Logo en header

Het logo bestaat uit een beeldmerk (de adelaar) en een woordmerk (de afzendernaam). Voor online toepassingen staat het logo altijd boven in de header uitgelijnd aan de linkerzijde. Op kleinere schermen kan er gekozen worden om het beeldmerk in het midden te centreren.

Verder gelden de volgende regels:

  • De standaard basismaat van het beeldmerk is 300px breed x 80px hoog. Op kleinere schermen wordt het beeldmerk 300px breed x 80px hoog.
  • De kleur van het beeldmerk is wit. Het beeldmerk mag ook op een gekleurde ondergrond of foto geplaatst worden indien de leesbaarheid gewaarborgd blijft. Dit is te controleren met de colour contrast checker. Als alternatief kan er gekozen worden voor een beeldmerk in de kleur zwart.
  • Het logo staat bij websites altijd links uitgelijnd boven in de header. Bij e-magazines, mobiele websites en apps kan je ervoor kiezen om het logo bovenin in het midden te centreren.
  • Het logo is klikbaar op alle pagina’s en linkt altijd (terug) naar de startpagina.
  • Het woordmerk dient ten alle tijden intact gelaten te worden.

Header

Voor websites hanteren we verplicht een communicatiekleur als achtergrond of header-overlay kleur. Optioneel is een achtergrondfoto in de header indien deze voldoet aan de richtlijnen voor fotografie.
Naast het logo is de header karakteristiek voor websites in de huistijl van de gemeente Arnhem. De totale hoogte van de header is 325px.

Webrichtlijnenbalk

Dit is een strook over de volledige breedte van de webpagina. De strook dient voorzien te zijn van een blauwe achtergrondkleur met onderin een limoengroene stroke van 45px. In de balk dienen de volgende elementen aanwezig te zijn volgens het grid: Print, Hoog Contrast, Lees voor, Contactgegevens en MijnArnhem. Elk onderdeel is voorzien van een vooraf aangewezen web-icoon. Deze balk dient ten alle tijden aanwezig te zijn en mag niet worden bewerkt.

Logobalk

Dit is een denkbeeldige strook met daarin het beeldmerk en een zoekbalk. De logobalk is 215px hoog. Het beeldmerk dient aan de linkerzijde gecentreerd te zijn conform de regelgeving. Aan de rechterzijde dient het zoekveld toegevoegd te worden met minimaal één kolom blanco ruimte tussen beide elementen. Bij e-magazines, mobiele websites en apps kan ervoor gekozen worden om het logo te centreren het zoekveld met 20px tussenruimte daaronder te plaatsen.

Hoofdnavigatiebalk

Dit is een denkbeeldige strook welke 65px hoog is. Voor niet geselecteerde items is de tekstkleur altijd wit of zwart afhankelijk van de kleur van de achtergrond. Een geselecteerd item heeft altijd de tekstkleur limoengroen. Wanneer de gebruiker over een niet geselecteerd item zweeft dient de kleur zicht aan te passen naar limoengroen. De hoofdnavigatiebalk dient zich altijd onderaan de logobalk te bevinden.

illustratie positie logo