Jeugdruimte Schuytgraaf

Eind 2024 krijgen jongeren uit Schuytgraaf een vaste plek op Sportpark Schuytgraaf. De gemeente Arnhem en jongerenorganisatie Youth for Christ (YFC) openen hier een jeugdruimte. Het wordt een plek met activiteiten voor jongeren van ongeveer 10 tot 18 jaar.

Jeugdruimte Schuytgraaf

Er is al langer behoefte aan een jeugdruimte voor jongeren. Met deze ruimte krijgen jongeren een vaste plek in de wijk Schuytgraaf. 

Voor wie

De jeugdruimte is er voor jongeren die wat extra hulp kunnen gebruiken. Samen met andere organisaties en de jongeren ontwikkelt YFC een passend activiteitenaanbod gericht op de lichamelijke en mentale ontwikkeling van de jongeren in Schuytgraaf. Er worden zo’n 30 jongeren uit de wijk verwacht per activiteit. Jongeren van ongeveer 10 tot 18 jaar zijn welkom.

Planning 

De aansluiting op nutsvoorzieningen gebeurt dit najaar. Dan komt er een definitieve planning. De planning is nu:

  • najaar 2024: aansluiting op nutsvoorzieningen
  • eind 2024: feestelijke opening jeugdruimte.

Informatiebijeenkomst 

Omwonenden worden binnenkort uitgenodigd voor een bijeenkomst.

Openingstijden

De ruimte is geopend na schooltijden, in vakanties en 2 avonden per week (tot uiterlijk 22.00 uur. Er is altijd een jongerenwerker aanwezig.

Jongerenwerkers

De jongerenwerkers zijn speciaal opgeleid voor het signaleren van problemen waar jongeren mee te maken hebben. Zij signaleren en verwijzen door waar dat nodig is. 
De jongerenwerkers werken samen met het netwerk rondom jongeren, zoals de ouders, school, sportverenigingen en andere partners in de wijk. Ouders zijn altijd welkom in de jeugdruimte.

Leefbare omgeving

Belangrijke voorwaarde voor de komst van de jeugdruimte is dat de omgeving een fijne plek om te wonen blijft. Youth for Christ (YFC) zorgt er samen met de jongeren voor dat de omgeving schoon, heel en netjes blijft. 

Meer informatie

  • Wilt u meer informatie over het programma in de jeugdruimte Schuytgraaf en de inloopbijeenbijeenkomst? Neem dan contact op met Youth for Christ via e-mailadres arnhem@yfc.nl.
  • Wilt u meer informatie over jongerenwerk in Arnhem Zuid? Neem dan contact op met wijkmanager Wendy Beukhof van Team Leefomgeving via e-mailadres schuytgraaf-elderveld@leefomgevingarnhem.nl.