Aanschaffen en verzorgen van (huis)dieren

Overweegt u een huisdier aan te schaffen? Bedenk dan dat er veel bij komt kijken.

Het hebben van een huisdier kost niet alleen geld, maar denk ook aan huisvesting, inentingen, chippen, cursussen of medische behandelingen. Daarnaast kost een huisdier ook tijd. Tijd om op te voeden, verzorgen of uit te laten. Lees meer over het aanschaffen van een huisdier op de website van het Landelijke InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). 

Tijdelijk niet kunnen zorgen voor uw huisdier

Heeft u hulp nodig bij verzorging van hun huisdier omdat u dit (tijdelijk) niet zelf kunt? Er zijn instanties die kunnen helpen. Kijk eens bij: 

Bijdrage in dierenartskosten voor minima

Inwoners met een Gelrepas kunnen 50% korting krijgen op de rekening van bepaalde Arnhemse dierenartsen De korting geldt voor rekeningen tot € 450. Voorwaarde is dat het dier gechipt is of wordt bij de behandeling. Meer informatie over deze regeling leest u op de website van de Gelrepas.

Huisdier laten chippen

Als een huisdier gechipt en geregistreerd is kan een dierenarts of asiel aan de hand van de chip zien wie de eigenaar is. Als het dier dan bijvoorbeeld wegloopt en weer gevonden wordt, dan kan de eigenaar geïnformeerd worden. Meer informatie over het chippen en registreren vindt u op de website chipjedier.nl