Tijdelijke subsidieregeling energiezuinig witgoed

Op 27 maart 2023 is de tijdelijke subsidieregeling energiezuinig witgoed van start gegaan.

De regeling is bedoeld voor Arnhemmers die door de hoge energieprijzen en inflatie moeite hebben met het betalen van hun energierekening. 
Met deze tijdelijke regeling kunnen 600 Arnhemmers hun oude ‘energieslurpende’ koelkast, wasmachine of vriezer met subsidie vervangen door een energiezuinige variant en daarmee 50 tot 240 euro jaarlijks op hun energierekening besparen. Op deze manier wil de gemeente Arnhem een extra bijdrage leveren aan het verlagen van het energieverbruik van inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening. De subsidieregeling loopt tot uiterlijk eind 2024 of eerder als het beschikbare budget is besteed. 

Wat houdt de regeling in? 

De Energiebank regio Arnhem voert de subsidieregeling uit. Een inwoner die een coachingstraject volgt kan een voucher krijgen voor het omruilen van een witgoedapparaat. In dit geval constateert de energiecoach dat het huishouden een witgoedapparaat heeft dat veel stroom verbruikt en vervanging bijdraagt aan een lager energieverbruik. De energiecoach helpt de inwoner bij het doen van een aanvraag.. De Energiebank regio Arnhem beoordeelt of de inwoner in aanmerking komt voor subsidie. Vouchers kunnen besteed worden bij een van de deelnemende witgoedleveranciers. Inwoners kunnen zich via www.energiebankregioarnhem.nl aanmelden voor een coachingstraject door de energiecoach. 

Ik wil meedoen als witgoedondernemer

Verkoopt u witgoed en wilt u deelnemen aan de regeling? Neem dan contact op met Vivian Siebering via vivian.siebering@arnhem.nl.