Advocatenkantoor Dirkzwager is eerste huurder van ART

De ontwerpschets van de te bouwen ART-torens aan het stationsplein is gereed. Het bijzondere ontwerp van VenhoevenCS laat tweehoekige moderne glazen kantoortorens zien van 30 en 50 meter hoog, die boven het station van Arnhem zullen uitsteken. 

Arnhem in plaats van de Zuidas

De huidige 3 vestigingen in Nijmegen en Arnhem worden dan samengevoegd. Het advocatenkantoor gaat de onderste 7 verdiepingen huren van de hoogste toren in Arnhem. Met zo’n 350 medewerkers is Dirkzwager het grootste advocatenkantoor van Nederland zonder een locatie op de Zuidas. De gemeente is blij dat Dirkzwager (opnieuw) heeft gekozen voor Arnhem. Veel concurrenten van het advocatenkantoor kozen voor de Zuidas in Amsterdam met onder andere als argument dat de arbeidsmarkt in die regio beter is met jong talent. Dirkzwager laat weten dat zij dat betwijfelen en hele getalenteerde medewerkers in dienst hebben die in een grote straal om Arnhem en Nijmegen wonen. Ook is het nieuwe kantoor straks goed bereikbaar vanuit alle windstreken.

Gemeente adviseert over geschikte werklocatie

De gemeente is in gesprek geweest met Dirkzwager over een geschikte werklocatie. Wethouder Kundic en accountmanager Matthijs Kop hebben in een aantal gesprekken gekeken of zij konden helpen bij een aantal randvoorwaarden (zoals mobiliteitsoplossingen), die voor Dirkzwager nodig waren om te kunnen kiezen voor de nieuwe locatie. 

ART Arnhem toren
Afbeelding: Impressie ART Arnhem toren