Help mee inbraken te voorkomen

Help mee het aantal woninginbraken te laten dalen. Samen maken we het inbrekers niet te makkelijk.

Ramen dicht. Lichtje aan. Deur op slot.

Inbrekers kijken niet naar hoe je woont maar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Doe daarom altijd ramen dicht, lichtje aan en deur op slot. Ook als u maar even van huis bent.

Ken uw wijkagent

Op Mijn Buurt staat wie uw wijkagent is en kunt u zien of er onlangs in uw buurt inbraken zijn gepleegd. Vraag de wijkteams of wijkagent om advies en informatie: 

Word politievrijwilliger

 Wilt u een bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Ga dan als vrijwilliger aan de slag bij de politie Spannend en belangrijk vrijwilligerswerk in uniform op straat. Mét een vergoeding.

Waaks

De hond uit laten is goed te combineren met het opletten in de buurt of de straat. Vooral als er meerdere mensen zijn die hun honden uit laten. Dit project heet Waaks. Vraag de wijkagent of het wijkteam om advies.

Buurtpreventie

Kijk op Stichting WhatsApp Buurtpreventie of er in uw buurt al een preventiegroep is. Vraag de wijkagent of het wijkteam om advies. 

Burgernet

Meld u aan bij Burgernet Bij Burgernet krijgt u een spraak- of sms-bericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Of doe zelf melding via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Zo werk je samen met de gemeente en de politie aan het voorkomen van inbraken.

Politiekeurmerk VeiligWonen

Met het Politiekeurmerk VeiligWonen (PKVW) weet u zeker dat uw huis goed hang- en sluitwerk heeft. Met goede sloten en grepen neemt het risico op een inbraak aanzienlijk af. Met het keurmerk krijgt uw korting op uw inboedelverzekering.

Maak het ze niet te makkelijk

Op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor meer tips.