Komt u naar de dodenherdenking op 4 mei?

Op zaterdag 4 mei staan wij stil bij de dodenherdenking. We gedenken de mensen die zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Dat doen we overdag op verschillende plekken in de stad en ’s avonds op het Audrey Hepburnplein en in de Eusebiuskerk in Arnhem. Wij nodigen u van harte uit om bij (een van) deze bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Programma

Overdag zijn er korte ceremonies met kransleggingen bij verschillende monumenten in Arnhem: 

  • 13.00 uur: Verzetsmonument - Rijnkade 150
  • 13.30 uur: Bronzen plaquette - Bakkerstraat 63
  • 14.15 uur: Gedenksteen vergissingsbombardement - Broekstraat 8
  • 15.00 uur: Herdenkingsmonument Waterbergseweg - ten noorden van de Schelmseweg
  • 15.45 uur: Monument 'De vrouw in oorlogstijd - Utrechtsestraat 85  

’s Avonds om 19.45 uur zijn wij bijeen voor het welkomstwoord, luisteren naar de klokken, het Arnhems Fanfare Orkest en de ‘Last Post’ door ATK Brass. Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte. Na het Wilhelmus houdt burgemeester Ahmed Marcouch de jaarlijkse 4-mei lezing en wordt een gedicht voorgedragen. Met de kranslegging wordt deze plechtigheid afgesloten. Direct daarna is er een herdenkingsconcert in de Eusebiuskerk door Philharmonie Gelre en harpiste Marianne Hofman onder leiding van dirigent Michael Engelbrecht. Ook hier bent u hartelijk welkom!

De ceremonie op het Audrey Hepburnplein is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Er staan stoelen klaar voor wie niet (langdurig) kan staan.