Luiers en incontinentiemateriaal

Van ons restafval bestaat 5 tot 8% uit luiers en incontinentiemateriaal. Bij elkaar is dit ongeveer 2,5 miljoen kilo per jaar. Luiers en incontinentiemateriaal gooit u weg bij het restafval of kunt u gratis inleveren bij de afvalbrengstations in Arnhem.

Weggooien bij restafval

Er zijn meerdere afvalbrengstations in Arnhem waar u uw luiers en incontinentiemateriaal kunt inleveren. Ook is er bij sommige kinderdagverblijven in Arnhem voor ouders de mogelijkheid om luiers van hun kind(eren) in te leveren. Vraag het na bij uw kinderdagverblijf.

Wasbare luiers als alternatief voor wegwerpluiers

In plaats van wegwerpluiers kunt u kiezen voor wasbare, herbruikbare luiers. Er zijn veel minder grondstoffen nodig om deze luiers te maken. En het scheelt een hoop afval. Wasbare luiers zijn daarom beter voor het milieu.

Wat zijn de voordelen van wasbare luiers:

  • Wasbare luiers besparen u gemiddeld tot wel € 500 per kind.
  • Met wasbare luiers zijn de meeste kinderen eerder zindelijk. 
  • Wasbare luiers zijn niet zomaar op en heeft u dus eigenlijk altijd in huis.
  • Wasbare luiers zijn beter voor het milieu als ze gewoon meegaan in de wasmachine. Was ze niet apart want dan neemt de milieuwinst af en kost het u extra water en stroom. 
  • Het afwisselen van wasbare luiers en wegwerpluiers vermindert het restafval al veel.

Meer informatie

Heeft u vragen over het verzamelen en inleveren van luiers en incontinentiemateriaal? Bel dan naar de PreZero servicelijn op telefoonnummer 0800-3666999.

Wilt u meer weten over wasbare luiers, kijk dan op de website van Milieu Centraal en Wasbareluierwereld