eHUBs

Bij een eHUB kunnen Arnhemmers een elektrische fiets huren om bijvoorbeeld boodschappen in de stad te doen, langs de file naar je werk te fietsen of de kinderen naar school te brengen.

Sinds juni 2020 heeft Arnhem 3 eHUBS. Ze staan aan de Bouriciusstraat vlakbij station Arnhem Centraal, bij het Transferium Gelredome en bij station Arnhem-Zuid. Het gaat voorlopig om een proef van ongeveer anderhalf jaar, tot eind 2021.

Gebruik via app

Door gebruik te maken van een eHUB hoef je zelf geen elektrische fiets aan te schaffen om er een te kunnen gebruiken. De elektrische fietsen van de eHUB zijn voor iedereen te huur via een app. Wanneer en hoe lang je er een huurt, bepaal je helemaal zelf. Zo kan iedereen, op elk moment van de dag, een passend elektrisch vervoermiddel gebruiken. Zo maken de eHUBs de keuze voor een (bak)fiets in plaats van de auto gemakkelijker. En dat scheelt ook nog eens flink wat CO2-uitstoot.

Gastvrij

Arnhem wil een gastvrije stad zijn, of je nu met het OV, met de auto, te voet of met de fiets naar het centrum wil. Deze deelfietsen passen daar prima bij: schoon en comfortabel. Ideaal ook voor gebruik in het heuvelachtige gebied rond Arnhem. In totaal staan er nu 24 elektrische fietsen en 4 elektrische bakfietsen klaar voor gebruik. De proef wordt mogelijk later nog uitgebreid met elektrische deelauto's.

Europese proef

In het eHUB-project werkt het programma Slim & Schoon Onderweg van de regio Arnhem-Nijmegen samen met de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Het project eHUBs wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit het Interregprogramma Noord-West Europa van de Europese Commissie.

Naast Arnhem en Nijmegen krijgen ook Amsterdam, Manchester, Leuven, Dreux en Kempten eHUBs. Deze proefsteden verzamelen kennis die andere steden en gemeenten straks ook kunnen gebruiken. Op die manier kunnen in de toekomst in heel Europa eHUBs worden aangelegd. Zo wil de Europese Unie de CO2-uitstoot in steden aanzienlijk verminderen. 

Meer informatie

Informatie over het project vindt u op de Europese partnerwebsite. U kunt meer lezen over de inzet en het gebruik van eHUBs op ehubarnhem.nl.

Contact

logo eHubs