Wijkprogramma Malburgen 2023

De wijk Malburgen is een van de wijken in Arnhem. Malburgen bestaat nu uit de deelwijken Oost-Zuid, Oost-Noord, West, Immerloo en Het Duifje.

De wijk Malburgen is een van de 18 wijken in Arnhem. Malburgen bestaat nu uit de deelwijken Oost-Zuid, Oost-Noord, West, Immerloo en Het Duifje.

Acties 2023

Meedoen

Wij werken aan ontmoetingsruimtes die bewoners ervaren als huiskamers voor de buurt. Dat doen we door ruime openingstijden en een gastvrije ontvangst. In samenwerking met partners bieden wij een programmering die aansluit bij de behoefte van Malburgers.

Ontmoeten en bewegen in de openbare ruimte

In Malburgen willen we dat iedereen wordt uitgedaagd om te sporten, te bewegen en elkaar te ontmoeten. Daarvoor gaan we bij elke aanpassing in de openbare ruimte proberen dit voor elkaar te krijgen. En gaan we verloedering tegen, zodat het buiten voor iedereen schoon en veilig voelt.

Kansengelijkheid  

De Malburgse jeugd kan meedoen aan activiteiten van organisaties in de wijk. Deze activiteiten helpen bij de ontwikkeling van talenten, identiteit en weerbaarheid.

Gezonde leefstijl

We vinden het belangrijk dat jeugd en volwassenen in Malburgen gezond eten en leven. Daarom zetten we in op gezond en lekker eten en drinken bij wijkactiviteiten. Op verschillende manieren geven organisaties in de wijk voorlichting over gezonde voeding.

Meer informatie

Dit zijn een paar punten uit het wijkprogramma van Malburgen. Wilt u meer weten over de plannen voor Malburgen? Of heeft u een idee voor uw straat, buurt of wijk? Neem dan contact op met Team Leefomgeving via malburgen@leefomgevingarnhem.nl.