Sportboulevard aan de Nieuwe Kade

Zaterdag 13 april 2024 was de feestelijke opening van de Arnhemse Sportboulevard, een initiatief dat sport en gemeenschap samenbrengt.

Voor wie is de Sportboulevard?

Iedereen is van harte welkom om te komen sporten op de Sportboulevard. Het doel is om samen de Sportboulevard tot een succes te maken. De Sportboulevard is toegankelijk voor alle bewoners van de opvangschepen, voorbijgangers en omwonenden. Sportbedrijf Arnhem organiseert en begeleidt wekelijks diverse leuke sportclinics. 
De Sportboulevard is slechts het begin van een breder cultuurprogramma. Zolang de opvangschepen er zijn, blijft de Sportboulevard open voor iedereen, de bewoners van de opvangschepen en omwonenden, dus ook voor u.

Locatie 

De Sportboulevard bevindt zich aan de Nieuwe Kade in Arnhem, voorbij de John Frostbrug en vlakbij de opvangschepen. Er staan verschillende sporttoestellen, een voetbalveldje, 2 basketbalvelden, fitnesstoestellen, een calisthenics-toestel en tafeltennistafels. De kade is verder aangekleed met sfeervolle festivaltenten en picknicktafels. Er zijn sportcoaches en sportaanbieders aanwezig die leuke sportclinics verzorgen voor bewoners van de opvangschepen, omwonenden en voorbijgangers. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Waarom is dit belangrijk?

De Sportboulevard is een initiatief van gemeente Arnhem in samenwerking met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het Leger Des Heils en Sportbedrijf Arnhem. Met meer dan 1400 bewoners (waaronder asielzoekers, statushouders en Oekraïense ontheemden) op 8 opvangschepen, is de Sportboulevard essentieel voor een actieve dag en het versterken van de banden tussen de bewoners, wijkbewoners en voorbijgangers. Gezondheid en verbinding staan centraal in dit sportprogramma.

Breder programma in heel Arnhem

Naast de Sportboulevard worden ook op andere opvanglocaties sport-skillsboxen neergezet. Ook hier zullen sportcoaches van het Sportbedrijf Arnhem actief zijn en wekelijkse sportclinics organiseren voor bewoners en omwonenden. De sportroosters vindt u binnenkort online op sportinarnhem.nl/sportboulevard en wij informeren u hierover in diverse wijken in Arnhem.