Wegwerkzaamheden

De gemeente Arnhem werkt aan het beheer en onderhoud van wegen en fietspaden. Jaarlijks worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd, meestal gaat het dan om asfalteren.

Op Slim op weg (zie de kaart hieronder) vindt u een actueel overzicht van de wegwerkzaamheden op snelwegen, provinciale wegen en doorgaande, gemeentelijke wegen in de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Kaart met wegwerkzaamheden 

Slim op weg

Ingeplande werkzaamheden

Op verschillende plekken in Arnhem wordt de komende weken aan de weg gewerkt. 


Wichard van Pontlaan

De Wichard van Pontlaan wordt opnieuw ingericht en krijgt een nieuwe laag asfalt. Vanwege de weersomstandigheden loopt het asfalteren vertraging op. De weg zal vrijdag 21 oktober (eind van de dag) opengesteld worden voor het verkeer met uitzondering van de parkeervakken. Er zal een snelheidsbeperking van toepassing zijn. Vrijdag 28-10-2016 zal de weg tussen 6:00 en 18:00 weer afgesloten worden om de deklaag aan te brengen.

De Monchyplein - Nijmeegseplein

In het weekend van 11 - 14 november gaan drie wegbeheerders tegelijk aan de slag. Er wordt dan gewerkt aan het Nijmeegseplein (de provincie), het De Monchyplein (de gemeente) en de John Frostbrug (Rijkswaterstaat). De werkzaamheden en omleidingen zijn op elkaar afgestemd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het De Monchyplein is afgesloten van vrijdag 11 november 19:00 uur tot maandag 14 november 05.00 uur. Wel is doorgaand verkeer mogelijk over de John Frostbrug naar de Huissensestraat en omgekeerd. Malburgen-West is bereikbaar via de Nelson Mandelabrug en afslag de Praets of via het Meldeplein.
Voor informatie over de werkzaamheden aan het Nijmeegseplein zie  www.bereikbaargelderland.nl

Bakenbergseweg/Schelmseweg

Van maandag 31 oktober tot 14 november is steeds een deel van de Bakenbergseweg en de aansluiting op de Schelmseweg afgesloten voor al het verkeer. Met borden wordt aangegeven welk wegvak wanneer wordt afgesloten. Er is een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer en de bussen. Bij de Bakenbergseweg wordt ook een voetgangersoversteek gemaakt. De werkzaamheden op de Schelmseweg worden zoveel mogelijk in de avond en nacht uitgevoerd. De Schelmseweg blijft overdag toegankelijk.

Oude Kraan

Van maandag 24 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 28 oktober 17.00 uur wordt de rijbaan van de Oude Kraan afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod voor de parkeervakken langs de Oude Kraan. Fietsers vanuit het centrum worden over een deel van het voetpad geleid. Fietsers vanuit Oosterbeek worden over het fietspad aan de rivierzijde geleid. 

Eldensedijk

Van maandag 24 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 28 oktober 17.00 uur is de Eldensedijk  afgesloten voor al het verkeer. Stadsblokken blijft bereikbaar via de Gelderse Roos laan of de Eldenseweg. Ook de Praets blijft bereikbaar vanaf de Eldenseweg via een noodweg. De Haven van Coers en de Stadsblokkenweg zijn steeds vanaf één zijde bereikbaar.

Eusebiusbuitensingel

Gedurende twee nachten wordt er gewerkt aan de Eusebiusbuitensingel. Het gaat om maandag 24 - dinsdag 25 oktober en dinsdag 25- woensdag 26 oktober. Beide nachten wordt de Eusebiusbuitensingel tussen Parkstraat en Spijkerstraat van 20.00 uur - 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de busbaan aan de Velperbinnensingel. Fietsers worden omgeleid via het park Lauwersgracht. Het voetpad langs de Eusebiusbuitensingel blijft toegankelijk voor voetgangers.

Rijkerswoerdsestraat

Van maandag 31 oktober 7.00 tot en met vrijdag 25 november 17.00 uur is de Rijkerswoerdsestraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Alleen op de dag dat er geasfalteerd wordt, zal de bereikbaarheid beperkt zijn. Aanwonenden worden hierover apart geïnformeerd.

Overlast

Wij realiseren ons dat het onderhoud aan bovengenoemde wegen de nodige overlast met zich mee kan brengen. Wij vragen hiervoor uw begrip en doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.
 

Uitgelicht