwenoude methode om bos te beheren: de Bonte Bentheimer

  22 november 2023 Bonte Bentheimer

  Negen Bonte Bentheimer varkens gaan in de Arnhemse bossen bij Rijk der Heide de opmars van de Amerikaanse eik tot stilstand brengen. Ze gaan daar rondscharrelen en eten dan de eikels op. Ook wroeten ze de bodem om en zorgen zo dat de bosbodem gezonder wordt en meer ruimte geeft aan inheemse planten en insecten. Wethouder biodiversiteit Marco van der Wel: ‘Het is een prachtige manier om onze bossen duurzaam te beheren.’

 • Liveblog Tweede Kamerverkiezingen 2023

  22 november 2023 banner stembureau

  Welkom op deze pagina waar we u op de hoogte houden over de verkiezingen in Arnhem!

 • Arnhemmers mogen voortaan uitkering behouden als ze op proef gaan samenwonen

  21 november 2023 Proef Samenwonen

  Proef Samenwonen wordt vaste regeling ‘Samenwonen op Proef’, inwoners met een uitkering mogen voortaan standaard zes maanden wennen aan het samenwonen en worden daarbij niet gekort op hun uitkering.

 • 404 nieuwe woningen met veel groen aan de HES

  20 november 2023 404 nieuwe Woningen met veel groen aan de HES

  Op de woningbouwlocatie De Hes, gelegen op de grens van Arnhem en Oosterbeek, worden 404 woningen gerealiseerd, waarvan rond de 122 woningen op Arnhems grondgebied. Het plan is gelegen in een uniek landschap met veel groen en hoogteverschillen. Samen met de gemeente Renkum en eigenaar Amvest werkt de gemeente sinds 2019 aan deze herontwikkeling. Met het stedenbouwkundig plan is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het project.

 • Arnhem eerste gemeente die punten geeft voor maatregelen voor het klimaat en natuur

  20 november 2023 bouw werkzaamheden binnenstad

  Gemeente Arnhem is de eerste gemeente in Nederland die punten gaat toekennen aan natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen bij nieuwbouw. Om te kunnen bouwen is een bouwvergunning nodig. Die vergunning wordt toegekend wanneer de bouwer voldoet aan een aantal punten. Om te bouwen in gemeente Arnhem is het nu nodig om ook punten te halen voor natuur- en klimaatadaptief bouwen. Bedrijven of particulieren die willen gaan bouwen kunnen kiezen uit een menukaart aan maatregelen die zorgen voor een natuurinclusiever en klimaatadaptatievere woning.

 • Arnhem flink op stoom met CO2-besparing

  17 november 2023 zonnepanelen op dak stadhuis

  De gemeente Arnhem behaalt als 1e gemeente in Nederland niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Ook Sportbedrijf Arnhem en Scalabor behaalden dit hoogste niveau. Niveau 5 betekent dat de gemeente niet alleen flink werk maakt van het terugdringen van de CO2-voetafdruk van de eigen organisaties, maar ook van de organisaties waarmee ze samenwerkt. Arnhem ontvangt het certificaat op 4 december uit handen van de certificerende instelling TÜV en Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.

 • Arnhem verwelkomt 40 Nederlanders

  17 november 2023 Naturalisatieceremonie van 40 Nederlanders

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Cathelijne Bouwkamp op dinsdag 14 november 2023 tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen, waardoor 40 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Gijs van den Heuvel Onderscheiden met Arnhems Meisje

  17 november 2023 Locoburgemeester Bob Roelofs en Gijs van den Heuvel

  Op donderdagochtend 16 november in Wijkcentrum Symfonie, gelegen in 't Arnhemse Broek, heeft Gijs van den Heuvel het 'Arnhems Meisje' ontvangen uit handen van locoburgemeester Bob Roelofs. Deze prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt aan individuen die zich met hart en ziel inzetten voor de gemeenschap van Arnhem.

 • Arnhem stelt 5 nieuwe uitgangspunten voor met tweede Koersnota Van Wijken Weten

  15 november 2023 Arnhem stelt 5 nieuwe uitgangspunten voor met tweede Koersnota Van Wijken Weten

  Met de nieuwe Koersnota, die tot stand kwam met hulp van onder andere inwoners, georganiseerde wijkoverleggen, ondernemers en andere partners in de stad, wordt een nieuw toekomstbestendig kader voorgesteld voor het samenwerken in de Arnhemse wijken.