Extra bijdrage voor schoolspullen

Het schoolspullentegoed is er voor kinderen van ouders met een Gelrepas. Het is een bijdrage voor de kosten die gemaakt worden voor leerlingen van 4 tot en met 17 jaar op de basisschool, het voortgezet onderwijs of het mbo.

U kunt bijvoorbeeld denken aan het aanschaffen van een atlas, woordenboek, agenda, sportkleding. Ook kosten voor een schooltas en eventueel het overblijven op de basisschool vallen hieronder. Met ingang van maandag 1 augustus 2022 ontvangen Arnhemmers met een Gelrepas jaarlijks dit extra tegoed op hun Gelrepas. Aanvragen van het tegoed is niet nodig. Op deze pagina leest u meer informatie over het schoolspullentegoed.

Waar kunt u het tegoed (aan) besteden?

  • Het gaat om spullen die persoonsgebonden zijn, langer dan 1 jaar meegaan en door meer gezinsleden kunnen worden gebruikt. 
  • Het bedrag is te besteden bij sommige scholen en bij een aantal winkels die de genoemde schoolspullen verkopen en zijn aangesloten op de Gelrepas. 
  • U vindt de aanbieders van schoolspullen op de website van Gelrepas. Filter bij het zoeken op "schoolspullen". Er komen in de loop van het jaar steeds meer aanbieders van schoolspullen bij, dus goed om de website in de gaten te houden.

Hoeveel kan ik besteden?

  • Leerlingen die op maandag 1 augustus 2022 11 jaar of ouder zijn, ontvangen een bedrag van € 70. 
  • Leerlingen die op maandag 1 augustus 2022 jonger zijn dan 11 jaar, ontvangen € 40. 
  • Is uw kind jonger dan 11 jaar, maar zit het al op het voortgezet onderwijs? Neem dan contact op met de klantenservice van Gelrepas op pashouders@gelrepas.nl of bel naar 033-3035464 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Mocht u, zelfs met deze bijdrage, kosten moeten maken die u niet kunt betalen, neem dan contact op met Stichting Leergeld. Dit kan via info@leergeldarnhem.nl of telefoonnummer 026-4455572.