Een woninginbraak

Woninginbraak heeft een grote impact op het gevoel van veiligheid. Gelukkig is het aantal woninginbraken in Arnhem de afgelopen 5 jaar gedaald.

Helaas worden diverse Arnhemmers iedere maand nog het slachtoffer van een inbraak. Samen met de politie, de wijkteams en het openbaar ministerie probeert de gemeente Arnhem het aantal woninginbraken verder omlaag te brengen. Daar kunt u bij helpen!

112 daar pak je inbrekers mee

Met verschillende maatregelen voorkomt u dat een inbreker uw huis uitkiest om in te breken. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Maak het inbrekers niet te makkelijk, Wees alert, handel en meld verdachte situaties. Bel 112 daar pak je inbrekers mee!

Meld een verdachte situatie of inbraak altijd

Heeft u inbrekers op heterdaad betrapt? Vermoedt u dat de daders nog in de buurt zijn? Bel 112 en handel niet zelf. Hoort u vreemde geluiden in het huis van uw buren die niet thuis zijn. Bel 112. Na een inbraak krijgt de politie van de buren vaak te horen dat zij glas gerinkel hebben gehoord maar geen alarm hebben geslagen. Bel ook bij twijfel 112.

Beschrijf de verdachte

Wanneer een verdacht persoon in uw buurt loopt, of een auto meerdere malen doelloos rond rijdt, meldt dit dan bij de politie. Let daarbij goed op uiterlijke kenmerken. Welke kleding heeft de verdachte persoon aan? Wat is de kleur van de auto of wat is het kenteken? Bij verdachte situaties. Handel niet zelf maar bel 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel 0900-8844.