Nicky Eppich (VVD) nieuwe vicevoorzitter

Nicky Eppich (VVD) is de nieuwe vicevoorzitter van de raad tot het eind van deze raadsperiode (2026). Burgemeester, Ahmed Marcouch, is de voorzitter van de gemeenteraad. Wanneer de burgemeester er niet is, vervangt de vicevoorzitter hem.

Een (vice)voorzitter leidt de raadsvergaderingen van de gemeenteraad. En let erop dat de vergaderingen volgens de regels en goed verlopen. Eppich vindt het belangrijk dat ‘er oog is voor een ieder in deze kleurrijke samenleving. Ik zal mijn best doen dat elke stem gehoord wordt binnen en buiten het gemeentehuis’. Het komt ook voor dat de burgemeester tijdens een vergadering moet optreden als lid van het college. Ook dan neemt de vicevoorzitter de taak van de voorzitter over. Eppich zal ‘soms met een vleugje humor een spannende situatie oplossen en een andere keer met duidelijke kaders’.

Klaartje Koorn (CDA) was de afgelopen twee jaar gekozen tot vicevoorzitter van de gemeenteraad van Arnhem. Koorn ging niet op voor herverkiezing. Er waren twee raadsleden die zich kandidaat hadden gesteld, Nicky Eppich (VVD) en Mattijs Loor (D66). Van de 36 stemmen kreeg Eppich 19 stemmen, Loor 16 stemmen en Koorn 1 stem. Maandag 22 april zal de eerste ‘werkdag’ als vicevoorzitter van Eppich zijn.

Nicky Eppich